Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Stekt kjøtt er ikke så gale hvis kjøttet er magert og det stekes i olje eller teflonpanne istedetfor smør.

F.eks. wok med kylling eller strimlet svinekjøtt, masse grønnsaker og ris/nudler.

Det virktigste er å passe på mengder og tilbehør. Prøv å la rgønnsaker være dominerende på tallerkenen, kutt ned på sauser, salt og smør. Sjysaus er et godt eksempel på en kalorifattig brun saus. Min favoritt er yogurt tilsatt hvitløk og sitronpepper, det har jeg ofte ved siden av sterke retter som indisk kylling eller sze chuan mat.

Her er et konkret forslag på en veldig enkel, god og sunn middag:

Stek 300 gr malt lammekjøtt i litt olje. Tilsett finhakkete gulrøtter + litt løk. Fres. Tilsett 2 ss tomatpure, salt og pepper, ta gjerne i litt vann for å få det mer flytende. Smør en ildfast form og hell innholdet over. Dryss purre-ringer over. Mos poteter (kok opp og mos eller lag "pose"-potetmos) og legg dette som et lokk over kjøttblandingen. Sett i stekeovnen ca 10-15 min på 200 grader. Til potetlokket har fått en gyllen farge.

Veldig godt!

Sjekk også ut Grete Roede-linken som birdie la igjen, der er masse gode forslag.

Lykke til! Husk at også sunn mat kan smake godt...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...