Gjest For mye salt? Skrevet 8. februar 2013 Skrevet 8. februar 2013 Pode fyller 8 måneder nå. Lat som jeg er har jeg kjøpt ferdig kuttet kyllingkjøtt og lapskausblanding(kunne ikke lese at denne inneholdt salt). Koker dette. Men tilsetter en dl hermetiske tomater. Leser etterpå at disse består av tomater og salt. Synes det ble veldig mye smak? Bør jeg kaste dette? Er redd for at det blir for salt for babyen? 0 Siter
Helmi Skrevet 8. februar 2013 Skrevet 8. februar 2013 Det er skrekkelig mange år siden jeg laget babymat, men en ting er jeg sikker på: saltinnholdet = 0. Så stusser jeg også litt på at du bruker tomat... synes å huske at det ikke var anbefalt til så små barn. Kan hende jeg husker feil, eller at anbefalingene er annerledes i dag. Men en ting vet jeg: 2 av 4 hos meg har reagert på tomat, så det hadde jeg aldri opp i babymaten. Så hyggelig å lese at du lager barnemat selv! Det gjorde jeg også, og syntes det var veldig koselig å holde på med 0 Siter
Madelenemie Skrevet 8. februar 2013 Skrevet 8. februar 2013 Hei! Jeg laget all babymat selv, mest med fingrene og munnen, jeg var ikke hysterisk med salt, ikke gi mye, men litt, er virkelig ikke farlig. Mange babyer spiser rett og slett ikke maten hvis det ikke er bittelitt salt i. Jeg har selv sett forskjellen. Det er lett at man overdriver, i de fleste land i verden spiser babyer det mor spiser, hun tygger ofte sin mat litt og gir barna litt og litt- håndmating/munnmating- heter dette, Det bør gjøres i tillegg til amming, man bør prøve amme litt i 2 år, både for kos, næring, nærhet og antistoffer :-) Egentlig bør babyer spise det familien spiser, på den måten får de introdusert alle smaker, det gjøres lette ved å tygge maten selv, eller klemme den med fingrene til deilige små boller som babyen vil elske :-) 0 Siter
Gjest Naturlige råvarer er best! Skrevet 9. februar 2013 Skrevet 9. februar 2013 Ville vært mer redd for evt. transfett. Er barnemat på glass som inneholder det. Ellers inneholder all ferdigmat mye salt, fordi det binder vann. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.