Gå til innhold

Lagt biff chop suey som på restaurant


Anbefalte innlegg

Elsker biff chop suey, men klarer aldri å få det til som på restaurant, verken kjøttet eller sausen. Har nå lest litt om marinering, og skal prøve meg på en blanding av bakepulver/maizena og vann til å marinere kjøttet i, men sliter med sausen.

I nesten alle oppskrifter jeg finner står det bare at man skal blande vann/kraft med soyasaus og evt. tomatpure. Har prøvd det flere ganger (både med kjøttkraft og vann), men det smaker altfor salt og stramt, selv med lite soyasaus i. Er sikker på at de gjør det på en annen måte på kinarestaurant? Noen som vet?

Fortsetter under...

Hei,

Prøv å steke kjøttet med "oyster sauce" (østerssaus) og eksperimenter med "black bean sauce" (svartbønnesaus). (Du får det i Torggata og Brugata i Oslo.)

Med vennlig hilsen

Kjøpte faktisk oyster sauce idag og tenkte jeg skulle prøve å ha litt i sausen. Burde vel funke det og?

Er litt skeptisk til oyster sauce for jeg ville aldri ha spist østers. Men er vel ikke mye østers i det? Og for den saks skyld har jeg sikkert spist det et lass med ganger i kinamat...

Kjøpte faktisk oyster sauce idag og tenkte jeg skulle prøve å ha litt i sausen. Burde vel funke det og?

Er litt skeptisk til oyster sauce for jeg ville aldri ha spist østers. Men er vel ikke mye østers i det? Og for den saks skyld har jeg sikkert spist det et lass med ganger i kinamat...

Oyster sauce er kjempegodt! Litt søtlig og i kombo med soyasaus, chilipasta(chilisaus (altså ordentlig chilisaus, ikke det skvipet man kjøper på Rema!) og litt limesaft er vidunderlig! Passer til både kylling og laks synes jeg og sikkert til mye annet også. Men ikke så mye av det - bare litt! Jeg heller et par skjeer av blandingen i woken til slutt.

Oyster sauce er kjempegodt! Litt søtlig og i kombo med soyasaus, chilipasta(chilisaus (altså ordentlig chilisaus, ikke det skvipet man kjøper på Rema!) og litt limesaft er vidunderlig! Passer til både kylling og laks synes jeg og sikkert til mye annet også. Men ikke så mye av det - bare litt! Jeg heller et par skjeer av blandingen i woken til slutt.

''Jeg heller et par skjeer av blandingen i woken til slutt. – Lillemus''

I motsetning til soyasaus (og særlig soyasaus til sushi), så skal østerssaus helst "gjennomstekes". Man blander det vanligvis med oljen, før eller når man har kjøttet i pannen. :-)

Med vennlig hilsen

Annonse

''Jeg heller et par skjeer av blandingen i woken til slutt. – Lillemus''

I motsetning til soyasaus (og særlig soyasaus til sushi), så skal østerssaus helst "gjennomstekes". Man blander det vanligvis med oljen, før eller når man har kjøttet i pannen. :-)

Med vennlig hilsen

Blandingen er jo i woken i 1-2 min eller noe sånt, så den gjennomkokes nok tilstrekkelig tenker jeg. :o)

''Jeg heller et par skjeer av blandingen i woken til slutt. – Lillemus''

I motsetning til soyasaus (og særlig soyasaus til sushi), så skal østerssaus helst "gjennomstekes". Man blander det vanligvis med oljen, før eller når man har kjøttet i pannen. :-)

Med vennlig hilsen

Jeg kokte opp kyllingkraft og jevnet med maizena og smakte til med østerssaus og soyasaus. Kokte 5 min i etterkant, så da ble østerssausen iallefall kokt. Hvorfor er det så viktig at den gjennomkokes? Står på flaska at man kan bruke den som smakssetter til kokt ris bl.a.

Forresten når det gjelder marineringen så ble kjøttet helt perfekt!!! Akkurat som på kinarestaurant. Sausen ble også nydelig, så nå tror jeg jeg har knekt koden :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...