Gjest matglad Skrevet 3. desember 2012 Del Skrevet 3. desember 2012 Vi pleier å ha smalahovefest hver førjul - like stas hver gang :-) Torskehode derimot, takler jeg ikke. hva slags tilbehør er det til retten? vet du hvor lenge ett hode må koke...sausen? er det kraften .som i fårekål? lyst å lage 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386279-lutefisk-for-f%C3%B8rste-gang/page/3/#findComment-3419291 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest matglad Skrevet 3. desember 2012 Del Skrevet 3. desember 2012 ''noe jeg ikke har smakt enda er: smalahove-torskehoder'' Ikke jeg heller. Er skeptisk der altså. Har smakt torsketunge da og det var ikke godt. *rister på hodet* holdt på å kjøpe det forleden,men fiskemannen sa:de ikke var ferske lenger! så jeg lot være. fikk du stekt tunge? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386279-lutefisk-for-f%C3%B8rste-gang/page/3/#findComment-3419292 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 3. desember 2012 Del Skrevet 3. desember 2012 hva slags tilbehør er det til retten? vet du hvor lenge ett hode må koke...sausen? er det kraften .som i fårekål? lyst å lage Hodene tas opp av frysen dagen før, og ligger i vann over natta. Jeg pleier å bytte vann på dem rett før jeg legger meg, og så med en gang jeg står opp. De ligger vel i vann frem til koking forreesten. Hodene legges i stor gryte oppå hverandre med skinnet opp (de er jo halve), og vannet skal dekke akkurat over det øverste. Så skal de putre godt i 2,5 -3 timer (må etterfylle vann da), til kjøttet løsner lett fra beinet (stikk inn kniv ved øret). Tilbehør er kokte poteter og kålrabistappe (den tar alltid lenger tid å få ferdig enn vi tror), samt rødkål. Vi pleier å ha øl, juleøl og farris til. Evt akevitt til de som liker det (jeg gjør ikke). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386279-lutefisk-for-f%C3%B8rste-gang/page/3/#findComment-3419293 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest matglad Skrevet 3. desember 2012 Del Skrevet 3. desember 2012 Hodene tas opp av frysen dagen før, og ligger i vann over natta. Jeg pleier å bytte vann på dem rett før jeg legger meg, og så med en gang jeg står opp. De ligger vel i vann frem til koking forreesten. Hodene legges i stor gryte oppå hverandre med skinnet opp (de er jo halve), og vannet skal dekke akkurat over det øverste. Så skal de putre godt i 2,5 -3 timer (må etterfylle vann da), til kjøttet løsner lett fra beinet (stikk inn kniv ved øret). Tilbehør er kokte poteter og kålrabistappe (den tar alltid lenger tid å få ferdig enn vi tror), samt rødkål. Vi pleier å ha øl, juleøl og farris til. Evt akevitt til de som liker det (jeg gjør ikke). Tusen tusen takk:-) får vel kjøpt smalahove på meny.. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386279-lutefisk-for-f%C3%B8rste-gang/page/3/#findComment-3419303 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 4. desember 2012 Forfatter Del Skrevet 4. desember 2012 holdt på å kjøpe det forleden,men fiskemannen sa:de ikke var ferske lenger! så jeg lot være. fikk du stekt tunge? ''holdt på å kjøpe det forleden,men fiskemannen sa:de ikke var ferske lenger! så jeg lot være. fikk du stekt tunge?'' Nå er det mange år siden jeg smakte torsketunger, men jeg mener de var kokte / trukket? Godt var det ikke i alle fall. Litt sånn ekkel konsistens. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386279-lutefisk-for-f%C3%B8rste-gang/page/3/#findComment-3419458 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.