Gå til innhold

familieribbe/trenger detaljert oppskrift


Anbefalte innlegg

Gjest Nickløsheletida

Jeg har ei familieribbe i fryseren som skal spises tirsdag kveld. Jeg har aldri lagd det før, da det er pinnekjøttet som er min jobb.

Da må jeg ta den opp nå, ikke sant? Og krydre den i morgen?

Hva slags krydder? Salt og pepper bare? Hvor mye?

Når jeg steker den, har jeg fått forklart at den først skal stekes med vrangsida 1 time ned og deretter snu den og 1 time med svoren opp. Stemmer det?

Sennep og tyttebær, men hva slags grønnsaker bruker dere?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/387281-familieribbetrenger-detaljert-oppskrift/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Og en annen ting. Jeg må vel smøre formen eller skal jeg bare helle i litt vann? Skal ribba legges i folie?

Slik ville jeg gjort det - men er ingen ribbespesialist :P

Rute opp svoren - kanskje før den er 100% tint? Skjære gjennom fettet og litt ned i kjøttet. Gni inn med salt og pepper.

Legge på rist over langpanne og med vann i langpannen.

Siden det er familieribbe er det vel plass til et steketermometer i den tykke delen....

Annonse

Ta den ut nå, og salte og pepre så snart den er ting. Husk å rute svoren! (Du kunne gjort dette allerede for et par dager siden, men det går fint uansett.) Du trenger ikke smøre langpannen. Hvis ribba er stor, er det vanskelig å snu den når den er varm, jeg pleier å dampen den med svoren opp, som i denne linken her:

http://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjonell-norsk-mat/ribbe

Denne kan du følge, skritt for skritt. NB Legg merke til at steketid for familieribbe er lenger enn tynnribbe. God middag!!

Gjest sangsol

Og en annen ting. Jeg må vel smøre formen eller skal jeg bare helle i litt vann? Skal ribba legges i folie?

Sikkert mange måter å gjøre dette på.

Eks:

2-3 dager før den skal spises tas den opp. 1-2 dager før den spises, saltes og pepres den. Ribba står da ferdig krydret i kjøleskap minst 1 døgn. Jeg bare drysser salt/pepper på alle kanter. Vet ikke helt mengde. Bruker vanlig salt/pepperbøsse.

Ved steking: jeg legger aluminiumfolie i botten på langpanna. Et fat legges opp-ned på midten. Jeg legger ribba oppå- med svoren opp. 1-2 dl vann i botten og folie over hele formen. Inn i ovnen 45 min 230 minutter.

Så fjernes al-folien som var på toppen. Temp skrus ned til 200 og ribba stekes videre 1.5-2 timer. I år tenkte jeg at vi ikke giddet tenke på svoren, men den ble jo sprø av seg selv.

http://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjonell-norsk-mat/ribbe

Gjest Nickløsheletida

Sikkert mange måter å gjøre dette på.

Eks:

2-3 dager før den skal spises tas den opp. 1-2 dager før den spises, saltes og pepres den. Ribba står da ferdig krydret i kjøleskap minst 1 døgn. Jeg bare drysser salt/pepper på alle kanter. Vet ikke helt mengde. Bruker vanlig salt/pepperbøsse.

Ved steking: jeg legger aluminiumfolie i botten på langpanna. Et fat legges opp-ned på midten. Jeg legger ribba oppå- med svoren opp. 1-2 dl vann i botten og folie over hele formen. Inn i ovnen 45 min 230 minutter.

Så fjernes al-folien som var på toppen. Temp skrus ned til 200 og ribba stekes videre 1.5-2 timer. I år tenkte jeg at vi ikke giddet tenke på svoren, men den ble jo sprø av seg selv.

http://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjonell-norsk-mat/ribbe

Tusen takk for oppskrift. Da skal jeg ihverfall starte med å ta den ut av fryseren før jeg glemmer det.

Takk, den var fin, men skal jeg rute svoren før jeg steker ribba?

Gud !, så dum jeg føler meg nå.

Ja!! - gjør det i dag, - så gnir du den inn med salt og pepper, pakker den inn i aluminium og legger den i kjøleskapet.

