Togli Skrevet 2. desember 2013 Skrevet 2. desember 2013 Skal hente kjæresten min på flyplassen fredag kveld (1 1/2 time t/r) og vil forberede en kjapp middag til vi er hjemme igjen Har brukt opp kyllingwok, sushi og baccalao Middagen må enten være slik at den kan lages ferdig på forhånd og varmes opp når vi kommer hjem, eller den må være så enkel å lage at den er fiksa på ti min Kjæresten liker all mat, men er foreløpig så forelska at han sier det er godt nok med en Grandiosa - noe som er uaktuelt for min del 0 Siter
Gjest Xtra Skrevet 2. desember 2013 Skrevet 2. desember 2013 Må vel bli Bali kyllinggryte, da, når jeg ser den tenker jeg alltid på deg! . 0 Siter
Gjest Skrevet 2. desember 2013 Skrevet 2. desember 2013 Hva med hjemmelaget pizza? Som du laget før du drar 0 Siter
Togli Skrevet 2. desember 2013 Forfatter Skrevet 2. desember 2013 Xtra skrev (På 2.12.2013 den 13.30): Må vel bli Bali kyllinggryte, da, når jeg ser den tenker jeg alltid på deg! . Hahahaha )) Eldstejenta mi har fortsatt ikke kommet over at jeg nekta å lage den til konfirmasjonen hennes Vi hadde den i dåpen til minstemor - med ekstra tilbehør selvsagt - og med stor suksess hos både store og små Men det holder med en gang 0 Siter
Togli Skrevet 2. desember 2013 Forfatter Skrevet 2. desember 2013 hww skrev (På 2.12.2013 den 13.32): Hva med hjemmelaget pizza? Som du laget før du drar Takk for forslag... men litt lei pizza... er liksom slik mat jeg lager når ungene er hjemme 0 Siter
Togli Skrevet 2. desember 2013 Forfatter Skrevet 2. desember 2013 hww skrev (På 2.12.2013 den 13.35): Løvbiff da? Sånn mat er så kjeeeedelig.. Vi begge elsker sushi, fisk, indisk, tapas etc 0 Siter
Gjest Skrevet 2. desember 2013 Skrevet 2. desember 2013 Togli skrev (På 2.12.2013 den 13.48): Sånn mat er så kjeeeedelig.. Vi begge elsker sushi, fisk, indisk, tapas etc He he ok, hva med å dra innom en sushirestaurant 0 Siter
Gjest Xtra Skrevet 2. desember 2013 Skrevet 2. desember 2013 (endret) Hva med sashimi? Litt likt sushi, men - godt! Jeg pleier å servere som følger - da ofte som forrett eller kveldskos: Salmalaks (back loin) e.l. skjæres i tynne skiver, legges på fat, og serveres med hakket fersk koriander og sesamfrø, samt soyasaus og teryakisaus som blandes i beger til "dipping". Nam . Ellers er det jo en ide å forhåndsmarinere kyllingspyd, som kan stekes opp i ovnen eller grillpannen i en fart, og kanskje serveres med en liten salat. Endret 2. desember 2013 av Xtra 0 Siter
Angustia1 Skrevet 2. desember 2013 Skrevet 2. desember 2013 Alt som kan forberedes i forkant og hives i ovnen, er jo lettvint. Da kan du kose deg med kjæresten mens maten gjør seg sjøl ;-)Du nevner laks; her er litt inspirasjon:https://www.google.no/search?q=ovnsbakt+laks+med+gr%C3%B8nnsaker&rlz=1C1TEUA_enNO494NO508&oq=ovnsbakt+laks&aqs=chrome.1.69i57j0l5.12760j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=122&ie=UTF-8Gryter som kan lages i forkant og varmes. Noen eksempler med lam, inkludert en indisk variant:http://dinmat.no/Artikler/Lam-i-gryteCouscous er superraskt og kan varieres i det uendelige - se f.eks her:http://www.alleoppskrifter.no/s/couscous-oppskrift.htmlKos deg masse uansett hva menyen blir :-) 0 Siter
Angustia1 Skrevet 2. desember 2013 Skrevet 2. desember 2013 stjernestøv skrev (På 2.12.2013 den 17.50): Pastasalat. Ja, det er også lettvint, kan lages i forkant og varieres i det uendelige 0 Siter
stjernestøv Skrevet 2. desember 2013 Skrevet 2. desember 2013 Angustia1 skrev (På 2.12.2013 den 18.56): Ja, det er også lettvint, kan lages i forkant og varieres i det uendelige Så er det veldig godt 0 Siter
