Gå til innhold

Forandre på oppskrifter..


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 86
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • laguna1

    31

  • Dorthe

    7

  • Angustia

    6

  • tonie

    4

Mest aktive i denne tråden

Jeg ville jo aldri sagt det sånn til DEM..Det var jo noe jeg sa her på forumet for å understreke og sette utropstegn etter hvordan jeg føler det.

:)

Skjønner. Syns du er svært raus om du lager to varianter. Tror jeg ville satset på at noen av gjestene satte pris på litt mer voksen mat enn det de åpenbart spiser til vanlig ;-)

Tror jeg kjører for den vrien der ja :)

Apropos søte små skilt: Jeg var i en konfirmasjon for en tid tilbake der konfirmantens mor hadde laga all mat til buffeten, alt sirlig merka med søte skilt av typen "kjøttboller med X&Y", "kjøttboller med A&B" etc. Dette var nok mest av hensyn til barn, allergier o.l., men det fungerte bra.

Ære være for innsatsen & LYKKE TIL :-)

hidi, the scorpion

Apropos søte små skilt: Jeg var i en konfirmasjon for en tid tilbake der konfirmantens mor hadde laga all mat til buffeten, alt sirlig merka med søte skilt av typen "kjøttboller med X&Y", "kjøttboller med A&B" etc. Dette var nok mest av hensyn til barn, allergier o.l., men det fungerte bra.

Ære være for innsatsen & LYKKE TIL :-)

''Ære være for innsatsen & LYKKE TIL :-)''

Høres herlig ut og veldig imøtekommende for alle gjester;)

liker ikke, nytt, aldri smakt det før..Det er begrunnelsen.

Samtidig som de VET at jeg lager utmerket mat, og får mye skryt. Så da er resultatet mine retter, minus essensielle ting. Og da har vi et resultat jeg ikke vil kalle mitt.

Ting som ikke kan brukes er hvitløk, oljer, krydder (bortesett fra salt, pepper, persille og allround!!!), salat, paprika, sopp, generellt grønt..etc,etc..Lite igjen!

I tillegg blir jeg oppfordra til å bruke bogskinke i biter i paien min, der jeg vanligvis bruker en veldig god en som ikke smaker bogskinkeaktig i det hele tatt.

Jeg blir bedt om å ha eple ipotetsalaten min, epler er godt, men det bor IKKE i min potesalat. Rent for eksempel.

Jeg tror jeg lager to av hver. En lagunas original, og en slik de vil ha det. da må jo alle være ganske glade, og jeg beholder kokkeintergritet, sånn at jeg kan leve med det hvertfall..:)

''I tillegg blir jeg oppfordra til å bruke bogskinke i biter i paien min, der jeg vanligvis bruker en veldig god en som ikke smaker bogskinkeaktig i det hele tatt.

Jeg blir bedt om å ha eple ipotetsalaten min, epler er godt, men det bor IKKE i min potesalat. Rent for eksempel.''

Støttes 100% ;-)

Forøvrig er det en underlig bestilling du har fått.. Har laga mye mat på forespørsel, men har sjelden fått direktiver. Om vertskapet ønsker en spesiell oppskrift, er det jo grei skuring, men hybridvarianten i ditt tilfelle er *kremt* en smule spesiell.

Annonse

Det er snakk om noen småretter : piknikkegg, kjøttbollene mine, noen paier, og min berømte potetsalat..;D

Men disse hører alle hjemme blandt mine "signatur-retter", det er derfor jeg er litt sær på dem - og jeg har blitt spesielt bedt om å lage disse..Men nå da altså med _betydelige_ forandringer og justeringer..:/

Gutten har spist alt dette, tilaget på min måte tidligere, og liker det :)

Det er deler av et større koldtbord, der flere forskjellige personer bidrar med spesialiteter. Derfor vil jeg gjerne at mine også faktisk er det.

(Hvorvidt gutten faktisk er så interessert i maten midt opp i penger og gaveåpning ..DET, det er jo et helt annet spørsmål;))

''Men disse hører alle hjemme blandt mine "signatur-retter", det er derfor jeg er litt sær på dem - og jeg har blitt spesielt bedt om å lage disse..Men nå da altså med _betydelige_ forandringer og justeringer..:/

Gutten har spist alt dette, tilaget på min måte tidligere, og liker det :)

Det er deler av et større koldtbord, der flere forskjellige personer bidrar med spesialiteter. Derfor vil jeg gjerne at mine også faktisk er det.''

