adhemar Skrevet 22. februar 2013 Skrevet 22. februar 2013 Nå som det virker som stort sett alt av lasagne, burgere,pølser, barnemat ( og bare vent, neste uke har de funnet hestekjøtt i pizza også , i norge, resten av nordeuropa, kanariøyene etc etc.. Men en ting slår meg, jeg reiser litt rundt om kring, og det er unektelig storfe som stort sett står og beiter. Er det _billigere_ å bruke hestekjøtt ? er det flere hester en kyr ? Svaret er nok at det er billigere, men jeg kan ikke skjønne det helt. Hvorfor bytte ut storfe med hest, kan det være noe store økonomiske gevinster ? 0 Siter
Lillemus Skrevet 22. februar 2013 Skrevet 22. februar 2013 Jeg gjetter på at det ikke er kontrollerte hester det er snakk om, men f.eks. travere og galopphester som har brukket et bein på banen, funnet død i stallen/på beitet og som er medisinerte slik at de ikke egentlig skal brukes i matproduksjon, men som selges innmari billig (eller gratis) og derfor slenges oppi for å drøye det dyrere storfekjøttet. 0 Siter
adhemar Skrevet 22. februar 2013 Forfatter Skrevet 22. februar 2013 Jeg gjetter på at det ikke er kontrollerte hester det er snakk om, men f.eks. travere og galopphester som har brukket et bein på banen, funnet død i stallen/på beitet og som er medisinerte slik at de ikke egentlig skal brukes i matproduksjon, men som selges innmari billig (eller gratis) og derfor slenges oppi for å drøye det dyrere storfekjøttet. Men hvor mange travere og galopphester finnes det som brekker beina og skytes ? Hvor mange kyr blir slaktet til burgere per dag ? Er det snakk om "uttynning" med forhold 1:10000 hest og ku ? Da blir det nesten sånn holistisk absurditet.. Kukjøttet "husker" at det var i kontakt med hestekjøtt i en mikroskopisk andel. Rent sånn praktisk, andel hest må være minimal i forhold til andel ku, nesten så lite at de kunne hatt rein arsenikk i hesten uten at det egentlig hadde spilt noe rolle. 0 Siter
Lillemus Skrevet 22. februar 2013 Skrevet 22. februar 2013 Men hvor mange travere og galopphester finnes det som brekker beina og skytes ? Hvor mange kyr blir slaktet til burgere per dag ? Er det snakk om "uttynning" med forhold 1:10000 hest og ku ? Da blir det nesten sånn holistisk absurditet.. Kukjøttet "husker" at det var i kontakt med hestekjøtt i en mikroskopisk andel. Rent sånn praktisk, andel hest må være minimal i forhold til andel ku, nesten så lite at de kunne hatt rein arsenikk i hesten uten at det egentlig hadde spilt noe rolle. ''Er det snakk om "uttynning" med forhold 1:10000 hest og ku ?'' Sånn omtrent det såvidt jeg har skjønt. Ikke fullt så illemen 1-2% hestekjøtt eller noe sånt mener jeg å ha hørt. 0 Siter
adhemar Skrevet 22. februar 2013 Forfatter Skrevet 22. februar 2013 ''Er det snakk om "uttynning" med forhold 1:10000 hest og ku ?'' Sånn omtrent det såvidt jeg har skjønt. Ikke fullt så illemen 1-2% hestekjøtt eller noe sånt mener jeg å ha hørt. jaja, overlever nok det og, de som har spist dette. 1% hest av kjøttet, som utgjør max 20-30% av en 'findus lasagne'. 0 Siter
