Gå til innhold

Bur på PU bofellesskap, ny bråkende nabo


Anbefalte innlegg

Det trenger man da ikke. :) Om du ikke vil ta i kyllingfileten med hendene så kan du bare bruke en gaffel til å løfte den fra esken over til pannen, evt. til fjøla hvor du deler den i mindre biter og skyver dem fra fjøla over i stekepannen. Jeg tar i kyllingen med hendene jeg, ikke har jeg noen annen hygiene da enn ellers på kjøkkenet og jeg må bare innrømme at jeg ikke har noen steril atmosfære akkurat... ;)

 

Hmm...men de sier jo at det er så farlig. Er det ikke det?

Fortsetter under...

  • Svar 48
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Trine

    11

  • Madelenemie

    10

  • slabbedask

    9

  • Blomsterfluen

    8

Mest aktive i denne tråden

Det er vel ikke noe jeg trenger hjelp til, jeg sa bare at enkelte ting hadde blitt lettere. Matlaging f.eks og å planlegge innkjøp av mat. Og om noen kunne lært meg å lære så hadde jo det vært fint. Det beste hadde jo vært om noen kunne pratet for meg :P

 

Enig, det hadde gjort ting lettere  ;)

Endret av slabbedask

Nå spiser jeg ikke kylling lenger for jeg klarer ikke ha den ekstreme hygienen som kreves for å ikke risikere å bli syk. Jeg er hygienisk nok, men å vaske hendene og alt annet hele tiden under matlagingen, det gidder jeg ikke.

 

Da er du nesten latere enn meg. :lol:  Jeg spiser nå masse kylling, og har aldri blitt syk av det.

 

Men men.

Jeg tror jeg hadde klart meg helt selv, men jeg hadde nok slurvet på noen områder, mest fordi jeg glemmer meg, når jeg er veldig i noe, hva jeg er i, varierer.

 

Akkurat det kjenner jeg meg igjen i. Blir jeg veldig opptatt av noe glemmer jeg alt annet, og kan gjerne drive på med dette (nesten) døgnet rundt. (Noe sånt, vel.)

Hmm...men de sier jo at det er så farlig. Er det ikke det?

Om du vasker hendene først og etterpå og ikke bruker fjøla og kniven til andre ting før du har vasket dem etterpå, så er du nok trygg. :) Og passer på å at kjøttet er ordentlig gjennomstekt / gjennomkokt selvfølgelig.

Jeg kan ikke spise makrell, ikke laks heller. Det er egentlig mye jeg ikke kan spise for da blir magen sint. Jeg liker ikke å lage mat, jeg syns det er kjedelig. Så jeg har frossengrønnsaker i fryseren. Sånn brokkoli, blomkål, gulrot-blanding. Da får jeg i meg grønnsaker, også spiser jeg kjøtt og maispasta eller ris. Men noe kjøtt syns jeg er ekkelt, om det er mye fett eller litt sånn hardt, da mister jeg matlysta. Nå spiser jeg ikke kylling lenger for jeg klarer ikke ha den ekstreme hygienen som kreves for å ikke risikere å bli syk. Jeg er hygienisk nok, men å vaske hendene og alt annet hele tiden under matlagingen, det gidder jeg ikke. Jeg spiste ofte middag hos foreldrene mine før. Da fikk jeg mye sunt. Den forrige legen min syns det var rart at jeg ikke hadde d-vitaminmangel siden det er ganske vanlig. Han trodde først jeg spiste mye fisk, men jeg spiser nesten aldri fisk. Så da trodde han jeg tok tran. Er du gal tenkte jeg, som om jeg hadde fått i meg tran uten å spy. Han fant ut at det måtte være fordi jeg er så mye ute.

 

Jeg klarer ikke sette meg veldig mye inn i ting som interesserer meg for jeg mister så lett konsentrasjonen. Om det er noe praktisk kan jeg holde på lenge, men jeg klarer ikke lese meg opp på ting. Som du sikkert har forstått så har jeg en ekstrem interesse for hunder, men jeg lærer bare av det jeg erfarer, det som skjer i praksis. Jeg klarer ikke følge med på undervisning og jeg klarer ikke få med meg hva jeg leser. Det syns jeg er veldig frustrerende. Legen min mente det burde undersøkes nærmere for det kunne være så mange årsaker til det.

 

Det kreves ikke ekstrem hygiene til matlaging med kylling. Jeg bruker en egen skjærefjel og kniv til kyllingen, og putter dem rett i oppvaskmaskinen etterpå. Også vasker jeg hendene før jeg tar i noe annet etter at jeg har tatt i kyllingen. Det blir bare en håndvask i løpet av matlagingen, - ikke spesielt mye med andre ord.

Annonse

Det kreves ikke ekstrem hygiene til matlaging med kylling. Jeg bruker en egen skjærefjel og kniv til kyllingen, og putter dem rett i oppvaskmaskinen etterpå. Også vasker jeg hendene før jeg tar i noe annet etter at jeg har tatt i kyllingen. Det blir bare en håndvask i løpet av matlagingen, - ikke spesielt mye med andre ord.

 

Men jeg har bare en kniv som jeg liker å bruke så om jeg skal kutte opp mer så må jeg vaske kniven også syns jeg det er sløsing å bruke flere fjøler. Men om jeg bruker frossengrønnsaker så trenger jeg jo ikke skjære opp annet enn kyllingen. Men jeg skjønner ikke helt, så lenge alt skal stekes så trodde jeg det var det samme om bakteriene var på kyllingen enn grønnsakene.

Men jeg har bare en kniv som jeg liker å bruke så om jeg skal kutte opp mer så må jeg vaske kniven også syns jeg det er sløsing å bruke flere fjøler. Men om jeg bruker frossengrønnsaker så trenger jeg jo ikke skjære opp annet enn kyllingen. Men jeg skjønner ikke helt, så lenge alt skal stekes så trodde jeg det var det samme om bakteriene var på kyllingen enn grønnsakene.

 

Jeg bare sa hvordan jeg gjør det, - og at jeg mener at det er god nok hygiene. Jeg har ikke sagt at det er den eneste måten å gjøre det på.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...