Jump to content
Nicklusheletida

Hvor lenge kan kyllingfileer holde seg i fryseren ?

Recommended Posts

Nicklusheletida
Posted (edited)

Fant noen bortgjemte kyllingfileer i fryseren. Siste forbruksdato 22/10-18.

Prøver å være fornuftig og tømme fryseren, men disse var vel i overkant gamle ? 

Edited by Nicklusheletida
.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Dorthe
5 minutter siden, Nicklusheletida skrev:

Fant noen bortgjemte kyllingfileer i fryseren. Siste forbruksdato 22/10-18.

Prøver å være fornuftig og tømme fryseren, men disse var vel i overkant gamle ? 

Jeg hadde i hvert fall tint dem og skal vedde på at de er helt spisenes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nicklusheletida
2 minutter siden, Dorthe skrev:

Jeg hadde i hvert fall tint dem og skal vedde på at de er helt spisenes.

Ok, får prøve. Jeg er litt pysete når det gjelder datoer på mat :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nicklusheletida

Nå googlet jeg og fant at det er 4 måneder. Da går den rett i søpla 😃

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lillemus
39 minutter siden, Nicklusheletida skrev:

Fant noen bortgjemte kyllingfileer i fryseren. Siste forbruksdato 22/10-18.

Prøver å være fornuftig og tømme fryseren, men disse var vel i overkant gamle ? 

Tja...  Kylling er jo magert så det harskner jo ikke, men 9 mnd over dato er lenge nok ja. Skjønt, vi har spist vilt som har ligget flere år i fryseren og det har vært like godt. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

De er sikkert fullt spislige.

Anonymkode: a215f...695

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

issomethingwrong

Hei.

Frossen kylling inneholder lite fett og blir ikke raskt bedervet. Fra frysedato til forbruk bør det ikke gå mer enn 12 måneder, husker jeg fra da jeg arbeidet i matindustrien. Men dette betinger at varen er nyprodusert når den blir fryst, samt optimale fryseforhold (fryselager). Hadde vært langt mer skeptisk hvis den først var produsert fersk og så fryst etter lang tid.

Enig i at du bør hive denne.

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

 

 

2 timer siden, Nicklusheletida skrev:

Nå googlet jeg og fant at det er 4 måneder. Da går den rett i søpla 😃

Jøye, du var pysete 😄 Jeg fant noen i frysa fra august 2017. Bakte de i ovnen i fløte og chili. Smakte fortreffelig.  

Anonymkode: 6ce5e...814

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nicklusheletida
35 minutter siden, AnonymBruker skrev:

 

 

Jøye, du var pysete 😄 Jeg fant noen i frysa fra august 2017. Bakte de i ovnen i fløte og chili. Smakte fortreffelig.  

Anonymkode: 6ce5e...814

Da var du modig 😀👍

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Jeg ville spise dem, men mulig at det begynner å gå utover smaken Når det er sagt så er det lang tid fra siste dato når smaken begynner å bli dårligere til kjøttet blir bedervet.

Anonymkode: 2941d...ec0

Share this post


Link to post
Share on other sites
påskelilje
22 timer siden, Nicklusheletida skrev:

Fant noen bortgjemte kyllingfileer i fryseren. Siste forbruksdato 22/10-18.

Prøver å være fornuftig og tømme fryseren, men disse var vel i overkant gamle ? 

De holder seg jo lenge i frysen. Hadde glatt spist noen som var fra oktober 2018. Sikkert fra oktober 2017 også 😁

Men jeg er nøye på rå kylling som ligger i kjøleskapet mer enn et par dager. Lukter alltid på det da. Er den dårlig, stinker det noe helt grusomt. Tror faktisk at bedervet kylling er det som lukter aller verst av bedervet mat, det slår alt av fisk og reker 😞 Det lukter dårlig lenge før det er farlig, så dersom lukt og konsistens er OK, er som regel kjøttet OK også.

Share this post


Link to post
Share on other sites
påskelilje

Vi sliter med å få spist opp noe viltkjøtt som ligger i frysen. Tror noe av det er fra 2016 eller 17...