Togli Skrevet 2. desember 2013 Forfatter Skrevet 2. desember 2013 hww skrev (På 2.12.2013 den 13.49): He he ok, hva med å dra innom en sushirestaurant Vi har ikke sett hverandre på TO UKER!! Tror vi må være hjemme hos meg ja......... 0 Siter
Togli Skrevet 2. desember 2013 Forfatter Skrevet 2. desember 2013 Jaaaa... nå kom det mange supre forslag Takk til alle - skal lese her inne og prøve å bestemme meg innen fredag 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 2. desember 2013 Skrevet 2. desember 2013 Togli skrev (På 2.12.2013 den 13.28): Skal hente kjæresten min på flyplassen fredag kveld (1 1/2 time t/r) og vil forberede en kjapp middag til vi er hjemme igjen Har brukt opp kyllingwok, sushi og baccalao Middagen må enten være slik at den kan lages ferdig på forhånd og varmes opp når vi kommer hjem, eller den må være så enkel å lage at den er fiksa på ti min Kjæresten liker all mat, men er foreløpig så forelska at han sier det er godt nok med en Grandiosa - noe som er uaktuelt for min del Lag en fresh pastasaus kvelden før, sånn at du bare trenger å koke pasta og varme opp sausen. Prøv f.eks. Arrabiata: En pk bacon strimles og freses, tilsett 1 finhakka løk, 3-4 fedd finhakka hvitløk, en finhakka chilli,la alt surre en stund, tilsett en boks hakka tomater og la alt putre så lenge du gidder. Du kan ha i noen oliven hvis du liker det også. Krydre med salt og pepper. Tilsett hakka fersk basilikum og timian rett før det er ferdig. Server med pasta og masse fersk parmesan. Dette er en saus jeg gjerne lager klar søndagskvelden og setter i kjøleskapet klar til oppvarming for middag mandag eller tirsdag. 0 Siter
Togli Skrevet 3. desember 2013 Forfatter Skrevet 3. desember 2013 (endret) mariaflyfly skrev (På 2.12.2013 den 22.17): Lag en fresh pastasaus kvelden før, sånn at du bare trenger å koke pasta og varme opp sausen. Prøv f.eks. Arrabiata: En pk bacon strimles og freses, tilsett 1 finhakka løk, 3-4 fedd finhakka hvitløk, en finhakka chilli,la alt surre en stund, tilsett en boks hakka tomater og la alt putre så lenge du gidder. Du kan ha i noen oliven hvis du liker det også. Krydre med salt og pepper. Tilsett hakka fersk basilikum og timian rett før det er ferdig. Server med pasta og masse fersk parmesan. Dette er en saus jeg gjerne lager klar søndagskvelden og setter i kjøleskapet klar til oppvarming for middag mandag eller tirsdag. Oh, høres godt ut! Noterer meg denne oppskriften! Takk Forresten... Fersk basilikum og timian - MÅ man kjøpe en hel plante da eller får man kjøpt på en annen måte (spm høres urimelig teit ut tror jeg, men jeg lurer virkelig ) Endret 3. desember 2013 av Togli 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 3. desember 2013 Skrevet 3. desember 2013 Togli skrev (På 3.12.2013 den 20.15): Oh, høres godt ut! Noterer meg denne oppskriften! Takk Forresten... Fersk basilikum og timian - MÅ man kjøpe en hel plante da eller får man kjøpt på en annen måte (spm høres urimelig teit ut tror jeg, men jeg lurer virkelig ) Tror du må ha ei hel potte. Men du har de jo kjempelenge hvis du gidder å gi de litt vann! Så kan du ribbe resten av basilikumen i neste uke og lage hjemmelaga pesto til pastaen. Ungene mine elsker det. 0 Siter
Togli Skrevet 3. desember 2013 Forfatter Skrevet 3. desember 2013 mariaflyfly skrev (På 3.12.2013 den 20.28): Tror du må ha ei hel potte. Men du har de jo kjempelenge hvis du gidder å gi de litt vann! Så kan du ribbe resten av basilikumen i neste uke og lage hjemmelaga pesto til pastaen. Ungene mine elsker det. Jeg har nemlig avvent mine planter med vann, så skremmende å få ei ny og fersk plante inn i huset Godt tips med å lage pesto! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.