Gjest lavkalori Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Dersom man er på lavkalori og lavkarbo, hva er det aller beste å steke mat i? Margarin? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
slabbedask Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Ekte smør. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415544 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Hm... da må man vel bestemme seg for om man er på lavkarbo eller lavkalori? På lavkarbo vil jeg tro du bør bruke ekte smør, mens på lavkalori bør du bruke f.eks. rapsolje/solsikkeolje. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415550 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lavkalori Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Hm... da må man vel bestemme seg for om man er på lavkarbo eller lavkalori? På lavkarbo vil jeg tro du bør bruke ekte smør, mens på lavkalori bør du bruke f.eks. rapsolje/solsikkeolje. Jeg er på begge deler:-) Men rapsolje har 888kcal og 98karb per 100gr, mens margarin har 722kcal og 80karb per 100gr, og smør har 745kcal og 83karb per 100gr. Så da må jo margarin være best? Hårfin forskjell mellom smør og margarin riktignok. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415558 Del på andre sider Flere delingsvalg…
slabbedask Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Jeg er på begge deler:-) Men rapsolje har 888kcal og 98karb per 100gr, mens margarin har 722kcal og 80karb per 100gr, og smør har 745kcal og 83karb per 100gr. Så da må jo margarin være best? Hårfin forskjell mellom smør og margarin riktignok. ''Hårfin forskjell mellom smør og margarin riktignok.'' Så liten forskjell at du velger smør for smakens skyld. Det er sikkert sunnere også. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415564 Del på andre sider Flere delingsvalg…
PieLill Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Jeg er på begge deler:-) Men rapsolje har 888kcal og 98karb per 100gr, mens margarin har 722kcal og 80karb per 100gr, og smør har 745kcal og 83karb per 100gr. Så da må jo margarin være best? Hårfin forskjell mellom smør og margarin riktignok. Så små marginer at du bruker det du helst vil ha. Ofte kan en kombinasjon av smør og olje fungere best. Det er ikke gitt at du bruker samme mengder olje, marg eller smør etter som de 'oppfører' seg litt ulikt. Dermed kan hele kaloriregnskapet ryke. mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415574 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Jeg er på begge deler:-) Men rapsolje har 888kcal og 98karb per 100gr, mens margarin har 722kcal og 80karb per 100gr, og smør har 745kcal og 83karb per 100gr. Så da må jo margarin være best? Hårfin forskjell mellom smør og margarin riktignok. Jeg trodde ikke det gikke an siden lavkarbo jo ofte innebærer fete sauser, rømme, bacon etc? Og det er jo ikke akkurat lavkalorimat? Det er mulig jeg ikke helt greier å følge med 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415575 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Margarin har ikke noe i et lavkarbo-kosthold å gjøre i alle fall. Bruk en god olje, bremykt eller meierismør, evt. ghee (klarnet smør). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415587 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Hm... da må man vel bestemme seg for om man er på lavkarbo eller lavkalori? På lavkarbo vil jeg tro du bør bruke ekte smør, mens på lavkalori bør du bruke f.eks. rapsolje/solsikkeolje. ''Hm... da må man vel bestemme seg for om man er på lavkarbo eller lavkalori?'' Det er høyst mulig å kombinere de to. ) Lavkarbo betyr ikke at man drikker baconfett til frokost. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415588 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lavkalori Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Margarin har ikke noe i et lavkarbo-kosthold å gjøre i alle fall. Bruk en god olje, bremykt eller meierismør, evt. ghee (klarnet smør). ''Margarin har ikke noe i et lavkarbo-kosthold å gjøre i alle fall. '' Hvorfor? Det har jo mindre karbo enn rapsolje per 100gr 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415589 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lavkalori Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Jeg trodde ikke det gikke an siden lavkarbo jo ofte innebærer fete sauser, rømme, bacon etc? Og det er jo ikke akkurat lavkalorimat? Det er mulig jeg ikke helt greier å følge med Det går helt fint:-) Igår lå jeg på 12karbohydrater og 1000kcal. Følte meg mett og lett :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415590 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Jeg er på begge deler:-) Men rapsolje har 888kcal og 98karb per 100gr, mens margarin har 722kcal og 80karb per 100gr, og smør har 745kcal og 83karb per 100gr. Så da må jo margarin være best? Hårfin forskjell mellom smør og margarin riktignok. ''Men rapsolje har 888kcal og 98karb per 100gr, mens margarin har 722kcal og 80karb per 100gr, og smør har 745kcal og 83karb per 100gr.'' Øh - nei. Ikke noe av dette inneholder karbohydrater å snakke om, mindre enn 1 g kh pr. 100 g vare faktisk. Hvor i all verden har du disse tallene fra? Margarin inneholder så bearbeidede råvarer at jeg råder deg til å bruke olje, bremykt eller skikkelig smør. