Gjest Kayia Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 Noen som kan tipse meg om en god suppe (eller noe annet lettvindt) til 30 voksne? Jeg har ikke mye tid så maten må lage seg selv hehe.... Pst. Ikke bouillabaisse, det har jeg servert til så mange av dem tidligere... ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 Bacalao? Kan jo gjerne lages dagen i forveien. Finnes forresten mange typer bacalao om man søker litt rundt - en portugisiskvenn sier "tomatbacalaoen" er en norsk oppfinnelse, og at en i Portugal gjerne lager den lys. Jeg fikk en fløtebasert som var nydelig. Men ellers er jo "sunnmørsbacaloen" også kjempegod, da. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456394 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 Bacalao? Kan jo gjerne lages dagen i forveien. Finnes forresten mange typer bacalao om man søker litt rundt - en portugisiskvenn sier "tomatbacalaoen" er en norsk oppfinnelse, og at en i Portugal gjerne lager den lys. Jeg fikk en fløtebasert som var nydelig. Men ellers er jo "sunnmørsbacaloen" også kjempegod, da. Intet dumt forslag Takker, notert. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456396 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest annlovinda Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 Fransk kyllingsuppe - denne er kjempegod. Når jeg laget denne, fulgte oppskriften til 4 posjoner, da var vi 3 voksne som spiste. Da spiste vi godt til middag, og hadde resten til lunsj dagen etter. Så den holdt til 6 posjoner hos oss, og ingen av oss er småspiste. Vi hadde godt brød ved siden av da. http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/fransk-kyllingsuppe 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456397 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest annlovinda Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 Fransk kyllingsuppe - denne er kjempegod. Når jeg laget denne, fulgte oppskriften til 4 posjoner, da var vi 3 voksne som spiste. Da spiste vi godt til middag, og hadde resten til lunsj dagen etter. Så den holdt til 6 posjoner hos oss, og ingen av oss er småspiste. Vi hadde godt brød ved siden av da. http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/fransk-kyllingsuppe I tillegg hadde jeg mindre kyllingfilet enn det som står i oppskriften, ennå var det mye mat. På 4 posjoner står det 6 filet i oppskrifta, jeg hadde bare 4. Og som sagt, det holdt til 6 posjoner hos oss. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456398 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 Fransk kyllingsuppe - denne er kjempegod. Når jeg laget denne, fulgte oppskriften til 4 posjoner, da var vi 3 voksne som spiste. Da spiste vi godt til middag, og hadde resten til lunsj dagen etter. Så den holdt til 6 posjoner hos oss, og ingen av oss er småspiste. Vi hadde godt brød ved siden av da. http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/fransk-kyllingsuppe Dette var en av tre jeg kikket på etter googlesøk faktisk. De andre to var denne http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/linsesuppe-med-lam-og-koriander og denne http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/suppegryte-med-asiatisk-smak. Kjekt å vite at den er drøyere enn i oppskriften, syns egentlig 6 kyllingfileter hørtes mye ut for 4 personer i og med at det er suppe. Takk for tips 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456400 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 I tillegg hadde jeg mindre kyllingfilet enn det som står i oppskriften, ennå var det mye mat. På 4 posjoner står det 6 filet i oppskrifta, jeg hadde bare 4. Og som sagt, det holdt til 6 posjoner hos oss. Enda bedre ettersom oppskriften skal ganges med 6... Ah - hva man begir seg ut på innimellom... ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456401 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 http://ediblyasian.info/recipes/mulligatawny-soup 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456402 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 http://ediblyasian.info/recipes/mulligatawny-soup Det er også godt ja! Vet du hvor mange personer oppskriften er beregnet på? (Overraskende farge by the way, ettersom det ikke er annet grønt i den enn eple, og det er like mye tomatpurre?) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456404 Del på andre sider Flere delingsvalg…
