Gå til innhold

Forandre på oppskrifter..


Anbefalte innlegg

..som en grusomt stolt av?

gjør dere det?

Jeg synes det er litt ekkelt og feil. Jeg er stolt av mange av favorittoppskriftene mine, og blir ofte spurt om å lage mat.

Uten å skryte for mye av meg selv..Men det har alltid vært suksess, og jeg får ros og tilbakemeldinger. Hyggelig! :)

Nå er det slik at inngiftet famile også spør, og det ser jeg på som en stor ære..Der er det mange flinke kokker og utrolig god mat!

Men tingen er at de, for eksempel, ikke liker masevis av krydder og nesten ikkeno grønnsaker etc, og lager veldig annen mat en meg..(Den er NYDELIG, men forskjellig)

For eksempel slet jeg omtrent rompa av meg når jeg skulle lage tapas uten "eksotiske" krydderier, ikke no olje, og helt uten hvitløk og oliven og sånn! Hm! ;)

Nå fiksa jeg dette (jeg krydra litt, satte ting separat etc) og fikk masse ros for maten, så så langt alt vel :)

Men det er ikke mine oppskrifter og jeg føler at oppskriftene mine blir tukla med, og det liker jeg ikke! :/

Nå skal jeg lage noen enkle retter i forbindelse meg en komfirmasjon, retter jeg har lagd tusen ganger før, og bare får bra tilbakemeldinger på, men så begynner de plutselig å diktere ingredienser og oppskrift..Jeg MÅ bruke det, og ikke bruke DET..Og da er det jo ikke mitt lenger. For eksempel er min _utmerkede_ potetsalat plutselig ikke etter min oppskrift i det hele tatt lenger, men sånn som DE alltid lager den.

Jeg vet at det ikke er snakk om malerier eller musikkstykker, men allikevel liker jeg svært dårlig å bli instruert på MINE oppskrifter.

Da kunne jeg jo like gjerne bare gått til hånde, kutte løk, skrelt potet og vaska og sånn, når de ikke vil ha mine greier allikevel. Jeg er stolt av maten min, og jeg vil ikke presentere noe halveis noe som "mitt".

Er jeg sær?

(Nå kommer jeg nok sikkert til å gjøre det uansett, jeg kjenner meg selv..Men da lurer jeg på om jeg bare hører sånn halveis..Lager mest sånn de vil ha det, også lager jeg mindre varianter ved siden av med mine oppskrifter, slik jeg liker dem og er stolt av..Er det en ide?)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383006-forandre-p%C3%A5-oppskrifter/
Del på andre sider

Fortsetter under...

  • Svar 86
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • laguna1

    31

  • Dorthe

    7

  • Angustia

    6

  • tonie

    4

Mest aktive i denne tråden

Jeg skjønner deg godt, jeg. Hvis jeg f.eks skulle lagd min alldeles utmerkede thai-suppe uten chili, koriander, hvitløk og fish sauce, kunne det egentlig vært det samme med hele greia - da blir det jo en helt annen suppe. ;)

''Men da lurer jeg på om jeg bare hører sånn halveis..Lager mest sånn de vil ha det, også lager jeg mindre varianter ved siden av med mine oppskrifter, slik jeg liker dem og er stolt av..Er det en ide?''

Det synes jeg høres ut som en ålreit idé, når det først er som det er.

Jeg får litt sånn hmmmm...... følelse.

For om jeg ber noen om å lage sin himmelske potetsalat, eller den knallgode kaka, så ber jeg dem gjøre det nettopp fordi de er utrolig flinke på de rettene der.

Om jeg føler at den kaka blir feil, ikke liker krydderet som brukes, så ville jeg ikke spurt dem å lage den maten.

Eller jeg ville spurt om de ville være kokk for meg å lage mat etter en oppskrift jeg har liggende selv. Men altså, da er det jo ikke kokkekunsten jeg er ute etter, heller en hjelpende hånd.

Så på en måte skjønner jeg tankene dine. :-) På en annen måte ser jeg jo at det kanskje er snakk om spørsmålstillingen.

Men siden det er helg, heller jeg mot å ha mest følelse for det du sier. :-)

Jeg skjønner deg godt, jeg. Hvis jeg f.eks skulle lagd min alldeles utmerkede thai-suppe uten chili, koriander, hvitløk og fish sauce, kunne det egentlig vært det samme med hele greia - da blir det jo en helt annen suppe. ;)

''Men da lurer jeg på om jeg bare hører sånn halveis..Lager mest sånn de vil ha det, også lager jeg mindre varianter ved siden av med mine oppskrifter, slik jeg liker dem og er stolt av..Er det en ide?''

Det synes jeg høres ut som en ålreit idé, når det først er som det er.

