Jump to content
Worrysome plenty

Hva savner du fra "gamle dager" mtp Mat og drikke?

Recommended Posts

Worrysome plenty

Mye godt før, som nå er borte. Vet ikke hvorfor, men regner med det ikke solgte nok. En ting jeg savner er Maarud med Paprika smak, av den gamle skolen, før de byttet oppskrift på 90 tallet.

 

Også sjokoladen Relax da, den kom i mange varianter, og ingen var vond.

Snusen Hawken kunne jeg og tenke meg å prøve igjen. Den finnes fremdeles i statene.

 

Andre ting som Pomac og sånn brus savner jeg ikke i det hele tatt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Worrysome plenty

Jeg husker disse velassoserte kioskene på 80 tallet. I dag er det bare sjelløse kjedebutikker, med samme utvalg over alt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
emilie321
1 time siden, Worrysome plenty skrev:

Mye godt før, som nå er borte. Vet ikke hvorfor, men regner med det ikke solgte nok. En ting jeg savner er Maarud med Paprika smak, av den gamle skolen, før de byttet oppskrift på 90 tallet.

 

Også sjokoladen Relax da, den kom i mange varianter, og ingen var vond.

Snusen Hawken kunne jeg og tenke meg å prøve igjen. Den finnes fremdeles i statene.

 

Andre ting som Pomac og sånn brus savner jeg ikke i det hele tatt.

Noe jeg savner om sommeren er Kjempe Yes fra Drammens is. Nå er vel den også lagt ned.

Akkurat nå så kommer jeg ikke på noe annet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lillemus
12 timer siden, Worrysome plenty skrev:

Mye godt før, som nå er borte. Vet ikke hvorfor, men regner med det ikke solgte nok. En ting jeg savner er Maarud med Paprika smak, av den gamle skolen, før de byttet oppskrift på 90 tallet

Nå snakker jo du bare om snop, ikke om mat. ;) Jeg er visst en av få som likte Soho, den yoghurtsjokoladen fra Nidar.

Skulle ønske de ikke ødela Max-kjøttbollene, før i verden var de med paprikasaus og jeg elsket den sausen, nå kommer de med kjedelig tomatsaus. Prøvde dem en gang etter at de endret sausen. Aldri mer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Xtra
12 timer siden, Worrysome plenty skrev:

Jeg husker disse velassoserte kioskene på 80 tallet. I dag er det bare sjelløse kjedebutikker, med samme utvalg over alt.

Enig :). De rare små kioskene med enormt utvalg som fantes på annenhvert gatehjørne savner jeg også. Nå er kioskene sterile, utvalget er lite, og de har det samme over alt.

Edited by Xtra

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Melkesjokolade Boble fra Freia. Dream yoghurt-is med sjokolade og karamell. Egen pose med myk smørbukk.

Anonymkode: ef534...016

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

stjernestøv
13 timer siden, Worrysome plenty skrev:

Mye godt før, som nå er borte. Vet ikke hvorfor, men regner med det ikke solgte nok. En ting jeg savner er Maarud med Paprika smak, av den gamle skolen, før de byttet oppskrift på 90 tallet.

 

Også sjokoladen Relax da, den kom i mange varianter, og ingen var vond.

Snusen Hawken kunne jeg og tenke meg å prøve igjen. Den finnes fremdeles i statene.

 

Andre ting som Pomac og sånn brus savner jeg ikke i det hele tatt.

Savner jordbærsaftisen fra jeg vokste opp, det var ekte is. Ikke den lollipoppen de har i dag. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
FjellOgDalar

Artig tråd. 

