Gå til innhold

Bake brød med cottage cheese


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Blir de sunnere og ikke så fort tørre da, eller blir de bare dyrere?

Tenkte å prøve, men lurte litt på dette.

Anonymous poster hash: a0f69...fd6

Fortsetter under...

Skrevet

Det er jo bare å prøve, en boks cc koster ikke sååå mye.

AnonymBruker
Skrevet

Det er jo bare å prøve, en boks cc koster ikke sååå mye.

Brøddeigen står til heving i kveld blir det nystekte brød med cottage cheese

Anonymous poster hash: a0f69...fd6

Skrevet

Hva er forskjellen på cottage cheese og feks philadelfia?

Skrevet

Hva er forskjellen på cottage cheese og feks philadelfia?

Cottage cheese: 95 kcal / 4,3 g fett / 1,5 g kh / 12,7 g protein

Philadelphia: 250 kcal / 23,5 g fett / 3,2 g kh / 5,8 g protein

Philadelphia light: 160 kcal / 12 g fett / 4,1 g kh / 8,3 g protein

 

Som du ser gir selv lett-versjonen av philadelphia myyye mer kalorier enn cottage cheese. Cottage cheese smaker riktignok jævlig, men det er en annen sak... Jeg bruker det av og til i havregrøten min for å heve proteininnholdet. :)

Skrevet

Cottage cheese: 95 kcal / 4,3 g fett / 1,5 g kh / 12,7 g protein

Philadelphia: 250 kcal / 23,5 g fett / 3,2 g kh / 5,8 g protein

Philadelphia light: 160 kcal / 12 g fett / 4,1 g kh / 8,3 g protein

 

Som du ser gir selv lett-versjonen av philadelphia myyye mer kalorier enn cottage cheese. Cottage cheese smaker riktignok jævlig, men det er en annen sak... Jeg bruker det av og til i havregrøten min for å heve proteininnholdet. :)

 

Har aldri smakt det, altså, men da skjønner jeg det slik at det er noe av det samme som "smøreost", bare med mye mindre fett, og mer proteiner... altså SUNT. :P

Annonse

Skrevet

Har aldri smakt det, altså, men da skjønner jeg det slik at det er noe av det samme som "smøreost", bare med mye mindre fett, og mer proteiner... altså SUNT. :P

Det har en annen konsistens enn smøreost. Og det smaker slett ikke jævlig, Lillemus glemte å skrive "jeg synes" ;)
AnonymBruker
Skrevet

Ost har man åppå brødet.



Anonymous poster hash: 20f44...975
Skrevet

Har aldri smakt det, altså, men da skjønner jeg det slik at det er noe av det samme som "smøreost", bare med mye mindre fett, og mer proteiner... altså SUNT. :P

Smøreost er det ikke nei. :) Vanskelig å beskrive hvordan det er egentlig, men en slags "melkesuppe" med små klumper i.

Skrevet

Smøreost er det ikke nei. :) Vanskelig å beskrive hvordan det er egentlig, men en slags "melkesuppe" med små klumper i.

 

Høres liddli' godt ut.

Gjest Gargamel
Skrevet

Høres liddli' godt ut.

Ja, veldig sunt og nesten godt. Hvis du har det på brødskiva og tar på dugelig med syltetøy blir det godt på ordentlig.

Skrevet

Cottage cheese smaker riktignok jævlig, men det er en annen sak...

What?! Cottage Cheese smaker vidunderlig og kan gjerne spises rett fra boksen med bittelitt salt :-D

Skrevet

Jeg baker ikke selv, men har hørt fra sikre kilder at brødet blir saftigere med Cottage Cheese.

Annonse

AnonymBruker
Skrevet

Jeg baker ikke selv, men har hørt fra sikre kilder at brødet blir saftigere med Cottage Cheese.

En ulempe jeg har hatt med brødene jeg baker er at de blir litt fort tørre. Så hvis de blir saftigere med cottage cheese så er det kanskje løsningen på det.

Nå er de ihvertfall ferdige. Gleder meg til å smake

Anonymous poster hash: a0f69...fd6

Skrevet

Jeg hater cottage cheese. Men proteiner er viktig og sliter alltid med å få i meg nok, så jeg tror jeg skal forsøke det. Kanskje jeg ikke merker den ekle konsistensen og smaken om det er bakt inn i et brød...

Madelenemie
Skrevet

Blir de sunnere og ikke så fort tørre da, eller blir de bare dyrere?

Tenkte å prøve, men lurte litt på dette.Anonymous poster hash: a0f69...fd6

Hei!

Jeg har bakt brød med cottage cheese, mange ganger:-)det blir sunt og godt:-)

Skrevet

Jeg hater cottage cheese. Men proteiner er viktig og sliter alltid med å få i meg nok, så jeg tror jeg skal forsøke det. Kanskje jeg ikke merker den ekle konsistensen og smaken om det er bakt inn i et brød...

Hvis du har stavmikser kan du kjøre cc litt med den først så du slipper klumpene, det er jo de som er ekle. Synes jeg, Laban. ;)

Skrevet

En ulempe jeg har hatt med brødene jeg baker er at de blir litt fort tørre. Så hvis de blir saftigere med cottage cheese så er det kanskje løsningen på det.

Nå er de ihvertfall ferdige. Gleder meg til å smake

Anonymous poster hash: a0f69...fd6

 

Bruk løs deig. Det blir mye saftigere og bedre holdbarhet hvis du har såpass løs "deig" at det bare er til å skuffe oppi forma. Legg på 5-10 min i steketid, cirka. Du knar ikke deigen etter første heving, du bare rører det sammen i bollen før du skuffer oppi forma (og så hever som vanlig der).

 

En annen ting: bruk helkorn, i stedet for sammalt. Disse må bløtlegges i kokende vann i 1 time før du lager selve deigen, dog, så det blir litt mer arbeid (pass selvsagt på at det har avkjølt seg nok til å blandes med gjær). Men det blir bedre holdbarhet da (jeg tror det kommer av at de korna holder bedre på fuktigheten, enn hvis de er knust, som i sammalt).

 

Og når brødet oppbevares, så bør du ikke ha det i pose. Sett det rett og slett på en fjøl, med "kuttsiden" ned mot platen. Hvis du har det i plastpose vil fuktigheten fra brødet bare trekke inn i skorpen, så det er ikke lurt. På denne måten blir det kanskje litt mindre fuktighet i brødet, men det blir ikke sånn seigt og ekkelt som når du har det i pose; det holder seg sprøtt og godt i mange dager.

 

Bruk rikelig med (oliven)olje i formen, i stedet for bakepapir. Da blir det sprøere skorpe.

 

Høres uøkonomisk ut å bruke cottage cheese. Hva med skumma melk?

 

Hilsen Baker Hansen.

Skrevet

What?! Cottage Cheese smaker vidunderlig og kan gjerne spises rett fra boksen med bittelitt salt :-D

 

Jeg så noen spiste det med kanel og sukker i dag, ny vri tydeligvis ;-) Jeg elsker CC i lasagne, eller på knekkebrød med litt karve på.

Skrevet

En ulempe jeg har hatt med brødene jeg baker er at de blir litt fort tørre. 

 

Jeg bruker mer vann enn det står i oppskriften. Da blir de ikke tørre, men liddli' saftige og fine.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...