Godt å høre at det ikke bare er meg :)

Nemlig, for det BLIR en annen rett, og da er det ikke min oppskrift lenger.

Jeg gjør nok halvt om halvt. UTEN å spørre nøyere om tillatelse. Det var jo de som spurte fordi de synes jeg er så flink til og lage det og det, og har hørt at jeg får skryt for sånt og slik, og da vil jeg jo gjerne at det skal være mine ting. Ikke bare noe som ligner litt, basert på helt andre oppskrifter..;)

(Hvilket jeg selvsagt kunne gjort om jeg bare var "kjøkkenskriver", kan godt lage andres mat etter ders ønske, men da vil jeg ikke kalle det mitt, og jeg vil enda mindre ødelegge oppskriftene mine ved å gjøre dem halveis)

:)

Jeg får litt sånn hmmmm...... følelse.

For om jeg ber noen om å lage sin himmelske potetsalat, eller den knallgode kaka, så ber jeg dem gjøre det nettopp fordi de er utrolig flinke på de rettene der.

Om jeg føler at den kaka blir feil, ikke liker krydderet som brukes, så ville jeg ikke spurt dem å lage den maten.

Eller jeg ville spurt om de ville være kokk for meg å lage mat etter en oppskrift jeg har liggende selv. Men altså, da er det jo ikke kokkekunsten jeg er ute etter, heller en hjelpende hånd.

Så på en måte skjønner jeg tankene dine. :-) På en annen måte ser jeg jo at det kanskje er snakk om spørsmålstillingen.

Men siden det er helg, heller jeg mot å ha mest følelse for det du sier. :-)

De spurte på første måte :) Om jeg kunne lage det og det..Fordi jeg er flink til det, og får mye skryt for noen av disse rettene (som jeg har komponert sjøl, forøvrig)

Selvsagt kan jeg godt bare hjelpe til på kjøkkenet også, koke etter andres oppskrifter og anvisninger, men det er jo noe annet. Da er man kjøkkenhjelp, og til hånde person.

Tror jeg lager litt av mitt originale, og litt på den måten de vil ha det. Da får jo alle det litt som de vil.

(Selvom jeg tror jeg lar være å nevne det først..;))

Hvis ikke grunnen er allergier og intoleranser hadde jeg bare laget den retten jeg pleier å lage, så fikk de like den eller ei.

Hvilken anledning er det da? Er det konfrmasjon f.eks hadde jeg kanskje strukket meg for å lage noe konfirmanten liker og justert så det ble ok for fjortisen

Annonse

Hvis ikke grunnen er allergier og intoleranser hadde jeg bare laget den retten jeg pleier å lage, så fikk de like den eller ei.

Hvilken anledning er det da? Er det konfrmasjon f.eks hadde jeg kanskje strukket meg for å lage noe konfirmanten liker og justert så det ble ok for fjortisen

Det er komfirmasjon :) Gutten liker alt han, (han har spist her massevis av ganger og er svært glad i maten min), det er de andre som er noe konservative og kresne.

Og jeg kunne gjerne ha kokt etter boka deres og således bare hjulpet til på kjøkkenet, men jeg liker dårlig å amputere egne favoritter.

Tror jeg lager halvt om halvt eget, og halvt om halvt deres. Så får de heller si hva de vil, jeg kommer ikke til å diskutere det yttrerligere på forhånd..;)

Jeg skjønner godt at du reagerer på dette, når det i tillegg er du som skal lage maten etter din oppskrift, men med deres forandringer.

Men hadde de fått oppskriften av deg og laget maten selv med sine forandringer ser jeg ikke at det er så mye å reagere på.

Men slik det blir gjort - ja, full forståelse

Jeg skjønner godt at du reagerer på dette, når det i tillegg er du som skal lage maten etter din oppskrift, men med deres forandringer.

Men hadde de fått oppskriften av deg og laget maten selv med sine forandringer ser jeg ikke at det er så mye å reagere på.

Men slik det blir gjort - ja, full forståelse

Takk - godt å høre at jeg ikke er alene om å være litt sær på dette :)

Det er komfirmasjon :) Gutten liker alt han, (han har spist her massevis av ganger og er svært glad i maten min), det er de andre som er noe konservative og kresne.

Og jeg kunne gjerne ha kokt etter boka deres og således bare hjulpet til på kjøkkenet, men jeg liker dårlig å amputere egne favoritter.

Tror jeg lager halvt om halvt eget, og halvt om halvt deres. Så får de heller si hva de vil, jeg kommer ikke til å diskutere det yttrerligere på forhånd..;)

hvor avansert mat er det du lager da egentlig?

