smurf78 Skrevet 6. oktober 2012 Skrevet 6. oktober 2012 Elsker biff chop suey, men klarer aldri å få det til som på restaurant, verken kjøttet eller sausen. Har nå lest litt om marinering, og skal prøve meg på en blanding av bakepulver/maizena og vann til å marinere kjøttet i, men sliter med sausen. I nesten alle oppskrifter jeg finner står det bare at man skal blande vann/kraft med soyasaus og evt. tomatpure. Har prøvd det flere ganger (både med kjøttkraft og vann), men det smaker altfor salt og stramt, selv med lite soyasaus i. Er sikker på at de gjør det på en annen måte på kinarestaurant? Noen som vet? 0 Siter
flisa Skrevet 6. oktober 2012 Skrevet 6. oktober 2012 Så "glætt" som det er så er det sikkert potetmel oppi også 0 Siter
Sør Skrevet 6. oktober 2012 Skrevet 6. oktober 2012 Hei, Prøv å steke kjøttet med "oyster sauce" (østerssaus) og eksperimenter med "black bean sauce" (svartbønnesaus). (Du får det i Torggata og Brugata i Oslo.) Med vennlig hilsen 0 Siter
smurf78 Skrevet 6. oktober 2012 Forfatter Skrevet 6. oktober 2012 Hei, Prøv å steke kjøttet med "oyster sauce" (østerssaus) og eksperimenter med "black bean sauce" (svartbønnesaus). (Du får det i Torggata og Brugata i Oslo.) Med vennlig hilsen Kjøpte faktisk oyster sauce idag og tenkte jeg skulle prøve å ha litt i sausen. Burde vel funke det og? Er litt skeptisk til oyster sauce for jeg ville aldri ha spist østers. Men er vel ikke mye østers i det? Og for den saks skyld har jeg sikkert spist det et lass med ganger i kinamat... 0 Siter
Lillemus Skrevet 6. oktober 2012 Skrevet 6. oktober 2012 Kjøpte faktisk oyster sauce idag og tenkte jeg skulle prøve å ha litt i sausen. Burde vel funke det og? Er litt skeptisk til oyster sauce for jeg ville aldri ha spist østers. Men er vel ikke mye østers i det? Og for den saks skyld har jeg sikkert spist det et lass med ganger i kinamat... Oyster sauce er kjempegodt! Litt søtlig og i kombo med soyasaus, chilipasta(chilisaus (altså ordentlig chilisaus, ikke det skvipet man kjøper på Rema!) og litt limesaft er vidunderlig! Passer til både kylling og laks synes jeg og sikkert til mye annet også. Men ikke så mye av det - bare litt! Jeg heller et par skjeer av blandingen i woken til slutt. 0 Siter
Sør Skrevet 6. oktober 2012 Skrevet 6. oktober 2012 Oyster sauce er kjempegodt! Litt søtlig og i kombo med soyasaus, chilipasta(chilisaus (altså ordentlig chilisaus, ikke det skvipet man kjøper på Rema!) og litt limesaft er vidunderlig! Passer til både kylling og laks synes jeg og sikkert til mye annet også. Men ikke så mye av det - bare litt! Jeg heller et par skjeer av blandingen i woken til slutt. ''Jeg heller et par skjeer av blandingen i woken til slutt. – Lillemus'' I motsetning til soyasaus (og særlig soyasaus til sushi), så skal østerssaus helst "gjennomstekes". Man blander det vanligvis med oljen, før eller når man har kjøttet i pannen. :-) Med vennlig hilsen 0 Siter
Lillemus Skrevet 6. oktober 2012 Skrevet 6. oktober 2012 ''Jeg heller et par skjeer av blandingen i woken til slutt. – Lillemus'' I motsetning til soyasaus (og særlig soyasaus til sushi), så skal østerssaus helst "gjennomstekes". Man blander det vanligvis med oljen, før eller når man har kjøttet i pannen. :-) Med vennlig hilsen Blandingen er jo i woken i 1-2 min eller noe sånt, så den gjennomkokes nok tilstrekkelig tenker jeg. ) 0 Siter
serenity777 Skrevet 6. oktober 2012 Skrevet 6. oktober 2012 MSG brukes ofte av kinarestauranter. 0 Siter
serenity777 Skrevet 6. oktober 2012 Skrevet 6. oktober 2012 MSG brukes ofte av kinarestauranter. 0 Siter
smurf78 Skrevet 6. oktober 2012 Forfatter Skrevet 6. oktober 2012 ''Jeg heller et par skjeer av blandingen i woken til slutt. – Lillemus'' I motsetning til soyasaus (og særlig soyasaus til sushi), så skal østerssaus helst "gjennomstekes". Man blander det vanligvis med oljen, før eller når man har kjøttet i pannen. :-) Med vennlig hilsen Jeg kokte opp kyllingkraft og jevnet med maizena og smakte til med østerssaus og soyasaus. Kokte 5 min i etterkant, så da ble østerssausen iallefall kokt. Hvorfor er det så viktig at den gjennomkokes? Står på flaska at man kan bruke den som smakssetter til kokt ris bl.a. Forresten når det gjelder marineringen så ble kjøttet helt perfekt!!! Akkurat som på kinarestaurant. Sausen ble også nydelig, så nå tror jeg jeg har knekt koden 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.