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415591 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Jeg trodde ikke det gikke an siden lavkarbo jo ofte innebærer fete sauser, rømme, bacon etc? Og det er jo ikke akkurat lavkalorimat? Det er mulig jeg ikke helt greier å følge med ''Jeg trodde ikke det gikke an siden lavkarbo jo ofte innebærer fete sauser, rømme, bacon etc? Og det er jo ikke akkurat lavkalorimat?'' LCHF - low card high fat - er ikke veldig kompatibelt med lavkalori, det er riktig, men lavkarbo er så mangt. ) Den "offisielle" definisjonen er et kosthold med mindre enn 150 g karbohydrater i døgnet og man trenger slett ikke drukne maten i fett, men spise så ren og uberabeidet mat som mulig, mye grønnsaker, frø og nøtter, egg og noe fett, men ikke brød og kornvarer, sukker og slikt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415594 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lavkalori Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 ''Men rapsolje har 888kcal og 98karb per 100gr, mens margarin har 722kcal og 80karb per 100gr, og smør har 745kcal og 83karb per 100gr.'' Øh - nei. Ikke noe av dette inneholder karbohydrater å snakke om, mindre enn 1 g kh pr. 100 g vare faktisk. Hvor i all verden har du disse tallene fra? Margarin inneholder så bearbeidede råvarer at jeg råder deg til å bruke olje, bremykt eller skikkelig smør. Ah jeg har blingset og sett på fett og ikke karbo. Jeg synes det virket så utrolig rart men nå skjønner jeg det jo :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415596 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 ''Margarin har ikke noe i et lavkarbo-kosthold å gjøre i alle fall. '' Hvorfor? Det har jo mindre karbo enn rapsolje per 100gr Fordi et lavkarbokosthold handler om å spise så rene og ubearbeidede råvarer som mulig helst og margarin er så bearbeidet og tilsatt så mye rart at det ikke har store likheten med naturlig smør. Det er tilsatt farge og smøraroma for å ligne på smør... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415597 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 ''Hm... da må man vel bestemme seg for om man er på lavkarbo eller lavkalori?'' Det er høyst mulig å kombinere de to. ) Lavkarbo betyr ikke at man drikker baconfett til frokost. Skjønner det altså Men hva velger man av smør da? Lavkarbo skal jo helst ha vanlig smør, og lavkalori skal ha oljer... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415611 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Det går helt fint:-) Igår lå jeg på 12karbohydrater og 1000kcal. Følte meg mett og lett :-) Ok:) Sikkert sånn jeg lever da Jeg spiser det jeg vil, men er glad i sunn mat - f.eks. wokede grønnsaker og kylling med fløte - både lavkarbo og lavkalori (uten at det er det som er grunnen til at jeg elsker slik mat ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415612 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 ''Jeg trodde ikke det gikke an siden lavkarbo jo ofte innebærer fete sauser, rømme, bacon etc? Og det er jo ikke akkurat lavkalorimat?'' LCHF - low card high fat - er ikke veldig kompatibelt med lavkalori, det er riktig, men lavkarbo er så mangt. ) Den "offisielle" definisjonen er et kosthold med mindre enn 150 g karbohydrater i døgnet og man trenger slett ikke drukne maten i fett, men spise så ren og uberabeidet mat som mulig, mye grønnsaker, frø og nøtter, egg og noe fett, men ikke brød og kornvarer, sukker og slikt. Ja, ser den...... Tenker mer på rømme, fløte og annet fett som ikke er helt kompatibelt med lavkalori 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415613 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Skjønner det altså Men hva velger man av smør da? Lavkarbo skal jo helst ha vanlig smør, og lavkalori skal ha oljer... Grunnen til at man skal bruke f. eks. olivenolje er fordi de er gode for hjertet, i motsetning til smør og mange oljer. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415616 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 21. november 2012 Del Skrevet 21. november 2012 Grunnen til at man skal bruke f. eks. olivenolje er fordi de er gode for hjertet, i motsetning til smør og mange oljer. Med vennlig hilsen ''Grunnen til at man skal bruke f. eks. olivenolje er fordi de er gode for hjertet, i motsetning til smør og mange oljer.'' Ny forskning viser at mettet fett ikke øker risikoen for hjerte- og karsykdommer slik man før, feilaktig, antok. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385955-steke-mat-hva-er-best/#findComment-3415642 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.