smurf78 Skrevet 22. februar 2013 Skrevet 22. februar 2013 Men hvor mange travere og galopphester finnes det som brekker beina og skytes ? Hvor mange kyr blir slaktet til burgere per dag ? Er det snakk om "uttynning" med forhold 1:10000 hest og ku ? Da blir det nesten sånn holistisk absurditet.. Kukjøttet "husker" at det var i kontakt med hestekjøtt i en mikroskopisk andel. Rent sånn praktisk, andel hest må være minimal i forhold til andel ku, nesten så lite at de kunne hatt rein arsenikk i hesten uten at det egentlig hadde spilt noe rolle. I flere produkter fant de opp mot 80% hestekjøtt da 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 22. februar 2013 Skrevet 22. februar 2013 jaja, overlever nok det og, de som har spist dette. 1% hest av kjøttet, som utgjør max 20-30% av en 'findus lasagne'. Dettehandler jo ikke om hest vs storfe, hest kan jo i aller høyeste grad være et spiselig og kvalitativt godt produkt. Saken handler om at det sannsynligvis er snakk om dårlig dyrehold, ulovlig dyreomsetting, ulovlig slakt og dessuten misvisende markedsføring (som er det minst alvorlige her). De som har vært i feks polske fabrikker på bygda har ikke nødvendigvis lyst til å spise muk av hest derfra for å si det sånn... ;-) Det nok imidlertid dét kjappmatkunder har gort i lengre tid antageligvis. 0 Siter
EnolaGay Skrevet 22. februar 2013 Skrevet 22. februar 2013 Dettehandler jo ikke om hest vs storfe, hest kan jo i aller høyeste grad være et spiselig og kvalitativt godt produkt. Saken handler om at det sannsynligvis er snakk om dårlig dyrehold, ulovlig dyreomsetting, ulovlig slakt og dessuten misvisende markedsføring (som er det minst alvorlige her). De som har vært i feks polske fabrikker på bygda har ikke nødvendigvis lyst til å spise muk av hest derfra for å si det sånn... ;-) Det nok imidlertid dét kjappmatkunder har gort i lengre tid antageligvis. Fritt fra mine to kneggende (!) tenåringer; Hest er best på maaaaateeeen..midt mellom brød og salaaaateeen... 0 Siter
Gjest Hulderen Skrevet 22. februar 2013 Skrevet 22. februar 2013 Fritt fra mine to kneggende (!) tenåringer; Hest er best på maaaaateeeen..midt mellom brød og salaaaateeen... Øystein Sunde. 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 22. februar 2013 Skrevet 22. februar 2013 Fritt fra mine to kneggende (!) tenåringer; Hest er best på maaaaateeeen..midt mellom brød og salaaaateeen... Hesteburger! 0 Siter
EnolaGay Skrevet 22. februar 2013 Skrevet 22. februar 2013 Øystein Sunde. Jup. Jeg mistenker farfarens samling. ;0P 0 Siter
Gondor Skrevet 22. februar 2013 Skrevet 22. februar 2013 Jup. Jeg mistenker farfarens samling. ;0P Er det håp for oss lesehester? 0 Siter
ecbole Skrevet 23. februar 2013 Skrevet 23. februar 2013 Argumentet mot hestekjøtt kan være bra hvis dyrene har vært dopet i travsport. 0 Siter
Kalevaala Skrevet 23. februar 2013 Skrevet 23. februar 2013 Men hvor mange travere og galopphester finnes det som brekker beina og skytes ? Hvor mange kyr blir slaktet til burgere per dag ? Er det snakk om "uttynning" med forhold 1:10000 hest og ku ? Da blir det nesten sånn holistisk absurditet.. Kukjøttet "husker" at det var i kontakt med hestekjøtt i en mikroskopisk andel. Rent sånn praktisk, andel hest må være minimal i forhold til andel ku, nesten så lite at de kunne hatt rein arsenikk i hesten uten at det egentlig hadde spilt noe rolle. Hovedårsaken til balubaen rundt hestekjøttet er vel i tillegg til mulighet for medisinrester, at maten vi kjøper ikke skal inneholde annet enn det som er angitt på innpakningen. Dette må vi være helt trygge på. Vi vil ikke ha slike tilstander som f.eks. i Kina: http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.4684358 http://160.68.205.231/nyheter/verden/1.6983443 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.