AnonymBruker Skrevet 30. april 2013 Skrevet 30. april 2013 Mekanisk utbenet kjøtt= MUK http://www.vg.no/mat-og-drikke/artikkel.php?artid=10072568 http://www.vg.no/mat-og-drikke/artikkel.php?artid=10072537 Uff, dette likte jeg ikke. De kunne i hvertfall ha merket varene med at de inneholder MUK og i hvilken mengde... Anonymous poster hash: 58438...5a4 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 30. april 2013 Skrevet 30. april 2013 Eks: Ostegrill fra Prior. Inneholder 62,0 % kylling- og kalkun-MUK, og 0,0 % kjøtt!! se : http://www.vg.no/mat...?artid=10072537 Sjokkert! Anonymous poster hash: 58438...5a4 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 30. april 2013 Skrevet 30. april 2013 Tillegg: Om mekanisk utbenet kjøtt= MUK, fra følgende link: http://www.vg.no/mat-og-drikke/artikkel.php?artid=10072568 Dette er MUK Kalles også separatorkjøtt eller mekanisk utbenet kjøtt (MUK). I USA har kjøttet fått kallenavnet «rosa slim» MUK er en masse som lages ved at bein og annet restekjøtt fra slaktede griser, kylling eller kalkun sendes gjennom en spesiell maskin. Disse MUK-maskinene behandler slakteriavfallet slik at også kjøttrester, som ikke lar seg skjære bort med kniv, utnyttes. I tillegg følger det med en del beinmarg, bindevev og beinrester. Av den grunn er det ikke tillatt å lage MUK av storfe og sau, da det kan spre sykdommer som kugalskap. MUK skal merkes klart og ikke inngå i mengden kjøtt oppgitt. Derfor vil et produkt som utelukkende er laget på MUK inneholde 0 % kjøtt. I EU diskuteres det nå om MUK skal erstattes med kjøtt på merkelappen. Produkter som inneholder MUK skal varmebehandles i industrien og ikke selges rått til forbruker (mattrygghet). Kilde: Mattilsynet/Forbrukerrådet/Nortura Jeg leste også at måten de finner ut at et produkt inneholder MUK, er pga kalsiuminnholdet (fra bein). Kan vi få i oss for mye kalsium på denne måten og bli syke av det? Anonymous poster hash: 58438...5a4 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 30. april 2013 Skrevet 30. april 2013 Tillegg: Risikoen ved å spise mekanisk utbeinet kjøtt, såkalt MUK, er ikke større enn ved å spise kjøtt fra fjærfe eller gris, slår EUs mattilsyn fast. Se: http://www.vg.no/mat-og-drikke/artikkel.php?artid=10102228 Anonymous poster hash: 58438...5a4 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 30. april 2013 Skrevet 30. april 2013 Tillegg, om fabrikker som stenges m m: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10064804 Anonymous poster hash: 58438...5a4 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.