flisa Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 http://www.matvareguiden.no/bilder/6860.gif beregn 3 personer pr spann. Og så "skjenning"-flatbrød til. Bare å koke poteter og gulrøtter til. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456409 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest hønse-Magda Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 Fransk kyllingsuppe - denne er kjempegod. Når jeg laget denne, fulgte oppskriften til 4 posjoner, da var vi 3 voksne som spiste. Da spiste vi godt til middag, og hadde resten til lunsj dagen etter. Så den holdt til 6 posjoner hos oss, og ingen av oss er småspiste. Vi hadde godt brød ved siden av da. http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/fransk-kyllingsuppe ''Fransk kyllingsuppe - denne er kjempegod.'' Saft suse, det hørtes herligt ut! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456414 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 http://www.matvareguiden.no/bilder/6860.gif beregn 3 personer pr spann. Og så "skjenning"-flatbrød til. Bare å koke poteter og gulrøtter til. Takk Jeg er trønder, og for oss er ikke Innherredsodd et alternativ, det må være Innerøysodd om det skal være... Denne gangen ser jeg mer for meg en hjemmelagd suppe (og du vet - vi trøndere kaller ikke sodd "suppe" heller vettu ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456424 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Colette Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 Denne er kjempegod :-) http://www.matprat.no/oppskrifter/sunne-oppskrifter-god-samvittighet/gulrotsuppe 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456432 Del på andre sider Flere delingsvalg…
flisa Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 Takk Jeg er trønder, og for oss er ikke Innherredsodd et alternativ, det må være Innerøysodd om det skal være... Denne gangen ser jeg mer for meg en hjemmelagd suppe (og du vet - vi trøndere kaller ikke sodd "suppe" heller vettu ;-) Det vet jeg. Da skal du herved få min fabelaktige gulasjoppskrift: STEINAR SAGENS GULASJ-EXTRAVAGANZA Justert litt av flisa: Dette trenger du til cirka 4 personer. 1 paprika 3 ts paprikapulver ca. 500 g biffkjøtt (grytebiter, mørbrad eller flatbiff) 2 ts salt 1 ts pepper/sitronpepper 1 fersk chili 5 poteter 1 stor gulrot 3 ss tomatpuré 1/2 purre 1 løk 3 fedd hvitløk Karve - knuses i morter noe tabasco 1 liter kjøttbuljong Kruspersille matoljeog smør til steking saften av 1/2 sitron (smak deg frem) Skjær biff, paprika, poteter, gulrot og løk i terninger, purre skjæres i skiver. Stek løk og hvitløk sammen. Sleng biffterningene oppi og brun disse lett. Tilsett tomatpure og bland dette godt inn. Tilsett paprika, paprikapulver, purre og kjøttbuljong. Tilsett krydder, og la retten småkoke i et par timers tid, Kok så potetene og gulerøttene med i den siste halvtimen, -til de er akkurat passe og ikke grøter til suppen. Smak til med tabasco, krydder, sitron og evt. mer chili.Hakk opp kruspersille og ha i. NAM! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456435 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 Dette er riktignok ikke en suppe, men det er en fantastisk god lammegryte som er så lettvint at den så å si lager seg selv, den trenger bare litt tid i gryta. Vil du gjøre det enda mer lettvint, denger du potetene også oppi gryta. http://trinesmatblogg.no/2010/10/19/fransk-lammegryte-med-ovnstekte-poteter/ 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456449 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 Hei! God norsk kjøttsuppe på saltet oksekjøtt, pastinakk, sellerirot, gullerøtter, kålrabi og potet, lager seg veldig selv... kjøtte må koke leeenge, men så når alt er kuttet lager seg selv. man kan kjøpe gode flatbrød til og det smaker selv alt for godt for en vegetarianer :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456453 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 Det vet jeg. Da skal du herved få min fabelaktige gulasjoppskrift: STEINAR SAGENS GULASJ-EXTRAVAGANZA Justert litt av flisa: Dette trenger du til cirka 4 personer. 