Gå til innhold

Koking av kraft


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte jeg skulle prøve meg på koking av kraft idag for første gang, men har et par spørsmål. Skal lage en hønsekraft og en oksekraft. Til hønsekraften har jeg kun 1 høne, grønnsaker og 1,5 liter vann og det står at den ska koke i 2-2,5 timer.

Til oksekraften har jeg 1,6 kg bein, gr.saker og 3,25 l vann.

Den skal koke i opptil 6 timer

Hvorfor skal den ene koke så kort i forhold til den andre? Og hvordan vet jeg når den er ferdig?

Skal den være å konsentrert som de Jacobs-kartongene med kraft man kjøper i butikken? Isåfall blir det jo ikke mye kraft ut av en gryte.

Innbiller meg også at det nesten er billigere å kjøpe ferdig kraft enn å koke selv. en kartong Jacobs koster 29 kr. Nå vet jeg ikke hvor mye oksekraft f.eks. jeg sitter igjen med, men bare beina kostet 90 kr. så kommer alle grønnsakene i tillegg. Det bør bli en pen slump kraft skal det lønne seg.

Fortsetter under...

Skrevet

Oksebeina er myyye tykkere og større enn de spinkle hønsebina, så det er ikke rart de må koke mye lenger. :o)

Ang. mengde så aner jeg ikke, har aldri kokt kraft sjøl.

Skrevet

Belønningen ligger ikke nødvendigvis i prisen men i smaken :)

Jeg pleier å koke kraft, men da av skrog fra måltider vi har spist. Har vi feks hatt lammelår tar jeg avskjæret fra grønnsakene vi bruker til maten (endestykkene av gulerøtter, løk etc, + salt og pepper) sammen med beina og kjøttrester (ikke det vi har spist av altså, men det som ikke er blitt mat) og legger i en gryte. Så fyller jeg gryta med vann til over beina og koker et par timer - ikke mer. Deretter fryser jeg dette i posjonsbokser. Har vi hatt kylling tar jeg beina/ skroget av dette etc. Myye bedre enn "kjøpekraft", du vil bli avhengig :)

Skrevet

Man koker kraft for smaken, ikke for prisen.

Jo lengre du koker, jo bedre. Etterfyll gjerne med litt vann ved behov.

mvh

Skrevet

Man koker kraft for smaken, ikke for prisen.

Jo lengre du koker, jo bedre. Etterfyll gjerne med litt vann ved behov.

mvh

Ok, har nå kokt hønsekraften i 2,5 timer og silte den. Tror ikke det ble mer enn litt over 1 liter og den så ikke akkurat veldig konsentrert ut, så lurer på om den vil gi noe særlig smak til supper, sauser osv da.

Kan koke den inn mer, men da blir det sikkert ikke mer enn 0,5 liter og selvom det ikke er prisen man koker kraft for blir det en veeeldig dyr kraft. Jeg hadde jo trodd at det skulle bli billigere å koke kraft selv enn å kjøpe disse små kartongene

Skrevet

Ok, har nå kokt hønsekraften i 2,5 timer og silte den. Tror ikke det ble mer enn litt over 1 liter og den så ikke akkurat veldig konsentrert ut, så lurer på om den vil gi noe særlig smak til supper, sauser osv da.

Kan koke den inn mer, men da blir det sikkert ikke mer enn 0,5 liter og selvom det ikke er prisen man koker kraft for blir det en veeeldig dyr kraft. Jeg hadde jo trodd at det skulle bli billigere å koke kraft selv enn å kjøpe disse små kartongene

nja, det er vel mest for å slippe konserveringsmidler og denslags man koker kraft selv, ikke så mye prisen.

Det hender jeg koker kraft også, men da bruker jeg oftest rester etter kyllingmiddag eller bein fra steik el.l.

Annonse

Skrevet

Ok, har nå kokt hønsekraften i 2,5 timer og silte den. Tror ikke det ble mer enn litt over 1 liter og den så ikke akkurat veldig konsentrert ut, så lurer på om den vil gi noe særlig smak til supper, sauser osv da.

Kan koke den inn mer, men da blir det sikkert ikke mer enn 0,5 liter og selvom det ikke er prisen man koker kraft for blir det en veeeldig dyr kraft. Jeg hadde jo trodd at det skulle bli billigere å koke kraft selv enn å kjøpe disse små kartongene

Som sagt tidligere er det ikke god butikk å kjøpe inn til kraftkoking. Lag heller kraft av beinrester fra et måltid neste gang du har kjøtt eller fiskemat (jeg koker feks kraft av rekeskall med jevne mellomrom og bruker i fiskesupper). Smaken kan jeg love deg er bedre om det er en trøst ;-)

Skrevet

Som sagt tidligere er det ikke god butikk å kjøpe inn til kraftkoking. Lag heller kraft av beinrester fra et måltid neste gang du har kjøtt eller fiskemat (jeg koker feks kraft av rekeskall med jevne mellomrom og bruker i fiskesupper). Smaken kan jeg love deg er bedre om det er en trøst ;-)

Tiltredes.

mvh

Skrevet

Ok, har nå kokt hønsekraften i 2,5 timer og silte den. Tror ikke det ble mer enn litt over 1 liter og den så ikke akkurat veldig konsentrert ut, så lurer på om den vil gi noe særlig smak til supper, sauser osv da.

Kan koke den inn mer, men da blir det sikkert ikke mer enn 0,5 liter og selvom det ikke er prisen man koker kraft for blir det en veeeldig dyr kraft. Jeg hadde jo trodd at det skulle bli billigere å koke kraft selv enn å kjøpe disse små kartongene

Før man siler får man smake om kraften er god. Er den for tynn er det bare å la den småputre videre uten lokk. Man taper smak om man siler før man koker inn.

mvh

Skrevet

Hjemmelaga kraft er hundre ganger bedre enn ferdigkjøpt kraft ;)

Kjøttet løsner mye raskere fra høna enn fra oksen, så derfor skal oksekrafta kokes mye lengre enn hønsekrafta.

Skrevet

Som sagt tidligere er det ikke god butikk å kjøpe inn til kraftkoking. Lag heller kraft av beinrester fra et måltid neste gang du har kjøtt eller fiskemat (jeg koker feks kraft av rekeskall med jevne mellomrom og bruker i fiskesupper). Smaken kan jeg love deg er bedre om det er en trøst ;-)

Skal det bli noe kraft her må alt kjøpes inn, for er utrolig sjelden det blir noe rester igjen å koke kraft på. Dessuten spiser vi stort sett alltid fiskefileeter, karbonadedeig, biffer osv. så lite å lage kraft på

Skrevet

Skal det bli noe kraft her må alt kjøpes inn, for er utrolig sjelden det blir noe rester igjen å koke kraft på. Dessuten spiser vi stort sett alltid fiskefileeter, karbonadedeig, biffer osv. så lite å lage kraft på

Da får du nesten slå deg til ro med at din hjemmelagde kraft ikke er billigere enn kjøpekraft - bare mye, mye bedre ;)

Skrevet

Man koker kraft for smaken, ikke for prisen.

Jo lengre du koker, jo bedre. Etterfyll gjerne med litt vann ved behov.

mvh

Ikke helt enig, syns Jacobs sin er bedre enn min ble. Og den er helt naturlig. Tror faktisk det er billigere å kjøpe den også enn å lage selv

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...