AnonymBruker Skrevet 30. april 2013 Del Skrevet 30. april 2013 Sakset fra: http://www.kk.no/868106/kapselkaffe-er-giftigere-enn-annen-kaffe Kan noen forklare meg hva det som står i det nederste avsnittet (merket mmed rødt) her, betyr? Er det bra eller dårlig om kaffepulveret blir eksponert for luft? " Giftige stoffer Ifølge helsenettstedet Alphagalileo.org (ekstern lenke) har nemlig forskning fra universitetet i Barcelona i Spania nylig konkludert med at kaffe på kapsler og kaffe fra espressomaskiner inneholder mer av stoffet furan, enn trakte- eller pulverkaffe. Ifølge Javier Santos, professor ved avdeling for analytisk kjemi universitetet i Barcelona og forskningsleder for studien, inneholder kaffe laget i espressomaskiner, eller kaffe laget ved bruk av kapsler, høyere og mer konsentrerte nivåer av dette stoffet (mest kjent som en organisk forbindelse som dannes ved oppvarming av mat ved hermetisering og finnes derfor i mange forskjellige næringsmidler på hermetikk og glass).Furan kan være giftig og har vist seg å kunne være kreftfremkallende i noen dyrestudier. Nivåene av stoffet i kapsler og espressokaffe er imidlertid fortsatt så lave at de ikke regnes som helseskadelig. - Det å forberede kaffe i en kaffetrakter er ikke det samme som å lage kaffe med en espressomaskin eller å bruke kaffekapsler, fordi disse gir økt nivå av furan, sier Santos. Det har de siste årene vært økt bekymring tilknyttet innholdet av furan i diverse matvarer, blant annet som følge av at stoffet har vist seg å kunne være giftig og kreftfremkallende i dyr, i tillegg til at the International Agency for Research on Cancer har listet det som et mulig kreftfremkallende stoff for mennesker. Grunnen ligger i pakningen For å komme til bunns i dette benyttet forskere ved universitetet i Barcelona en analysemetode for å vurdere nivået av furan i kaffe. Resultatene, som ble publisert i the Journal Food Chemistry, viste at det er høyere nivåer av stoffet i espresso, enn i kaffe laget ved bruk av trakter, både når det gjaldt «vanlig» og koffeinfri kaffe. Nivåene av stoffet var «betraktelig lavere» i pulverkaffe, men ganske mye høyere i kaffe laget av kaffekaplser.- Grunnen til at kapslene har høyere nivåer er at pakningen gjør at furan, som er svært flyktig, ikke frigjøres, i tillegg til at de som lager denne typen kaffe bruker varmt vann med høyt trykk, noe som gjør at stoffet trekker inn i drikken. Det er imidlertid slik at jo lengre kaffen er eksponert til luft i koppen, jo mer furan evaporerer, forklarer Santos. " Anonymous poster hash: 94337...aa2 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391877-om-kapselkaffe-kan-noen-forklare-meg/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 30. april 2013 Del Skrevet 30. april 2013 - Grunnen til at kapslene har høyere nivåer er at pakningen gjør at furan, som er svært flyktig, ikke frigjøres, i tillegg til at de som lager denne typen kaffe bruker varmt vann med høyt trykk, noe som gjør at stoffet trekker inn i drikken. Det er imidlertid slik at jo lengre kaffen er eksponert til luft i koppen, jo mer furan evaporerer, forklarer Santos. Det står at årsaken til at kapsel-kaffe inneholder mer furan (som kan være kreftfremkallende i større doser enn man får fra kaffe) er at furan holdes inne i kapselen (fordi den er lufttett), og fordi espresso lages med høyt trykk (slik at furan går inn i drikken, fremfor å evaporrere). Hvis man derimot lar kaffen stå litt (ikke drikker den med en gang), så vil furan fordampe, og nivået i kaffen synke. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391877-om-kapselkaffe-kan-noen-forklare-meg/#findComment-3471877 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. april 2013 Del Skrevet 30. april 2013 Det står at årsaken til at kapsel-kaffe inneholder mer furan (som kan være kreftfremkallende i større doser enn man får fra kaffe) er at furan holdes inne i kapselen (fordi den er lufttett), og fordi espresso lages med høyt trykk (slik at furan går inn i drikken, fremfor å evaporrere). Hvis man derimot lar kaffen stå litt (ikke drikker den med en gang), så vil furan fordampe, og nivået i kaffen synke. Tusen takk! Det var betryggende å vite. Kan jeg, når jeg mangler maskin, bruke pulveret i slike kapsler og blande innholdet i kapslene (Dolce Gusta Cappucino Ice) i et glass kaldt vann? Og blande ut innholdet i kapsler til varm drikke direkte i en kopp varmt vann? ut i et glass kaldt vann Anonymous poster hash: 94337...aa2 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391877-om-kapselkaffe-kan-noen-forklare-meg/#findComment-3471880 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 30. april 2013 Del Skrevet 30. april 2013 NEI! Du kan ikke spise kaffepulver! Det er jo laget for at man skal presse damp gjennom dem, og kun det som dampen tar med skal i drikken. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391877-om-kapselkaffe-kan-noen-forklare-meg/#findComment-3471891 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. april 2013 Del Skrevet 30. april 2013 NEI! Du kan ikke spise kaffepulver! Det er jo laget for at man skal presse damp gjennom dem, og kun det som dampen tar med skal i drikken. Tusen takk! Det var godt at du forklarte meg om dette Anonymous poster hash: 94337...aa2 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/391877-om-kapselkaffe-kan-noen-forklare-meg/#findComment-3471895 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.