Gjest prust Skrevet 29. september 2012 Skrevet 29. september 2012 Jeg får besøk av ei venninne i kveld, og skal lage noe godt. Har to store nakkekoteletter (svin) + fersk sjampinjong + poteter og gjerne broccoli som jeg gjerne vil bruke. Ser for meg å kutte kjøttet opp i små biter og steke dette sammen med sopp og løk og evt gulrot og paprika. Blir dette godt? Skal jeg kjøpe creme fraiche eller rømme eller et eller annet for å lage saus poå dette? Passer tomatpure sammen med dette tro? Eller har dere andre forslag? Jeg er ikke så glad i brun saus, spå jeg vil ikke ha vanlige koteletter med brun saus... Heller noe litt mer spenstig :-) 0 Siter
Gjest luftslott Skrevet 29. september 2012 Skrevet 29. september 2012 Hva med å ovnssteke det? Kutt opp grønnsakene(gjerne med litt løk og tomater i tillegg om du har) og legg det i form, legg kotelettene oppå og sett det i ovnen med folie over. Ta av folien på slutten så kotelettene blir sprø, lag saus på creme fraiche og urter sammen med saften fra formen. Det har jeg tro på kan bli godt:-) 0 Siter
Gjest prust Skrevet 29. september 2012 Skrevet 29. september 2012 Hva med å ovnssteke det? Kutt opp grønnsakene(gjerne med litt løk og tomater i tillegg om du har) og legg det i form, legg kotelettene oppå og sett det i ovnen med folie over. Ta av folien på slutten så kotelettene blir sprø, lag saus på creme fraiche og urter sammen med saften fra formen. Det har jeg tro på kan bli godt:-) Ja, det hørtes godt ut :-) Skal tenke litt på det og se om flere forslag kommer her! Takk! 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 29. september 2012 Skrevet 29. september 2012 Sopp og løk som stekes, gjerne med litt chili, paprika, eller annet, som tømmes kremfløte på og kokes litt, det er snadder til! 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 29. september 2012 Skrevet 29. september 2012 Hva med å ovnssteke det? Kutt opp grønnsakene(gjerne med litt løk og tomater i tillegg om du har) og legg det i form, legg kotelettene oppå og sett det i ovnen med folie over. Ta av folien på slutten så kotelettene blir sprø, lag saus på creme fraiche og urter sammen med saften fra formen. Det har jeg tro på kan bli godt:-) Å, det hørtes også snadder ut! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 29. september 2012 Skrevet 29. september 2012 Fløte og en god dæsj creme fraiche! 0 Siter
Gjest Djuble Skrevet 29. september 2012 Skrevet 29. september 2012 Forkast det og kjøp Fjordland Rømmegrøt. Det er kjempegodt! 0 Siter
Gjest prust Skrevet 29. september 2012 Skrevet 29. september 2012 [quote name=Shira )' timestamp='1348924791' post='4818677] Sopp og løk som stekes, gjerne med litt chili, paprika, eller annet, som tømmes kremfløte på og kokes litt, det er snadder til! Det ble omtrent som du foreslo: Jeg stekte først sopp i tørr panne, så den fikk dampet av seg litt. Hadde så i smør, kjøttbiter, løk og paprika og stekte det på ganske høy varme. Hadde i en halv boks crème fraiche og lot det koke sammen i ca femten minutter. Hadde oppi salt, pepper og provencekrydder.. Hadde kokte poteter, samt asparges + broccoli til. Nyyyyyyyydelig godt var det :-)))) 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 8. oktober 2012 Skrevet 8. oktober 2012 Det ble omtrent som du foreslo: Jeg stekte først sopp i tørr panne, så den fikk dampet av seg litt. Hadde så i smør, kjøttbiter, løk og paprika og stekte det på ganske høy varme. Hadde i en halv boks crème fraiche og lot det koke sammen i ca femten minutter. Hadde oppi salt, pepper og provencekrydder.. Hadde kokte poteter, samt asparges + broccoli til. Nyyyyyyyydelig godt var det :-)))) Nammenam! Så ikke svaret ditt før nå jeg. Tror jeg må teste noe lignende en gang, jeg er veldig glad i rømme/creme fraichè. Jeg bruker det til mye. Nå sist stekte jeg laks i full fart, hev en pakke frosne brekkbønner i panna og surret litt og creme fraichè oppå, lot det surre noen minutter.- Middag på en to tre. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 8. oktober 2012 Skrevet 8. oktober 2012 [quote name=Shira )' timestamp='1349679758' post='4821816] Nammenam! Så ikke svaret ditt før nå jeg. Tror jeg må teste noe lignende en gang, jeg er veldig glad i rømme/creme fraichè. Jeg bruker det til mye. Nå sist stekte jeg laks i full fart, hev en pakke frosne brekkbønner i panna og surret litt og creme fraichè oppå, lot det surre noen minutter.- Middag på en to tre. Ikke noe mer enn laks, bønner og creme fraiche? Høres veldig godt og enkelt ut :-) 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 8. oktober 2012 Skrevet 8. oktober 2012 Ikke noe mer enn laks, bønner og creme fraiche? Høres veldig godt og enkelt ut :-) Ikke noe mer nei. Skulle egentlig ha slike knallgrønne erter oppi også, men det hadde jeg glemt å kjøpe. Før hadde jeg alltid pasta til, men nå er det ikke alltid jeg har det. 0 Siter
Lillemus Skrevet 8. oktober 2012 Skrevet 8. oktober 2012 [quote name=Shira )' timestamp='1349683582' post='4821828] Ikke noe mer nei. Skulle egentlig ha slike knallgrønne erter oppi også, men det hadde jeg glemt å kjøpe. Før hadde jeg alltid pasta til, men nå er det ikke alltid jeg har det. Ikke salat heller? 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 8. oktober 2012 Skrevet 8. oktober 2012 Ikke salat heller? I utgangspunket ja, vi spiser salat til det aller meste, men den dagen hadde jeg ikke handlet inn det heller. Jeg har undervisning så sent at jeg må skjerpe meg på handlerutinene, for jeg ser at jeg glemmer så mye. Så handlelapp, eller dvs en handleapp på telefonen må brukes mer aktiv. For jeg skriver sånn noenlunde ukesmenyer. Salat, agurk, tomater, løk, er sånt som vanligvis alltid er i kjøleskapet, men så plutselig er det tomt, snodige greier ;o) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.