Jump to content
Sign in to follow this  
Guest togli

Smelte sukker (pepperkakehus)

Recommended Posts

Guest togli

Hvordan gjør jeg dette på best mulig måte uten å ødelegge panna? Før har jeg hatt aluminiumsfolie i gryta og smelta sukkeret i folien... som regel går det hull på folien og det blir et styr... smelta sukker direkte i panna er jo håpløst å få bort? eller?

Noen som har gode tips å dele til ei som aldri kunne blitt konditor? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

EnolaGay

Jeg bruker bare jernpanna jeg. Og så tømmer jeg resten av sukkeret over i et papir før det rekker å stivne. Og spyler panna i brennhett vann så resten smelter vekk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest luftslott

Jeg smelta sukkeret direkte i stekepanna, det var ikke vanskelig å få bort i det hele tatt. Forholdsvis ny Høyang-stekepanne.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest zipper

Jeg limer med melisglasur av stivpiska eggehvite, melis og eddik. Det tar lengre tid å tørke, men vi pynter det før montering. Og så blir det penere og smaker bedre etterpå.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest annlovinda

Jeg limer med melisglasur av stivpiska eggehvite, melis og eddik. Det tar lengre tid å tørke, men vi pynter det før montering. Og så blir det penere og smaker bedre etterpå.

Får du huset til å sitte sammen slik? Greit å lime fast pynten slik, men å lime sammen huset sånn også?

Da må jeg stå å holde det sammen lenge før det sitter synes jeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Guest togli

Jeg bruker bare jernpanna jeg. Og så tømmer jeg resten av sukkeret over i et papir før det rekker å stivne. Og spyler panna i brennhett vann så resten smelter vekk.

Takk for tips!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest togli

Jeg limer med melisglasur av stivpiska eggehvite, melis og eddik. Det tar lengre tid å tørke, men vi pynter det før montering. Og så blir det penere og smaker bedre etterpå.

Jeg med mine manglende konditorevner ville aldri fiksa å gjøre det på den måten :P

Smaken er det bare ungene som bryr seg om.... ikke fatter jeg at de orker å spise et støvete pepperkakehus, men alt går ned på høykant :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest togli

Jeg smelta sukkeret direkte i stekepanna, det var ikke vanskelig å få bort i det hele tatt. Forholdsvis ny Høyang-stekepanne.

Hvordan fikk du det bort da?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mrs. Wallace

Dropp hele sukkergreia, og lag "lim" av Smørbukk-karameller (eller lignende typer) i stedet! Helt genialt: Det smelter på lavere temperatur, så man risikerer ikke å brenne seg. Det har god limeffekt - og det smaker godt å spise det som blir til overs. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mammantil3

Kok ut panna med vann om du får smelta sukker i den. Det er i alle fall det jeg gjør med vår panne.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest togli

Dropp hele sukkergreia, og lag "lim" av Smørbukk-karameller (eller lignende typer) i stedet! Helt genialt: Det smelter på lavere temperatur, så man risikerer ikke å brenne seg. Det har god limeffekt - og det smaker godt å spise det som blir til overs. ;)

Ah! Teskjeforklaring på hvordan jeg gjør det takk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Guest togli

Kok ut panna med vann om du får smelta sukker i den. Det er i alle fall det jeg gjør med vår panne.

Helle vann i panna med sukker i og la det koke før man heller ut alt? Jadda, må ha det inn med teskje...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mammantil3

Helle vann i panna med sukker i og la det koke før man heller ut alt? Jadda, må ha det inn med teskje...

Hehe, helt riktig. :-) Når du er ferdig med å bruke det smelta sukkeret, så er det jo lurt å ta ut så mye som mulig før det stivner. Det man ikke får ut dekkes av vann, og man lar vannet koke i panna mens man rører med en tresleiv. Når alt sukkeret er oppløst i det kokende vannet, heller man det ut.

Jeg har ikke så brennvarmt vann i springen, så jeg lar vannet renne en stund sammen med oppskummet zalo slik at ikke sukkeret stivner igjen i rørene mine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest togli

Hehe, helt riktig. :-) Når du er ferdig med å bruke det smelta sukkeret, så er det jo lurt å ta ut så mye som mulig før det stivner. Det man ikke får ut dekkes av vann, og man lar vannet koke i panna mens man rører med en tresleiv. Når alt sukkeret er oppløst i det kokende vannet, heller man det ut.

Jeg har ikke så brennvarmt vann i springen, så jeg lar vannet renne en stund sammen med oppskummet zalo slik at ikke sukkeret stivner igjen i rørene mine.

Takk:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mrs. Wallace

Ah! Teskjeforklaring på hvordan jeg gjør det takk!

Du tar bare en neve (en god neve, da - for det gjør ingen ting å vær raus) med karameller i en kjele, og setter det på lav, lav varme. De blir myke og medgjørlige på et blunk, og så kan du bare sette i gang. Det er null stress å vaske ut av kjelen etterpå, restene slipper øyeblikkelig med varmt vann.

Share this post


Link to post
Share on other sites
mariaflyfly

Du tar bare en neve (en god neve, da - for det gjør ingen ting å vær raus) med karameller i en kjele, og setter det på lav, lav varme. De blir myke og medgjørlige på et blunk, og så kan du bare sette i gang. Det er null stress å vaske ut av kjelen etterpå, restene slipper øyeblikkelig med varmt vann.

Du er genial!

Tar det lang tid før det størkner når du skal få delene sammen, eller går det fort?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mrs. Wallace

Du er genial!

Tar det lang tid før det størkner når du skal få delene sammen, eller går det fort?

Det går rimelig raskt - men heldigvis langsommere enn det dømrade sukkeret, som stivner i det øyeblikket det har brent av deg fingeren. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mrs. Wallace

Du er genial!

Tar det lang tid før det størkner når du skal få delene sammen, eller går det fort?

Jeg kan for øvrig ikke ta æren for ideen selv, for jeg fant det et sted på nett i forfjor, og det endret livet mitt (i hvert fall pepperkakemonteringsdelen av livet mitt)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...