Jeg bruker å steke den dagen før vi skal spise den, og da legger jeg den med svorsiden ned i en langpanne og heller vann opp til der kjøttet begynner, så har jeg over aluminium og damper ribba i ovnen en stund - husker ikke tiden -men det tror jeg du kan google. Så tar du den ut - da vil du se at den har blåst seg opp og rutene spriker. Ta den opp av vannet, legg rist på langpanna - behold alt vannet som er oppi der, -og legg ribba på rista med svoren opp. Så steker du den ferdig. NAM!

jeg bruker ikke å lage saus til - jeg bruker å sile den sjyen som blir liggende i langpannen. Så har vi poteter, gulrot, rødkål, surkål og rosenkål til. OG SVISKER, varmet i litt vann :)

Annonse

Jeg har aldri laga familieribbe, men vil bare tipse om Hellstrøms triks: Ha et par gulrøtter, noen hele fedd hvitløk og et par løk skåret i båter i panna sammen med ribba når du putter den i ovnen. Mot slutten av steiketida, øser du sjyen over ribba. Den blir veldig saftig og god.

Jeg har bare laga tynnribbe før.

Gjest Nickløsheletida

Ja!! - gjør det i dag, - så gnir du den inn med salt og pepper, pakker den inn i aluminium og legger den i kjøleskapet.

Jeg bruker å steke den dagen før vi skal spise den, og da legger jeg den med svorsiden ned i en langpanne og heller vann opp til der kjøttet begynner, så har jeg over aluminium og damper ribba i ovnen en stund - husker ikke tiden -men det tror jeg du kan google. Så tar du den ut - da vil du se at den har blåst seg opp og rutene spriker. Ta den opp av vannet, legg rist på langpanna - behold alt vannet som er oppi der, -og legg ribba på rista med svoren opp. Så steker du den ferdig. NAM!

jeg bruker ikke å lage saus til - jeg bruker å sile den sjyen som blir liggende i langpannen. Så har vi poteter, gulrot, rødkål, surkål og rosenkål til. OG SVISKER, varmet i litt vann :)

Jeg tok den opp av fryseren nå og da kan jeg ikke krydre den før i morgen og ikke steke den før jeg er ferdig på jobb på tirsdag og det blir derfor sen middag.

Hmm, god til å planlegge gitt.

Gjest Nickløsheletida

Slik ville jeg gjort det - men er ingen ribbespesialist :P

Rute opp svoren - kanskje før den er 100% tint? Skjære gjennom fettet og litt ned i kjøttet. Gni inn med salt og pepper.

Legge på rist over langpanne og med vann i langpannen.

Siden det er familieribbe er det vel plass til et steketermometer i den tykke delen....

Tusen takk for råd. Da er mange måter å gjøre dette på skjønner jeg.

Takk for tips. Da kjøper jeg rødkål. Synes det er bedre :-)

Kjøper rødkål?

Duh, det er innmari lett å lage!

Strimle ett hue rødkål, skjær opp ca 100 g tørka fikner og like mye tørka aprikoser i biter. Kutt opp to epler i fine skiver og en rødløk, hvis du liker det.

Alt puttes i langpanna kvelden før. Du tilsetter en god slant portvin og litt rødvinseddik og baker alt under sølvfolie i en liten time. (til det er mørt!)

Så har du alt i ei gryte med lokk og setter i kjøleskapet til du skal servere ribba. Varm opp og smak til med litt salt, pepper og evt sukker.

Lett, og SÅ utrolig mye bedre enn posevarianten!

Gjest Nickløsheletida

Jeg har aldri laga familieribbe, men vil bare tipse om Hellstrøms triks: Ha et par gulrøtter, noen hele fedd hvitløk og et par løk skåret i båter i panna sammen med ribba når du putter den i ovnen. Mot slutten av steiketida, øser du sjyen over ribba. Den blir veldig saftig og god.

Jeg har bare laga tynnribbe før.

Det hørtes lurt ut. Takk for tips. Det skal jeg gjøre.

Gjest Nickløsheletida

Kjøper rødkål?

Duh, det er innmari lett å lage!

Strimle ett hue rødkål, skjær opp ca 100 g tørka fikner og like mye tørka aprikoser i biter. Kutt opp to epler i fine skiver og en rødløk, hvis du liker det.

Alt puttes i langpanna kvelden før. Du tilsetter en god slant portvin og litt rødvinseddik og baker alt under sølvfolie i en liten time. (til det er mørt!)

Så har du alt i ei gryte med lokk og setter i kjøleskapet til du skal servere ribba. Varm opp og smak til med litt salt, pepper og evt sukker.

Lett, og SÅ utrolig mye bedre enn posevarianten!

Takk for tips. En annen gang kanskje Flyfly. Nå tipper jeg at jeg kommer til å stresse nok meddet å ikke ødelegge ribba, så får jeg heller prøve oppskriften din når jeg har blitt en mer etablert og trygg ribbelager ;-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...