Jeg savner sånne små potetgullposer. Det var en pose som het fruktsuppe, som jeg ikke tror eksisterer i dag. Pleide alltid å ha det på hytta som kos på kvelden. Sånn på middagsmaten brukte vi mer innvoller fordi det var billig. Lever- eller nyregryte, lungemos, blodpudding. Jeg likte det i grunnen. HaPå var det et pålegg som het. En sjokoladevariant, og en annen variant jeg ikke husker hva smaksintensjonen gikk på. Uansett ville vi ha det, men foreldrene mine var strenge på sånne søtpålegg. Seriøst grovbrød var det vel og ganske lite av egentlig. Mye mindre enn det vi har tilgang på nå. Noe het grovkneipp, noe grovstomp. Sånn sporadisk bakte vi brød selv. Laks og ørret var mer festmat. Jeg kan huske at det ble servert som høystandard-middag om man skulle ha gjester, eller på hotell. Nå har det snudd totalt. Før lettmelk dukket opp på markedet , brukte de å blande skumma og H-melk for at det ikke skulle bli så fett - til broren min (jeg har aldri fordratt melk, og protesterte alltid fælt om noen ville ha meg til å drikke det likevel).  

Så var det en kjeks som het franske vafler. Alle variantene av BONBON drops med mer og mindre innbydende navn. Nå har jeg bare sett Kloakkslam og Søppeldynga i litt rikholdige butikker. Brynhild sitrondrops. Også var det Soho da, jeg syntes faktisk ikke den var så ille. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gargamel

Jeg sliter med å komme på noe.

Det som var bra før (tradisjonell mat laget fra bunnen av) finnes fortsatt hvis man gidder å lage det: Ertesuppe, grønnsakssuppe, hjemmelagde kjøttkaker, helstekt villaks, etc var bra og er fortsatt bra.

Jeg savner ikke torskerogn på boks, blodklubb, hvalkjøtt, kråke, lever, posesuppe og annen 70-tallskost som vi spiste kun fordi det var billig. Ikke rart folk var slankere før. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
påskelilje
7 minutter siden, Gargamel skrev:

Jeg sliter med å komme på noe.

Det som var bra før (tradisjonell mat laget fra bunnen av) finnes fortsatt hvis man gidder å lage det: Ertesuppe, grønnsakssuppe, hjemmelagde kjøttkaker, helstekt villaks, etc var bra og er fortsatt bra.

Jeg savner ikke torskerogn på boks, blodklubb, hvalkjøtt, kråke, lever, posesuppe og annen 70-tallskost som vi spiste kun fordi det var billig. Ikke rart folk var slankere før. 

Er enig, det meste kan en jo lage dersom en gidder. Vi hadde en del hønsemiddager, og det kan jo være vanskelig å få tak i nå.

Blodpudding finnes fremdeles. Kjøper det sånn ca 1 gang per år, hvis jeg er alene eller sammen med foreldrene mine.... Mmmmm!

Lever har jeg ikke laget på snart 20 år (husker jeg laget middagsglass til eldstemann med det....)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Xtra
11 timer siden, FjellOgDalar skrev:

 

Jeg savner sånne små potetgullposer.

Det gjør jeg og. Elsker Maarud Potetgull, og ender jo bestandig opp med å spise altfor mye fordi posene er så digre 😯

Share this post


Link to post
Share on other sites
påskelilje
På 9.2.2019 den 10.51, Lillemus skrev:

Jeg er visst en av få som likte Soho, den yoghurtsjokoladen fra Nidar.

Jeg og!

Likte alt ved den - trist at den forsvant. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Lillemus
12 timer siden, FjellOgDalar skrev:

 Det var en pose som het fruktsuppe, som jeg ikke tror eksisterer i dag.

Joda, den finnes da den? Vi fikk i alle fall en pose fruktsuppe i kolonialkassen kjæresten får fra jobben hvert år, mulig det var i 2017.

https://www.toro.no/vaare-produkter/fruktsuppe/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kayia

Det eneste jeg savner er god kvalitet på spesielt kjøtt, frukt og grønt. Jeg syns alt smaker mindre nå, spesielt syns jeg butikkkjøpt karbonadedeig smaker ingenting og har konsistens av gummi. Rent norsk kjøtt syns jeg fremdeles kan være bra, på nivå med det vi spiste på 80-tallet, mens frukt & grønt er milevis unna. Utvalget av frukt & grønt er bedre, men det hjelper ikke stort når alt smaker lite eller vassent. Dette er grunnen til at jeg kjøper kjøtt rett fra gårder eller jaktlag, og at jeg i mye større grad enn før kjøper grønnsaker etter hvilken sesong vi er i.

