Gå til innhold

Fryse kyllingsuppe?


Gjest Noen som har erfaring? :-)

Anbefalte innlegg

Gjest Noen som har erfaring? :-)
Skrevet

Går det ann? Da snakker jeg om en suppe med fløte og creme fraiche (eller hvordan det enn staves). Det er kanskje bedre å heller fryse suppe laget på vann/buljong og slikt? Blir smaken veldig ødelagt?

Fortsetter under...

Skrevet

Det går helt utmerket! :o) Jeg pleier å lage en stor kjele thaisuppe (kjøttdeig el. kylling, creme fraiche og kokosmelk +++) og fryse i porsjonspakninger. Helt suveren! Smaken er like god etter frysing. :o)

Gjest Noen som har erfaring? :-)
Skrevet

Det går helt utmerket! :o) Jeg pleier å lage en stor kjele thaisuppe (kjøttdeig el. kylling, creme fraiche og kokosmelk +++) og fryse i porsjonspakninger. Helt suveren! Smaken er like god etter frysing. :o)

takk!! :-D

Skrevet

Det går helt utmerket! :o) Jeg pleier å lage en stor kjele thaisuppe (kjøttdeig el. kylling, creme fraiche og kokosmelk +++) og fryse i porsjonspakninger. Helt suveren! Smaken er like god etter frysing. :o)

Oppskrift? :)

Skrevet

Oppskrift? :)

Thaisuppe

400 g kjøttdeig (neste gang skal jeg ta halvparten karbonadedeig og halvparten grønne linser tror jeg)

1 paprika

1 løk

1 rød chili

2 ts karri

1 beger creme fraiche (jeg bruker lett)

1 boks kokosmelk (jeg bruker lett)

2 ss kalvefond (jeg bruker 1 sånn porsjonspakke)

3 ts gurkemeie

1 lime

1-3 ts red curry pasta etter hvor sterk du vil ha suppa

salt og pepper etter smak

evt. litt vann hvis du synes suppa blir for tykk, jeg bruker ikke vann

Kjøttdeigen stekes sammen med finhakket løk, paprika og chili + karrien (krydderet, ikke pastaen). Ha det over i en gryte og hell over creme fraiche og kokosmelk og rør rundt til det blandes. Ha i curry pastaen, gurkemeien, kalvefonden og saft og revet skall av en lime (og evt. vann) og la det koke i 15 min. Smak til med salt og pepper om nødvendig.

Server gjerne med brød / rundstykker og smør. NAM!!!

Skrevet

Thaisuppe

400 g kjøttdeig (neste gang skal jeg ta halvparten karbonadedeig og halvparten grønne linser tror jeg)

1 paprika

1 løk

1 rød chili

2 ts karri

1 beger creme fraiche (jeg bruker lett)

1 boks kokosmelk (jeg bruker lett)

2 ss kalvefond (jeg bruker 1 sånn porsjonspakke)

3 ts gurkemeie

1 lime

1-3 ts red curry pasta etter hvor sterk du vil ha suppa

salt og pepper etter smak

evt. litt vann hvis du synes suppa blir for tykk, jeg bruker ikke vann

Kjøttdeigen stekes sammen med finhakket løk, paprika og chili + karrien (krydderet, ikke pastaen). Ha det over i en gryte og hell over creme fraiche og kokosmelk og rør rundt til det blandes. Ha i curry pastaen, gurkemeien, kalvefonden og saft og revet skall av en lime (og evt. vann) og la det koke i 15 min. Smak til med salt og pepper om nødvendig.

Server gjerne med brød / rundstykker og smør. NAM!!!

Hørtes godt ut :) Men hva er kalvefond, og er det nødvendig å ha i? :P

Annonse

Skrevet

Hørtes godt ut :) Men hva er kalvefond, og er det nødvendig å ha i? :P

Ja, den inneholder mye smak, det er en slags kraft. Bruker du kyllingstrimler kan du bruke kyllingfond. Begge deler fås i pakker med 8 små porsjonspakninger, veldig praktisk så slipper man å åpne en stor pakke når man skal ha bare litt av gangen. :o)

http://knorr.no/#/forsiden/fondduchef

Skrevet

Ja, den inneholder mye smak, det er en slags kraft. Bruker du kyllingstrimler kan du bruke kyllingfond. Begge deler fås i pakker med 8 små porsjonspakninger, veldig praktisk så slipper man å åpne en stor pakke når man skal ha bare litt av gangen. :o)

http://knorr.no/#/forsiden/fondduchef

Ok da skal jeg prøve det en dag :D

Skrevet

Ja, den inneholder mye smak, det er en slags kraft. Bruker du kyllingstrimler kan du bruke kyllingfond. Begge deler fås i pakker med 8 små porsjonspakninger, veldig praktisk så slipper man å åpne en stor pakke når man skal ha bare litt av gangen. :o)

http://knorr.no/#/forsiden/fondduchef

Er det noe av det samme som buljongterninger?

Skrevet

Er det noe av det samme som buljongterninger?

Antagelig, men fonden er som gele omtrent og smeler mye raskere enn en buljongterning løser seg opp.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...