Før hadde vi ikke kontroll i det hele tatt, men nå er det ganske oversiktlig i frysen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gargamel
Posted (edited)

Det er ingen bakterievekst når kyllingen er frosset, men den kan reagere med luft og bli harsk. Fete varer harskner mest. Det er lite fett i kyllingfilet, så den holder seg nok forholdsvis lenge i fryseren uten å smake dårlig. Det handler altså kun om smak. Det er ikke farlig.

Edited by Gargamel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Lillemus
1 time siden, påskelilje skrev:

Vi sliter med å få spist opp noe viltkjøtt som ligger i frysen. Tror noe av det er fra 2016 eller 17...

Før hadde vi ikke kontroll i det hele tatt, men nå er det ganske oversiktlig i frysen.

Vilt som er 2 år gammelt er null problem. :) Vi har spist vilt som er 4-5-6 år gammelt tror jeg, smakte like godt og ingen som ble dårlige. ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nicklusheletida

Det ble til at jeg forholdt meg til dette :

Så lenge kan du ha maten i fryseren: 

I listen under ser du eksempler på hvor lenge forskjellige matvarer kan ligge i fryseren før kvaliteten avtar. 

  • Kyllingkjøttdeig: 2 måneder
  • Svinekjøtt med fett, pølser, medisterdeig og innmat: 3 måneder
  • Kylling, kjøttdeig og karbonadedeig: 4 måneder
  • Kalvekjøtt, spekemat og magert svinekjøtt: 6 måneder
  • Storfekjøtt og lammekjøtt: 10-12 måneder
  • Reinsdyrkjøtt: over 12 måneder
  • Kalkun: 1-2 år
  • Fet fisk: 3 måneder
  • Mager fisk: 6 måneder
  • Frukt, bær og grønnsaker: Ett år 
  •  
  • Her står det 4 måneder og kyllingen hadde ligget der i 9 måneder, så tror det var på tide å kaste den 🙂

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
påskelilje

Puff 😄 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nicklusheletida
4 timer siden, påskelilje skrev:

Puff 😄 

Hæ ? 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
På 31.7.2019 den 21.51, Nicklusheletida skrev:

Det ble til at jeg forholdt meg til dette :

Så lenge kan du ha maten i fryseren: 

I listen under ser du eksempler på hvor lenge forskjellige matvarer kan ligge i fryseren før kvaliteten avtar. 

  • Kyllingkjøttdeig: 2 måneder
  • Svinekjøtt med fett, pølser, medisterdeig og innmat: 3 måneder
  • Kylling, kjøttdeig og karbonadedeig: 4 måneder
  • Kalvekjøtt, spekemat og magert svinekjøtt: 6 måneder
  • Storfekjøtt og lammekjøtt: 10-12 måneder
  • Reinsdyrkjøtt: over 12 måneder
  • Kalkun: 1-2 år
  • Fet fisk: 3 måneder
  • Mager fisk: 6 måneder
  • Frukt, bær og grønnsaker: Ett år 
  •  
  • Her står det 4 måneder og kyllingen hadde ligget der i 9 måneder, så tror det var på tide å kaste den 🙂

 

Det er kun snakk om når kvaliteten avtar og ikke når det blir farlig å spise.  Jeg hadde glatt spist den kyllingfileten og tror ikke noen hadde merket noe som helst.  Om den så hadde ikke vært så god som en annen kyllingfilet jeg hadde spist en uke før, so what?

Anonymkode: 2941d...ec0

Share this post


Link to post
Share on other sites
påskelilje
13 timer siden, Nicklusheletida skrev:

Hæ ? 🙂

Det er det vi sier i vår familie når en ikke klarer å argumentere lenger for det en har sagt - altså at en på en måte innrømmer at slaget er tapt, men så har en ikke lyst til å si det... 😄 

Puff! 

Pfffff!

😉

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nicklusheletida
1 time siden, påskelilje skrev:

Det er det vi sier i vår familie når en ikke klarer å argumentere lenger for det en har sagt - altså at en på en måte innrømmer at slaget er tapt, men så har en ikke lyst til å si det... 😄 

Puff! 

Pfffff!

😉

 

Åja :)

Det står jo bare at kvaliteten avtar da, så da er ikke slaget helt tapt 😘

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...