AnonymBruker Skrevet 7. juni 2013 Skrevet 7. juni 2013 Jeg bruker å koke smørgrøt av hvetemel, smør og melk, og havregrøt med melk. Kan jeg bruke andre typer mel i kombinasjon med disse to melsortene, eller alene sammen med melk, til grøtkoking? Anonymous poster hash: ba7f6...794 0 Siter
la cerveza mas fina Skrevet 7. juni 2013 Skrevet 7. juni 2013 Alle kornsorter du koker vil bli til grøt. Hvordan smaker blir med de forskjellige aner jeg dog ikke. Melk er ikke nødvendig for at det skal bli "grøtete", men pleier vel å gi bedre smak i havregrøt f.eks. Kornsorter jeg vet om er: hvete, spelt, havre, rug, bygg, ris, mais, og så har du vel noen "eksotiske" sorter, f.eks. dinkel tror jeg det er noe som heter... Du får jo også havre_mel_ i noen gode matvarehus. Det er sikkert godt til grøt, da. Havre har en fin smak. 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 7. juni 2013 Skrevet 7. juni 2013 la cerveza mas fina skrev (På 7.6.2013 den 20.10): Alle kornsorter du koker vil bli til grøt. Hvordan smaker blir med de forskjellige aner jeg dog ikke. Melk er ikke nødvendig for at det skal bli "grøtete", men pleier vel å gi bedre smak i havregrøt f.eks. Kornsorter jeg vet om er: hvete, spelt, havre, rug, bygg, ris, mais, og så har du vel noen "eksotiske" sorter, f.eks. dinkel tror jeg det er noe som heter... Du får jo også havre_mel_ i noen gode matvarehus. Det er sikkert godt til grøt, da. Havre har en fin smak. Takk for hjelp og råd! Jeg fikk lyst til å prøve grøt med havremel Anonymous poster hash: ba7f6...794 0 Siter
frosken Skrevet 7. juni 2013 Skrevet 7. juni 2013 Jeg koker ofte grøt av 4-korn og synes den blir bedre enn havregrøt. Forøvrig sies det at byggrøt er ekstra sundt. Jeg har bare spist den som Fjordland produserer og den smakte overraskende bra, så jeg planlegger å kjøpe byggryn og koke selv. Har også kokt bokhvetegrøt noen ganger, men synes ikke det smaker så veldig godt. Hirsegrøt er derimot godt, men jeg _forestiller_ meg at den ikke er spesielt sunn, siden det minner litt om "dessert". 0 Siter
Bella Dotte Skrevet 7. juni 2013 Skrevet 7. juni 2013 Havregrøt er digg. Jeg pleide å koke (i dyp tallerken i mikroen) med vann og så røre inn melk, men det går faktisk å koke med melk, bare man passer tiden. Og med melk blir det helt vidunderlig. 0 Siter
la cerveza mas fina Skrevet 7. juni 2013 Skrevet 7. juni 2013 Jeg er veldig glad i standard "lørdagsgrøt", grøt kokt på hvit grøtris, h-melk og salt. Toppes med sukker og kanel... Spiser det dog ganske sjeldent pga dent relativt patetiske verdi som god næring for kroppen. 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 7. juni 2013 Skrevet 7. juni 2013 frosken skrev (På 7.6.2013 den 20.30): Jeg koker ofte grøt av 4-korn og synes den blir bedre enn havregrøt. Forøvrig sies det at byggrøt er ekstra sundt. Jeg har bare spist den som Fjordland produserer og den smakte overraskende bra, så jeg planlegger å kjøpe byggryn og koke selv. Har også kokt bokhvetegrøt noen ganger, men synes ikke det smaker så veldig godt. Hirsegrøt er derimot godt, men jeg _forestiller_ meg at den ikke er spesielt sunn, siden det minner litt om "dessert". Takk for tips! Jeg fikk lyst til å prøve forskjellige typer grøt nå, blant annet bygg-grøt! Jeg vet ikke om hirsegrøt er sunt, men jeg fant oppskrift på hirsegrøt på en blogg som heter Sunn Middag og da er den antagelig sunn. http://sunnmiddag.wordpress.com/2011/04/12/rask-hirsegr%C3%B8t/ Anonymous poster hash: ba7f6...794 0 Siter
Lillemus Skrevet 8. juni 2013 Skrevet 8. juni 2013 Bella Dotte skrev (På 7.6.2013 den 20.31): Havregrøt er digg. Jeg pleide å koke (i dyp tallerken i mikroen) med vann og så røre inn melk, men det går faktisk å koke med melk, bare man passer tiden. Og med melk blir det helt vidunderlig. Havregrøt lager jeg med store gryn, melk (hel eller lett), linfrø, sesamfrø, solsikkefrø (og gresskarkjerner om jeg har det), gjerne tørkede gojibær og tranebær, kanskje banan (etter koking!), blåbær, bringebær, eple, hakkede nøtter... Bare fantasien setter grenser i grunnen! Jeg søter med flytende stevia som finnes i ulike smaker, jeg bruker vanilje. 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2013 Skrevet 8. juni 2013 Lillemus skrev (På 8.6.2013 den 8.08): Havregrøt lager jeg med store gryn, melk (hel eller lett), linfrø, sesamfrø, solsikkefrø (og gresskarkjerner om jeg har det), gjerne tørkede gojibær og tranebær, kanskje banan (etter koking!), blåbær, bringebær, eple, hakkede nøtter... Bare fantasien setter grenser i grunnen! Jeg søter med flytende stevia som finnes i ulike smaker, jeg bruker vanilje. Takk for gode tips til grøter og tilsetninger! Anonymous poster hash: ba7f6...794 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.