Gå til innhold

Karamellpudding - vaniljestang?


Gjest bytte med vaniljesukker?

Anbefalte innlegg

Gjest bytte med vaniljesukker?

Kom på at jeg har lyst til å lage karamellpudding til i morgen. Har aldri gjort det før men pleier ikke å ha problemer med å lage etter oppskrift så satser på at det går bra.

Men - har jo ikke handlet inn vaniljestang. Dvs jeg har en som sikkert er utgått for lenge siden.

Kan jeg bytte ut vaniljestang med vaniljesukker? Eller blir det feil? Jeg vil lage en supergod karamellpudding altså...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/387061-karamellpudding-vaniljestang/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg personlig kjenner ikke forskjell på ekte vanilje fra stang og vaniljesukker. Så om jeg var din gjest hadde jeg nok rost puddingen din opp i skyene, uansett hva den er laget av.

Om du har en vaniljestang som er gått ut på dato kan den kanskje brukes likevel. Om den er oppbevart i lukket beholder er holdbarheten svært god.

Gjest bytte med vaniljesukker?

Jeg skal også lage det i dag, og har kjøpt inn vaniljestang. Men jeg leste gjennom en del oppskrifter, og det stor at man kan erstatte med vaniljesukker. Det smaker ikke like godt, men funker nok fint :o)

Ok takk for tips. Jeg prøver.

Men har du tips til hvordan smelte sukkeret? Hva er best? Og hvor "flytende" må det være før man kan helle det oppi brødform? Eller smelter du det i brødform i ovnen?

Ok takk for tips. Jeg prøver.

Men har du tips til hvordan smelte sukkeret? Hva er best? Og hvor "flytende" må det være før man kan helle det oppi brødform? Eller smelter du det i brødform i ovnen?

Jeg kommer til å sette brødformen rett på plata. Så bare vender jeg på formen når det er smeltet for å dekke alle sider.

Gjest bytte med vaniljesukker?

Jeg kommer til å sette brødformen rett på plata. Så bare vender jeg på formen når det er smeltet for å dekke alle sider.

Ok - det funker nok ikke hos meg da jeg har induksjonstopp...

Har sukker i en gryte og smelter men føler aldri det blir flytende "nok"

Annonse

Ok takk for tips. Jeg prøver.

Men har du tips til hvordan smelte sukkeret? Hva er best? Og hvor "flytende" må det være før man kan helle det oppi brødform? Eller smelter du det i brødform i ovnen?

Sett brødformene litt i ovnen mens du smelter sukkeret, så stivner den ikke så fort når du heller over.

Ok takk for tips. Jeg prøver.

Men har du tips til hvordan smelte sukkeret? Hva er best? Og hvor "flytende" må det være før man kan helle det oppi brødform? Eller smelter du det i brødform i ovnen?

Hell fra kantene og ned, ikke fra bunnen og utover- funker iallefall bedre for meg:-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...