Gå til innhold

Salmonella


Gjest Hilde Aasnæs

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest ikke utbredt i Norge

I Norge er det lite salmonella. Risikofaktorer for smitte med Salmonella i Norge er:

konsum av importerte kjøttvarer som ikke blir adekvat behandlet

direkte eller indirekte kontakt med ville fugler og pinnsvin

bruk av ikke-desinfisert drikkevann

(fra www.fhi.no)

I de fleste andre land er risikoen mye større for salmonellasmitte. Der må man i enda større grad enn i norge sørge for god hygiene ved tillaging av mat fra egg og fugl og annet kjøtt, sørge for at alt er gjennomstekt, og feks ikke lage majones og andre retter med rå egg uten å vite at eggene er helt salmonellafrie,.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/386132-salmonella/#findComment-3417470
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...