Som flere andre likte jeg også Soho, men å si at jeg savner den er å dra det way to far ;) 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
emilie321
3 timer siden, påskelilje skrev:

Er enig, det meste kan en jo lage dersom en gidder. Vi hadde en del hønsemiddager, og det kan jo være vanskelig å få tak i nå.

Blodpudding finnes fremdeles. Kjøper det sånn ca 1 gang per år, hvis jeg er alene eller sammen med foreldrene mine.... Mmmmm!

Lever har jeg ikke laget på snart 20 år (husker jeg laget middagsglass til eldstemann med det....)

Lever kan jeg styre meg for, men blodpudding med rørte tyttebær er jo kjempegodt.  En evighet siden jeg har spist det.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Xtra
7 minutter siden, Kayia skrev:

Det eneste jeg savner er god kvalitet på spesielt kjøtt, frukt og grønt. Jeg syns alt smaker mindre nå, spesielt syns jeg butikkkjøpt karbonadedeig smaker ingenting og har konsistens av gummi. Rent norsk kjøtt syns jeg fremdeles kan være bra, på nivå med det vi spiste på 80-tallet, mens frukt & grønt er milevis unna. Utvalget av frukt & grønt er bedre, men det hjelper ikke stort når alt smaker lite eller vassent. Dette er grunnen til at jeg kjøper kjøtt rett fra gårder eller jaktlag, og at jeg i mye større grad enn før kjøper grønnsaker etter hvilken sesong vi er i.

Som flere andre likte jeg også Soho, men å si at jeg savner den er å dra det way to far ;) 

 

 

Forskjellen på kjøtt har jeg ikke peiling på, men helt enig når det gjelder grønnsaker.  Nyhøstede solmodne grønnsaker sommer/høst synes jeg imidlertid smaker kjempegodt, så antar det har med det at vi nå forventer friske grønnsaker hele året å gjøre. På åttitallet forventet vi vel ikke friske røde tomater i februar...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kayia
9 minutter siden, Xtra skrev:

Forskjellen på kjøtt har jeg ikke peiling på, men helt enig når det gjelder grønnsaker.  Nyhøstede solmodne grønnsaker sommer/høst synes jeg imidlertid smaker kjempegodt, så antar det har med det at vi nå forventer friske grønnsaker hele året å gjøre. På åttitallet forventet vi vel ikke friske røde tomater i februar...

Min mor kom fra gård, så jeg vokste opp med at vi fikk ferskt slakt enten fra gården til onkel eller fra Bøndenes salgslag. Morfar hadde vært sterk motstander av å sprøyte grønnsaksåkre med DDT, og dette hadde mamma med seg videre. Selv om vi levde (små)byliv halvannen km fra sentrum dyrket vi faktisk alle rotgrønnsaker + hodekål i egen hage (vi hadde to mål tomt) - uten sprøytemidler. Jeg husker derfor at mat virkelig smakte godt av det de skulle smake :) 

Ad forventninger - ettersom jeg fikk hjemmelagd mat hjemme, syns vi ungene at det var skikkelig fest når vi fikk en boks Spetti eller Pizza Gigante. Men - selv om det var stas da, er det virkelig ingenting jeg savnet av den ihjælkokte pastaen i altfor søt og salt tomatsaus, gummikjøttboller eller papirbunnpizza :D 

Edited by Kayia

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Savner noe godteri... Det går ikke under mat, men savner maarud sine salt og pepper skruer... 

Anonymkode: 7d323...fc1

Share this post


Link to post
Share on other sites
påskelilje
10 timer siden, emilie321 skrev:

blodpudding med rørte tyttebær er jo kjempegodt. 

Mmmmmm 😊😊😊

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...