Hvis jeg var deg hadde jeg forholdt meg til dagens hovedperson, men det er sikkert lett å si når jeg ikke står i det sjøl :-)

hvor avansert mat er det du lager da egentlig?

Hvis jeg var deg hadde jeg forholdt meg til dagens hovedperson, men det er sikkert lett å si når jeg ikke står i det sjøl :-)

Det er snakk om noen småretter : piknikkegg, kjøttbollene mine, noen paier, og min berømte potetsalat..;D

Men disse hører alle hjemme blandt mine "signatur-retter", det er derfor jeg er litt sær på dem - og jeg har blitt spesielt bedt om å lage disse..Men nå da altså med _betydelige_ forandringer og justeringer..:/

Gutten har spist alt dette, tilaget på min måte tidligere, og liker det :)

Det er deler av et større koldtbord, der flere forskjellige personer bidrar med spesialiteter. Derfor vil jeg gjerne at mine også faktisk er det.

(Hvorvidt gutten faktisk er så interessert i maten midt opp i penger og gaveåpning ..DET, det er jo et helt annet spørsmål;))

Altså, de har bedt deg lage mat til et selskap fordi de synes du er flink til å lage mat, men de vil at du skal bruke deres oppskrifter? Eller?Jeg klør meg i hodet og skjønner ikke helt hva du mener. Hvor kommer dine oppskrifter inn her? Var det snakk om å bruke dem til å begynne med, og så har de ombestemt seg?

Altså, de har bedt deg lage mat til et selskap fordi de synes du er flink til å lage mat, men de vil at du skal bruke deres oppskrifter? Eller?Jeg klør meg i hodet og skjønner ikke helt hva du mener. Hvor kommer dine oppskrifter inn her? Var det snakk om å bruke dem til å begynne med, og så har de ombestemt seg?

De vil ha de rettene jeg er flink til å lage, og som jeg er "kjent" for, men forandre dem til det ugjennkjennelige.

Sorry om jeg formulerte meg rotete.

Det skal være mine kjøttboller, men jeg må ta ut alt spennende krydder,min spesielle potetsalat, men uten noe av det jeg pleier å ha i, osv, osv.

Det synes jeg er litt kjipt. Da hadde jeg heller kokt etter kokebok, eller ders oppskrifter, og således bare hjulpet til.

Det er litt ekkelt å amputere egne spesialiteter og favoritter..Skjønner?

Annonse

De vil ha de rettene jeg er flink til å lage, og som jeg er "kjent" for, men forandre dem til det ugjennkjennelige.

Sorry om jeg formulerte meg rotete.

Det skal være mine kjøttboller, men jeg må ta ut alt spennende krydder,min spesielle potetsalat, men uten noe av det jeg pleier å ha i, osv, osv.

Det synes jeg er litt kjipt. Da hadde jeg heller kokt etter kokebok, eller ders oppskrifter, og således bare hjulpet til.

Det er litt ekkelt å amputere egne spesialiteter og favoritter..Skjønner?

tror du de smaker forskjell? Kanskje de faktisk liker din versjon bedre?

De vil ha de rettene jeg er flink til å lage, og som jeg er "kjent" for, men forandre dem til det ugjennkjennelige.

Sorry om jeg formulerte meg rotete.

Det skal være mine kjøttboller, men jeg må ta ut alt spennende krydder,min spesielle potetsalat, men uten noe av det jeg pleier å ha i, osv, osv.

Det synes jeg er litt kjipt. Da hadde jeg heller kokt etter kokebok, eller ders oppskrifter, og således bare hjulpet til.

Det er litt ekkelt å amputere egne spesialiteter og favoritter..Skjønner?

Da er jeg med. I så fall ville jeg heller bedt dem om å komme med sine egne oppskrifter, og hjulpet til med å lage maten til kalaset. Ikke snakk om at jeg ville satt mitt navn på maten hvis det ikke var noe jeg følte jeg kunne stå for. Jeg ville kalt dem Fru Pettersen-Jensens kjøttboller, for anledningen laget av tonie. Jeg er vel sær jeg også, da:)

tror du de smaker forskjell? Kanskje de faktisk liker din versjon bedre?

De smaker nok forskjell..I og med at jeg bruker mere krydder - og ikke for å snakke om flere "eksotiske" grønnsaker..;)

De er litt redd sånt. De er litt sånn at den eneste planta som duger er potet, til nød en tomat, også stekt løk. Jeg bruker til gjengjeld masse greier, og synes det er litt snålt at jeg blir spurt spesielt om å lage mine ting for så siden få beskjed om å kutte i, samt radikalt forandre endel ingredienser.

Da blir det jo ingens rett, bare et tamt eksperiment, og en utvanna avart av mine egne, som jeg i utganspunktet er veldig stolt av, og får mye ros for, sånn generellt.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...