Gå til innhold

Steke mat - hva er best?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest lavkalori

Hm... da må man vel bestemme seg for om man er på lavkarbo eller lavkalori?

På lavkarbo vil jeg tro du bør bruke ekte smør, mens på lavkalori bør du bruke f.eks. rapsolje/solsikkeolje.

Jeg er på begge deler:-)

Men rapsolje har 888kcal og 98karb per 100gr, mens margarin har 722kcal og 80karb per 100gr, og smør har 745kcal og 83karb per 100gr.

Så da må jo margarin være best? Hårfin forskjell mellom smør og margarin riktignok.

Jeg er på begge deler:-)

Men rapsolje har 888kcal og 98karb per 100gr, mens margarin har 722kcal og 80karb per 100gr, og smør har 745kcal og 83karb per 100gr.

Så da må jo margarin være best? Hårfin forskjell mellom smør og margarin riktignok.

''Hårfin forskjell mellom smør og margarin riktignok.''

Så liten forskjell at du velger smør for smakens skyld. Det er sikkert sunnere også.

Jeg er på begge deler:-)

Men rapsolje har 888kcal og 98karb per 100gr, mens margarin har 722kcal og 80karb per 100gr, og smør har 745kcal og 83karb per 100gr.

Så da må jo margarin være best? Hårfin forskjell mellom smør og margarin riktignok.

Så små marginer at du bruker det du helst vil ha. Ofte kan en kombinasjon av smør og olje fungere best.

Det er ikke gitt at du bruker samme mengder olje, marg eller smør etter som de 'oppfører' seg litt ulikt. Dermed kan hele kaloriregnskapet ryke.

mvh

Annonse

Jeg er på begge deler:-)

Men rapsolje har 888kcal og 98karb per 100gr, mens margarin har 722kcal og 80karb per 100gr, og smør har 745kcal og 83karb per 100gr.

Så da må jo margarin være best? Hårfin forskjell mellom smør og margarin riktignok.

Jeg trodde ikke det gikke an siden lavkarbo jo ofte innebærer fete sauser, rømme, bacon etc? Og det er jo ikke akkurat lavkalorimat?

Det er mulig jeg ikke helt greier å følge med :P

Hm... da må man vel bestemme seg for om man er på lavkarbo eller lavkalori?

På lavkarbo vil jeg tro du bør bruke ekte smør, mens på lavkalori bør du bruke f.eks. rapsolje/solsikkeolje.

''Hm... da må man vel bestemme seg for om man er på lavkarbo eller lavkalori?''

Det er høyst mulig å kombinere de to. :o) Lavkarbo betyr ikke at man drikker baconfett til frokost.

Gjest lavkalori

Margarin har ikke noe i et lavkarbo-kosthold å gjøre i alle fall. Bruk en god olje, bremykt eller meierismør, evt. ghee (klarnet smør).

''Margarin har ikke noe i et lavkarbo-kosthold å gjøre i alle fall. ''

Hvorfor? Det har jo mindre karbo enn rapsolje per 100gr

Gjest lavkalori

Jeg trodde ikke det gikke an siden lavkarbo jo ofte innebærer fete sauser, rømme, bacon etc? Og det er jo ikke akkurat lavkalorimat?

Det er mulig jeg ikke helt greier å følge med :P

Det går helt fint:-)

Igår lå jeg på 12karbohydrater og 1000kcal. Følte meg mett og lett :-)

Jeg er på begge deler:-)

Men rapsolje har 888kcal og 98karb per 100gr, mens margarin har 722kcal og 80karb per 100gr, og smør har 745kcal og 83karb per 100gr.

Så da må jo margarin være best? Hårfin forskjell mellom smør og margarin riktignok.

''Men rapsolje har 888kcal og 98karb per 100gr, mens margarin har 722kcal og 80karb per 100gr, og smør har 745kcal og 83karb per 100gr.''

Øh - nei. Ikke noe av dette inneholder karbohydrater å snakke om, mindre enn 1 g kh pr. 100 g vare faktisk. Hvor i all verden har du disse tallene fra? Margarin inneholder så bearbeidede råvarer at jeg råder deg til å bruke olje, bremykt eller skikkelig smør.

