Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skal ikke definisjonen på grovt brød være at det inneholder minst 50% sammalt?. De brødene i butikken som kaller seg grovt kan etter denne def ikke kalle seg grovt.

På alle brødene jeg har sett står hvetemel først(fordi de er lovpålagt å ha melet som brødet inneholder mest av først) og sammalt hvete kommer alltid litt lenger nedpå, så hvetemelet som står først inneholder ikke sammalt heller.

Til og med Birkebeinerbrød som skryter av 13%kostfiber på pakka inneholder mest hvete(ikke sammalt). Hva er egentlig forskjellen på fiber og kostfiber?

Nei, blir vel nødt for å lage brød selv skal man få det grovt?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/45522-grovt-br%C3%B8d-i-butikkenejuks/
Del på andre sider

Fortsetter under...

På et bakeriutsalg, kanskje?

Her i byen (Arendal) har vi et lite privatbakeri som lar deg bestemme alle ingrediensene sjøl - du kan bestille den ene dagen og komme igjen neste dag og kjøpe det. I tillegg "masseproduserer" de brød slik vanlige bakere gjør - et brød veier minimum en kilo.. DA kan du snakke om grovbrød..!

Ellers er jo absolutt en brødbakemaskin å anbefale dersom du er "allergisk" mot å bake sjøl! Bare putt oppi ingrediensene - du slipper å ta i klissete deig, vente på heving, etterheving, passe steketida..

Gjest Arendalitt

På et bakeriutsalg, kanskje?

Her i byen (Arendal) har vi et lite privatbakeri som lar deg bestemme alle ingrediensene sjøl - du kan bestille den ene dagen og komme igjen neste dag og kjøpe det. I tillegg "masseproduserer" de brød slik vanlige bakere gjør - et brød veier minimum en kilo.. DA kan du snakke om grovbrød..!

Ellers er jo absolutt en brødbakemaskin å anbefale dersom du er "allergisk" mot å bake sjøl! Bare putt oppi ingrediensene - du slipper å ta i klissete deig, vente på heving, etterheving, passe steketida..

Hei Birdie

Dette har jeg aldri hørt om før. Hvilket bakeri er dette? Har de noe utsalg i sentrum?

Annonse

Hei,

Kan du ikke bare tømme noe sagspon og litt grus oppå brødet da? Det gjør vel samme nytten...

Med vennlig hilsen

Spørs vel om det er så mye fiber, vitaminer,mineraler og andre viktige næringstoffer i dette du her anbefaler....(i motsetning til grovt mel)

Spørs vel om det er så mye fiber, vitaminer,mineraler og andre viktige næringstoffer i dette du her anbefaler....(i motsetning til grovt mel)

Tja - ihvertfall smaker det ganske likt! ;-)

Og det er mye protein i de små dyrene som lever på grusen, samt fiber i sponet! :-)

Forøvrig vil jeg anta at du får mer enn nok av det du nevner fra eksisterende grovt brød. Det er neppe nødvendig å bli "fundamentalist" i matveien!

Med vennlig hilsen

Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide

Hei maradona,

Det vi gjerne kaller bare fiber er kostfiber (dietary fiber). Dette inkluderer f.eks lignin, cellulose, hemicellulose, pektin, mucilage, ’gums’, etc. Alt dette er funnet i planteriket – aldri i dyreriket.

Vi har jo også f.eks muskelfiber, noe som ikke er et kostfiber.

Vennlig hilsen

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...