Leser meg nedover i tråden og svarer deretter:

La konfirmanten være i fokus, lag dine signaturretter og la det stå til! Ærlig talt og lykke til :-)

liker ikke, nytt, aldri smakt det før..Det er begrunnelsen.

Samtidig som de VET at jeg lager utmerket mat, og får mye skryt. Så da er resultatet mine retter, minus essensielle ting. Og da har vi et resultat jeg ikke vil kalle mitt.

Ting som ikke kan brukes er hvitløk, oljer, krydder (bortesett fra salt, pepper, persille og allround!!!), salat, paprika, sopp, generellt grønt..etc,etc..Lite igjen!

I tillegg blir jeg oppfordra til å bruke bogskinke i biter i paien min, der jeg vanligvis bruker en veldig god en som ikke smaker bogskinkeaktig i det hele tatt.

Jeg blir bedt om å ha eple ipotetsalaten min, epler er godt, men det bor IKKE i min potesalat. Rent for eksempel.

Jeg tror jeg lager to av hver. En lagunas original, og en slik de vil ha det. da må jo alle være ganske glade, og jeg beholder kokkeintergritet, sånn at jeg kan leve med det hvertfall..:)

-atte, man kan ikke ha eple i potetsalat. Det er skummelt og dårlig gjort og synes ikke før det knaser og jeg oppdager at jeg har spist noe jeg ikke tåler i rå versjon. - ødelegger hele selskapet for meg...

*been there, eaten that*

liker ikke, nytt, aldri smakt det før..Det er begrunnelsen.

Samtidig som de VET at jeg lager utmerket mat, og får mye skryt. Så da er resultatet mine retter, minus essensielle ting. Og da har vi et resultat jeg ikke vil kalle mitt.

Ting som ikke kan brukes er hvitløk, oljer, krydder (bortesett fra salt, pepper, persille og allround!!!), salat, paprika, sopp, generellt grønt..etc,etc..Lite igjen!

I tillegg blir jeg oppfordra til å bruke bogskinke i biter i paien min, der jeg vanligvis bruker en veldig god en som ikke smaker bogskinkeaktig i det hele tatt.

Jeg blir bedt om å ha eple ipotetsalaten min, epler er godt, men det bor IKKE i min potesalat. Rent for eksempel.

Jeg tror jeg lager to av hver. En lagunas original, og en slik de vil ha det. da må jo alle være ganske glade, og jeg beholder kokkeintergritet, sånn at jeg kan leve med det hvertfall..:)

''

Ting som ikke kan brukes er hvitløk, oljer, krydder (bortesett fra salt, pepper, persille og allround!!!), salat, paprika, sopp, generellt grønt..etc,etc..''

Jeg må innrømme at jeg har litt liten tålmodighet med voksne folk som er så til de grader sære i matveien.

Annonse

''

Ting som ikke kan brukes er hvitløk, oljer, krydder (bortesett fra salt, pepper, persille og allround!!!), salat, paprika, sopp, generellt grønt..etc,etc..''

Jeg må innrømme at jeg har litt liten tålmodighet med voksne folk som er så til de grader sære i matveien.

''Jeg må innrømme at jeg har litt liten tålmodighet med voksne folk som er så til de grader sære i matveien.''

Gudbedre - ja!

Jeg har selvfølgelig ingen problemer med å tilpasse mat etter allergier, men rein særhet hos voksne mennesker har jeg fryktelig lite tålmodighet med.

Gjest Shira :o)

''Lager mest sånn de vil ha det, også lager jeg mindre varianter ved siden av med mine oppskrifter, slik jeg liker dem og er stolt av..Er det en ide?)''

Jeg hadde gjort det omvendt. Litt til de sære og mye av det gode orginale.

Så hadde jeg sagt at det var nok kun noen få som ikke spiser krydder osv, så her er ett lite alternativ til dem, ellers for andre er det orginalt. Da i møtekommer du dem, samtidig som du ikke gir deg helt med forandring.

Jeg kan endelig strekke meg litt, men ikke slik som du blir bedt om, ikke når de ber om dine oppskrifter. Hadde de bedt deg lage potetsalt sånn og sånn, greitt, men de har bedt etter spesifikt din, har de ikke?

Allergier er greitt, da endrer jeg, ellers lager jeg det slik jeg er "kjent" for, når folk mer om Shira sine Shiraretter.

Men du, er det selskap, for en gutt? Uansett, har du snakket med hovedpersonen og spurt, er det hovedpersonen som er sær eller ei? Så kan du si at det er en liten skål med spesial til hovedpers, og en stor skål orginalt til voksne mennesker. F.eks.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...