smurf78 Skrevet 12. januar 2013 Del Skrevet 12. januar 2013 Hører ofte at mange langtidssteker steika i 1 døgn osv. men den vil vel tilslutt bli gjennomstekt og seig? Har langtidsstekt noen steker på svak varme over lang tid, men gjennomstekt dem med vilje og de har vært seige som fy. En annen ting: Fikk servert en gryterett idag som hadde kokt siden igår og kjøttet var vanvittig mørt. Hvorfor blir grytekjøtt mørere og mørere dess lenger det koker, mens f.eks en biff/stek blir bare seig når den er gjennomstekt? Må man bikke over et punkt hvor gjennomstekt plutselig blir til mørt? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/387532-hvor-lenge-kan-kj%C3%B8tt-stekekoke/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
PieLill Skrevet 12. januar 2013 Del Skrevet 12. januar 2013 ''Hvorfor blir grytekjøtt mørere og mørere dess lenger det koker, mens f.eks en biff/stek blir bare seig når den er gjennomstekt?'' Det har jeg også lurt på. Har en hjemmesnekret teori om at det som kokes tar til seg væske, mens det som stekes har et konstant væsketap. mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/387532-hvor-lenge-kan-kj%C3%B8tt-stekekoke/#findComment-3433219 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest eg trur Skrevet 12. januar 2013 Del Skrevet 12. januar 2013 Når kjøttet kokes, brytes kollagenet (bindestoffet) ned og det blir mørere jo lenger det kokes. Tror jeg, hvis jeg ikke husker helt feil. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/387532-hvor-lenge-kan-kj%C3%B8tt-stekekoke/#findComment-3433222 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 12. januar 2013 Del Skrevet 12. januar 2013 Om du langtidssteker kjøtt på 70 grader vil jo kjernen aldri overgå 70 grader og det kan ikke bli seigt. Setter du det på høyere temperatur må du jo stoppe stekeprosessen nå kjøttet har ideell kjernetemperatur, det blir forskjellen. Husk vann i formen for å tilføre veske. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/387532-hvor-lenge-kan-kj%C3%B8tt-stekekoke/#findComment-3433297 Del på andre sider Flere delingsvalg…
smurf78 Skrevet 12. januar 2013 Forfatter Del Skrevet 12. januar 2013 Om du langtidssteker kjøtt på 70 grader vil jo kjernen aldri overgå 70 grader og det kan ikke bli seigt. Setter du det på høyere temperatur må du jo stoppe stekeprosessen nå kjøttet har ideell kjernetemperatur, det blir forskjellen. Husk vann i formen for å tilføre veske. Hva med når du koker det på 100 grader i et døgn og det er kjempemørt da? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/387532-hvor-lenge-kan-kj%C3%B8tt-stekekoke/#findComment-3433302 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 13. januar 2013 Del Skrevet 13. januar 2013 Hva med når du koker det på 100 grader i et døgn og det er kjempemørt da? Vel, da har du et stykke kjøtt som tåler det da. Du må regulere dette etter type og størrelse kjøtt vettu. Ulikt kjøtt skal ikke engang ha samme kjernetemperatur, så man gan ikke si noe mer spesifikt om dette 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/387532-hvor-lenge-kan-kj%C3%B8tt-stekekoke/#findComment-3433396 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.