Gå til innhold

Suppe (eller noe annet) til 30 voksne


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Elextra

Bacalao? Kan jo gjerne lages dagen i forveien.

Finnes forresten mange typer bacalao om man søker litt rundt - en portugisiskvenn sier "tomatbacalaoen" er en norsk oppfinnelse, og at en i Portugal gjerne lager den lys. Jeg fikk en fløtebasert som var nydelig. Men ellers er jo "sunnmørsbacaloen" også kjempegod, da.

Gjest Kayia

Bacalao? Kan jo gjerne lages dagen i forveien.

Finnes forresten mange typer bacalao om man søker litt rundt - en portugisiskvenn sier "tomatbacalaoen" er en norsk oppfinnelse, og at en i Portugal gjerne lager den lys. Jeg fikk en fløtebasert som var nydelig. Men ellers er jo "sunnmørsbacaloen" også kjempegod, da.

Intet dumt forslag :) Takker, notert.

Gjest annlovinda

Fransk kyllingsuppe - denne er kjempegod. Når jeg laget denne, fulgte oppskriften til 4 posjoner, da var vi 3 voksne som spiste. Da spiste vi godt til middag, og hadde resten til lunsj dagen etter. Så den holdt til 6 posjoner hos oss, og ingen av oss er småspiste. Vi hadde godt brød ved siden av da.

http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/fransk-kyllingsuppe

Gjest annlovinda

Fransk kyllingsuppe - denne er kjempegod. Når jeg laget denne, fulgte oppskriften til 4 posjoner, da var vi 3 voksne som spiste. Da spiste vi godt til middag, og hadde resten til lunsj dagen etter. Så den holdt til 6 posjoner hos oss, og ingen av oss er småspiste. Vi hadde godt brød ved siden av da.

http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/fransk-kyllingsuppe

I tillegg hadde jeg mindre kyllingfilet enn det som står i oppskriften, ennå var det mye mat. På 4 posjoner står det 6 filet i oppskrifta, jeg hadde bare 4. Og som sagt, det holdt til 6 posjoner hos oss.

Gjest Kayia

Fransk kyllingsuppe - denne er kjempegod. Når jeg laget denne, fulgte oppskriften til 4 posjoner, da var vi 3 voksne som spiste. Da spiste vi godt til middag, og hadde resten til lunsj dagen etter. Så den holdt til 6 posjoner hos oss, og ingen av oss er småspiste. Vi hadde godt brød ved siden av da.

http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/fransk-kyllingsuppe

Dette var en av tre jeg kikket på etter googlesøk faktisk. De andre to var denne http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/linsesuppe-med-lam-og-koriander og denne http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/suppegryte-med-asiatisk-smak. Kjekt å vite at den er drøyere enn i oppskriften, syns egentlig 6 kyllingfileter hørtes mye ut for 4 personer i og med at det er suppe. Takk for tips :)

Annonse

Gjest Kayia

I tillegg hadde jeg mindre kyllingfilet enn det som står i oppskriften, ennå var det mye mat. På 4 posjoner står det 6 filet i oppskrifta, jeg hadde bare 4. Og som sagt, det holdt til 6 posjoner hos oss.

Enda bedre ettersom oppskriften skal ganges med 6... Ah - hva man begir seg ut på innimellom... ;-)

Gjest hønse-Magda

Fransk kyllingsuppe - denne er kjempegod. Når jeg laget denne, fulgte oppskriften til 4 posjoner, da var vi 3 voksne som spiste. Da spiste vi godt til middag, og hadde resten til lunsj dagen etter. Så den holdt til 6 posjoner hos oss, og ingen av oss er småspiste. Vi hadde godt brød ved siden av da.

http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/fransk-kyllingsuppe

''Fransk kyllingsuppe - denne er kjempegod.''

Saft suse, det hørtes herligt ut!

Gjest Kayia

http://www.matvareguiden.no/bilder/6860.gif

beregn 3 personer pr spann. Og så "skjenning"-flatbrød til. Bare å koke poteter og gulrøtter til.

Takk :) Jeg er trønder, og for oss er ikke Innherredsodd et alternativ, det må være Innerøysodd om det skal være... :D

Denne gangen ser jeg mer for meg en hjemmelagd suppe (og du vet - vi trøndere kaller ikke sodd "suppe" heller vettu ;-)

Annonse

Takk :) Jeg er trønder, og for oss er ikke Innherredsodd et alternativ, det må være Innerøysodd om det skal være... :D

Denne gangen ser jeg mer for meg en hjemmelagd suppe (og du vet - vi trøndere kaller ikke sodd "suppe" heller vettu ;-)

Det vet jeg. Da skal du herved få min fabelaktige gulasjoppskrift:

STEINAR SAGENS GULASJ-EXTRAVAGANZA

Justert litt av flisa:

Dette trenger du til cirka 4 personer.

1 paprika

3 ts paprikapulver

ca. 500 g biffkjøtt (grytebiter, mørbrad eller flatbiff)

2 ts salt

1 ts pepper/sitronpepper

1 fersk chili

5 poteter

1 stor gulrot

3 ss tomatpuré

1/2 purre

1 løk

3 fedd hvitløk

Karve - knuses i morter

noe tabasco

1 liter kjøttbuljong

Kruspersille

matoljeog smør til steking

saften av 1/2 sitron (smak deg frem)

Skjær biff, paprika, poteter, gulrot og løk i terninger, purre skjæres i skiver.