1 paprika 3 ts paprikapulver ca. 500 g biffkjøtt (grytebiter, mørbrad eller flatbiff) 2 ts salt 1 ts pepper/sitronpepper 1 fersk chili 5 poteter 1 stor gulrot 3 ss tomatpuré 1/2 purre 1 løk 3 fedd hvitløk Karve - knuses i morter noe tabasco 1 liter kjøttbuljong Kruspersille matoljeog smør til steking saften av 1/2 sitron (smak deg frem) Skjær biff, paprika, poteter, gulrot og løk i terninger, purre skjæres i skiver. Stek løk og hvitløk sammen. Sleng biffterningene oppi og brun disse lett. Tilsett tomatpure og bland dette godt inn. Tilsett paprika, paprikapulver, purre og kjøttbuljong. Tilsett krydder, og la retten småkoke i et par timers tid, Kok så potetene og gulerøttene med i den siste halvtimen, -til de er akkurat passe og ikke grøter til suppen. Smak til med tabasco, krydder, sitron og evt. mer chili.Hakk opp kruspersille og ha i. NAM! Takk mmm, høres kjempegod ut! Copy, paste - skal testes om ikke lenge Har landet på en variant av denne til helgen http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/fransk-kyllingsuppe 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456516 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 Hei! God norsk kjøttsuppe på saltet oksekjøtt, pastinakk, sellerirot, gullerøtter, kålrabi og potet, lager seg veldig selv... kjøtte må koke leeenge, men så når alt er kuttet lager seg selv. man kan kjøpe gode flatbrød til og det smaker selv alt for godt for en vegetarianer :-) Takk for tips Kjøttsuppe er kjempegodt, og har lagd en svært lik ganske ofte, for det har vært en av jr favoritter Dag to er den bare enda bedre, og er det mer igjen etter dét vil jr at jeg har i bruning så det blir lapskaus. Og som hos dere skal det være godt flatbrød til Har landet på noe ala denne til festen til helga http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/fransk-kyllingsuppe 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456517 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 13. mars 2013 Del Skrevet 13. mars 2013 Dette er riktignok ikke en suppe, men det er en fantastisk god lammegryte som er så lettvint at den så å si lager seg selv, den trenger bare litt tid i gryta. Vil du gjøre det enda mer lettvint, denger du potetene også oppi gryta. http://trinesmatblogg.no/2010/10/19/fransk-lammegryte-med-ovnstekte-poteter/ Jeg er veldig glad i lam, og jeg lager en ala det der rett som det er, men da når vi er færre enn 30... ;-) Vi skal være hjemme hos meg, så jeg må gjøre det enkelt, dvs kunne gjør ting ferdig på forhånd og ikke minst greie å holde det varmt. I utgangspunktet skulle vi ikke ha varm mat, men jeg ser at mange små snacksretter blir mye mer arbeid, så derfor denne suppe-tvisten 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456520 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 14. mars 2013 Del Skrevet 14. mars 2013 Takk for tips Kjøttsuppe er kjempegodt, og har lagd en svært lik ganske ofte, for det har vært en av jr favoritter Dag to er den bare enda bedre, og er det mer igjen etter dét vil jr at jeg har i bruning så det blir lapskaus. Og som hos dere skal det være godt flatbrød til Har landet på noe ala denne til festen til helga http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/fransk-kyllingsuppe Hei! Ja den er rett og slett bedre dagen etter :-) Her spiser vi suppe litt hele dagen når vi lager en stor gryte. Jeg har bestemt at vi skal ha dette på festene som kommer snart, jeg tenkte de rene tydelige og avgrensede smakene i det norske kjøkken gjør at hver ting får sin egen plass på en annen måte, da viktig at råvarene er utsøkte. Suppen du linket til ser god ut, det er også mye slik kjøttsuppen ser ut, man ser hva man spiser og smakene er rene og klare som glade farger en sommer. Håper dere får en hyggelig fest da :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/389532-suppe-eller-noe-annet-til-30-voksne/#findComment-3456618 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.