Jeg trodde ikke det gikke an siden lavkarbo jo ofte innebærer fete sauser, rømme, bacon etc? Og det er jo ikke akkurat lavkalorimat?

Det er mulig jeg ikke helt greier å følge med :P

''Jeg trodde ikke det gikke an siden lavkarbo jo ofte innebærer fete sauser, rømme, bacon etc? Og det er jo ikke akkurat lavkalorimat?''

LCHF - low card high fat - er ikke veldig kompatibelt med lavkalori, det er riktig, men lavkarbo er så mangt. :o) Den "offisielle" definisjonen er et kosthold med mindre enn 150 g karbohydrater i døgnet og man trenger slett ikke drukne maten i fett, men spise så ren og uberabeidet mat som mulig, mye grønnsaker, frø og nøtter, egg og noe fett, men ikke brød og kornvarer, sukker og slikt.

Annonse

Gjest lavkalori

''Men rapsolje har 888kcal og 98karb per 100gr, mens margarin har 722kcal og 80karb per 100gr, og smør har 745kcal og 83karb per 100gr.''

Øh - nei. Ikke noe av dette inneholder karbohydrater å snakke om, mindre enn 1 g kh pr. 100 g vare faktisk. Hvor i all verden har du disse tallene fra? Margarin inneholder så bearbeidede råvarer at jeg råder deg til å bruke olje, bremykt eller skikkelig smør.

Ah jeg har blingset og sett på fett og ikke karbo. Jeg synes det virket så utrolig rart men nå skjønner jeg det jo :-)

''Margarin har ikke noe i et lavkarbo-kosthold å gjøre i alle fall. ''

Hvorfor? Det har jo mindre karbo enn rapsolje per 100gr

Fordi et lavkarbokosthold handler om å spise så rene og ubearbeidede råvarer som mulig helst og margarin er så bearbeidet og tilsatt så mye rart at det ikke har store likheten med naturlig smør. Det er tilsatt farge og smøraroma for å ligne på smør...

''Hm... da må man vel bestemme seg for om man er på lavkarbo eller lavkalori?''

Det er høyst mulig å kombinere de to. :o) Lavkarbo betyr ikke at man drikker baconfett til frokost.

Skjønner det altså ;) Men hva velger man av smør da? Lavkarbo skal jo helst ha vanlig smør, og lavkalori skal ha oljer...

Det går helt fint:-)

Igår lå jeg på 12karbohydrater og 1000kcal. Følte meg mett og lett :-)

Ok:) Sikkert sånn jeg lever da :P

Jeg spiser det jeg vil, men er glad i sunn mat - f.eks. wokede grønnsaker og kylling med fløte - både lavkarbo og lavkalori (uten at det er det som er grunnen til at jeg elsker slik mat :P)

''Jeg trodde ikke det gikke an siden lavkarbo jo ofte innebærer fete sauser, rømme, bacon etc? Og det er jo ikke akkurat lavkalorimat?''

LCHF - low card high fat - er ikke veldig kompatibelt med lavkalori, det er riktig, men lavkarbo er så mangt. :o) Den "offisielle" definisjonen er et kosthold med mindre enn 150 g karbohydrater i døgnet og man trenger slett ikke drukne maten i fett, men spise så ren og uberabeidet mat som mulig, mye grønnsaker, frø og nøtter, egg og noe fett, men ikke brød og kornvarer, sukker og slikt.

Ja, ser den...... Tenker mer på rømme, fløte og annet fett som ikke er helt kompatibelt med lavkalori ;)

Grunnen til at man skal bruke f. eks. olivenolje er fordi de er gode for hjertet, i motsetning til smør og mange oljer.

Med vennlig hilsen

''Grunnen til at man skal bruke f. eks. olivenolje er fordi de er gode for hjertet, i motsetning til smør og mange oljer.''

Ny forskning viser at mettet fett ikke øker risikoen for hjerte- og karsykdommer slik man før, feilaktig, antok.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...