Stek løk og hvitløk sammen.

Sleng biffterningene oppi og brun disse lett.

Tilsett tomatpure og bland dette godt inn. Tilsett paprika, paprikapulver, purre og kjøttbuljong.

Tilsett krydder, og la retten småkoke i et par timers tid, Kok så potetene og gulerøttene med i den siste halvtimen, -til de er akkurat passe og ikke grøter til suppen. Smak til med tabasco, krydder, sitron og evt. mer chili.Hakk opp kruspersille og ha i. NAM!

Mrs. Wallace

Dette er riktignok ikke en suppe, men det er en fantastisk god lammegryte som er så lettvint at den så å si lager seg selv, den trenger bare litt tid i gryta. Vil du gjøre det enda mer lettvint, denger du potetene også oppi gryta.

http://trinesmatblogg.no/2010/10/19/fransk-lammegryte-med-ovnstekte-poteter/

Madelenemie

Hei!

God norsk kjøttsuppe på

saltet oksekjøtt, pastinakk, sellerirot, gullerøtter, kålrabi og potet, lager seg veldig selv... kjøtte må koke leeenge, men så når alt er kuttet lager seg selv.

man kan kjøpe gode flatbrød til og det smaker selv alt for godt for en vegetarianer :-)

Gjest Kayia

Det vet jeg. Da skal du herved få min fabelaktige gulasjoppskrift:

STEINAR SAGENS GULASJ-EXTRAVAGANZA

Justert litt av flisa:

Dette trenger du til cirka 4 personer.

1 paprika

3 ts paprikapulver

ca. 500 g biffkjøtt (grytebiter, mørbrad eller flatbiff)

2 ts salt

1 ts pepper/sitronpepper

1 fersk chili

5 poteter

1 stor gulrot

3 ss tomatpuré

1/2 purre

1 løk

3 fedd hvitløk

Karve - knuses i morter

noe tabasco

1 liter kjøttbuljong

Kruspersille

matoljeog smør til steking

saften av 1/2 sitron (smak deg frem)

Skjær biff, paprika, poteter, gulrot og løk i terninger, purre skjæres i skiver.

Stek løk og hvitløk sammen.

Sleng biffterningene oppi og brun disse lett.

Tilsett tomatpure og bland dette godt inn. Tilsett paprika, paprikapulver, purre og kjøttbuljong.

Tilsett krydder, og la retten småkoke i et par timers tid, Kok så potetene og gulerøttene med i den siste halvtimen, -til de er akkurat passe og ikke grøter til suppen. Smak til med tabasco, krydder, sitron og evt. mer chili.Hakk opp kruspersille og ha i. NAM!

Takk mmm, høres kjempegod ut! Copy, paste - skal testes om ikke lenge :) Har landet på en variant av denne til helgen http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/fransk-kyllingsuppe

Gjest Kayia

Hei!

God norsk kjøttsuppe på

saltet oksekjøtt, pastinakk, sellerirot, gullerøtter, kålrabi og potet, lager seg veldig selv... kjøtte må koke leeenge, men så når alt er kuttet lager seg selv.

man kan kjøpe gode flatbrød til og det smaker selv alt for godt for en vegetarianer :-)

Takk for tips :) Kjøttsuppe er kjempegodt, og har lagd en svært lik ganske ofte, for det har vært en av jr favoritter :) Dag to er den bare enda bedre, og er det mer igjen etter dét vil jr at jeg har i bruning så det blir lapskaus. Og som hos dere skal det være godt flatbrød til :)

Har landet på noe ala denne til festen til helga :)http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/fransk-kyllingsuppe

Gjest Kayia

Dette er riktignok ikke en suppe, men det er en fantastisk god lammegryte som er så lettvint at den så å si lager seg selv, den trenger bare litt tid i gryta. Vil du gjøre det enda mer lettvint, denger du potetene også oppi gryta.

http://trinesmatblogg.no/2010/10/19/fransk-lammegryte-med-ovnstekte-poteter/

Jeg er veldig glad i lam, og jeg lager en ala det der rett som det er, men da når vi er færre enn 30... ;-) Vi skal være hjemme hos meg, så jeg må gjøre det enkelt, dvs kunne gjør ting ferdig på forhånd og ikke minst greie å holde det varmt. I utgangspunktet skulle vi ikke ha varm mat, men jeg ser at mange små snacksretter blir mye mer arbeid, så derfor denne suppe-tvisten :)

Madelenemie

Takk for tips :) Kjøttsuppe er kjempegodt, og har lagd en svært lik ganske ofte, for det har vært en av jr favoritter :) Dag to er den bare enda bedre, og er det mer igjen etter dét vil jr at jeg har i bruning så det blir lapskaus. Og som hos dere skal det være godt flatbrød til :)

Har landet på noe ala denne til festen til helga :)http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/fransk-kyllingsuppe

Hei!

Ja den er rett og slett bedre dagen etter :-)

Her spiser vi suppe litt hele dagen når vi lager en stor gryte.

Jeg har bestemt at vi skal ha dette på festene som kommer snart, jeg tenkte de rene tydelige og avgrensede smakene i det norske kjøkken gjør at hver ting får sin egen plass på en annen måte, da viktig at råvarene er utsøkte.

Suppen du linket til ser god ut, det er også mye slik kjøttsuppen ser ut, man ser hva man spiser og smakene er rene og klare som glade farger en sommer.

Håper dere får en hyggelig fest da :-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...