AnonymBruker Skrevet 15. september 2013 Del Skrevet 15. september 2013 Jeg hever dem i halvannen time ca i romtemperatur og under plast. Jeg bruker alltid kaldt/lunken væske når jeg blander ut gjæren. Bakverket hever som hare det, men omtrent alltid på slutten av hevetiden og i det jeg skal sette dem inn i ovnen så flater de helt ut og noen ganger blir de så flate som en pizzabunn :-/ Hva gjør jeg feil?? Anonymous poster hash: f472c...3ea 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/394461-hvorfor-blir-bollenerundstykkene-mine-alltid-flate/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 16. september 2013 Del Skrevet 16. september 2013 Jeg bruker kroppstemperert væske og forhever bakverket i 1 time. Etter utbaking lar jeg bollene / brødet stå på benken under et klede mens ovnen blir varm, altså max. 20 min. Funker som bare det. Om du hever deigen for lenge så faller den gjerne sammen så kutt ned hevetiden til en time, det skal holde om du bruker lunken væske i alle fall. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/394461-hvorfor-blir-bollenerundstykkene-mine-alltid-flate/#findComment-3498391 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Epleblomst Skrevet 16. september 2013 Del Skrevet 16. september 2013 Bruk lunken væske til og røre ut gjæren i. Tørrgjær tåler høyere temperatur enn annen gjær. Du må også bruke nok gjær i forhold til deigens størrelse. Bruker du mindre gjær, må det heves lener. Etterheving er viktigere en forheving. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/394461-hvorfor-blir-bollenerundstykkene-mine-alltid-flate/#findComment-3498397 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Høstløv Skrevet 16. september 2013 Del Skrevet 16. september 2013 Jeg hever dem i halvannen time ca i romtemperatur og under plast. Jeg bruker alltid kaldt/lunken væske når jeg blander ut gjæren. Bakverket hever som hare det, men omtrent alltid på slutten av hevetiden og i det jeg skal sette dem inn i ovnen så flater de helt ut og noen ganger blir de så flate som en pizzabunn :-/ Hva gjør jeg feil?? Anonymous poster hash: f472c...3ea Sannsynligvis lar du bollene heve altfor lenge. I oppskriftene står det at boller skal heves i 30 - 45 min. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/394461-hvorfor-blir-bollenerundstykkene-mine-alltid-flate/#findComment-3498407 Del på andre sider Flere delingsvalg…
påskelilje Skrevet 16. september 2013 Del Skrevet 16. september 2013 Det er viktig å elte deigen veldig godt før forheving. Ikke nødvendig å etterheve mer enn 30-40 minutter. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/394461-hvorfor-blir-bollenerundstykkene-mine-alltid-flate/#findComment-3498422 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.