AnonymBruker Skrevet 6. september 2020 Del Skrevet 6. september 2020 6 minutter siden, Trine skrev: Det vil ikke overraske meg om det finnes mer du liker som jeg ikke liker 😂 Er ikke bare kresen på smak, men konsistensen må også være riktig. Går det ikke an å fryse ned det du ikke spiser? Har ikke så stor fryser Bare kombiskap. Jeg spiser ikke fisk, ikke noe med hvitløk i, ikke grønsaksgryter og den slags heller. Råe grønnsaker går fint. Anonymkode: 06c69...a6a 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998200 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trine Skrevet 6. september 2020 Del Skrevet 6. september 2020 19 timer siden, AnonymBruker skrev: Har ikke så stor fryser Bare kombiskap. Jeg spiser ikke fisk, ikke noe med hvitløk i, ikke grønsaksgryter og den slags heller. Råe grønnsaker går fint. Anonymkode: 06c69...a6a Ah, da blir det verre. Litt usikker på hva grønsaksgryte er. Jeg spiser ikke tynne supper, ikke sopp, ikke løk, ikke blåskjell og denslags ekkelheter (det var visst ikke et ord), ikke kaviar, jeg spiser pølser, men ikke oppi sammen med andre ting, f.eks pølser i lapskaus, eller pølsegryte. Jeg kan spise fisk, men jeg syns ikke det er noe godt. Men av en eller annen grunn kan jeg spise makrell i tomat, så jeg får nok omega3 😅 Også er det en hel masse greier jeg egentlig ikke helt vet hva er. Søsteren min er glad i å lage mye rart, som ikke smaker særlig godt. Alle andre liker det da, så det er nok bare at jeg ikke liker sære ting. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998357 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. september 2020 Del Skrevet 6. september 2020 Jeg har virkelig lyst på fårikål nå, med øl til og en skvett akevitt:) Jeg bor alene og lager fårikål engang i året (på denne tiden). Da koker jeg en full kjele og så varmer jeg opp noen dager på rad:) Åh, skal snart se om ikke det er lammekjøtt og hvitkål i butikkene. Lammekjøtt er best og jeg får ikke god fårikål hvis jeg koker for lite. Det smaker også himmelsk når det blir varmet opp. Anonymkode: 4e59c...da5 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998368 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. september 2020 Del Skrevet 6. september 2020 På Saturday, September 05, 2020 den 17.11, Lillemus skrev: Hva slags sodd snakker du egentlig om? Sodd er god kraft, kjøttboller, rent kjøtt av både sau og svin (eller er det storfe?), gulrot og potet. Er ikke det godt? Sodd er for trøndere, det er nesten ingen andre som har smakt det. Ser ikke spesielt innbydende ut med grå kjøttbolleaktige ting i kraft Anonymkode: 83a47...3a4 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998393 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grendel Skrevet 7. september 2020 Del Skrevet 7. september 2020 På 4.9.2020 den 22.31, AnonymBruker skrev: Nei, så gammel er jeg ikke, men jeg har feiret 44 års dagen min med pizza fra peppes. Og det ble godt tatt i mot. Jeg tror mange ikke er så snobbete når det kommer til mat. Ingen som sa de ønsket de fikk fårikål i hvert fall.......... Jeg har møtt 1 person i mitt liv som ikke liker pizza. 1. Anonymkode: 06c69...a6a Helt kurant måte å feire en 44-årsdag. Man må ikke være veldig snobbete for å mene at take-away pizza er litt for hverdagslig for en 60-årsdag. Hvis du vil ha det sånn så gjør du det sånn. Det er din dag og alle liker pizza. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998421 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kayia Skrevet 7. september 2020 Del Skrevet 7. september 2020 På 3.9.2020 den 23.04, Nicklusheletida skrev: Min kjære fyller 60 år i høst. Pga av Coronasituasjonen, blir det ingen stor feiring. Jeg har derfor (uten at kjæresten vet det) invitert noen i små grupper. Vi blir 6 stk i første selskapet. Jeg lurer på om det er bra nok å servere fårikål eller det stusselig mat i en 60-årsdag? Som flere andre tenker jeg på fårikål som et tradisjobsmål man gjerne deler i et hyggelig lag, men ikke serverer i 50- eller 60-årsdag. Jeg ville heller gått for biffgryte eller en skalldyrsaus bouillabaisse med godt brød til 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998434 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nicklusheletida Skrevet 7. september 2020 Forfatter Del Skrevet 7. september 2020 9 minutter siden, Kayia skrev: Som flere andre tenker jeg på fårikål som et tradisjobsmål man gjerne deler i et hyggelig lag, men ikke serverer i 50- eller 60-årsdag. Jeg ville heller gått for biffgryte eller en skalldyrsaus bouillabaisse med godt brød til Biff er omtrent det eneste jeg selv ikke klarer å spise. Det blir hva jeg har sagt i tråden over her 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998438 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kayia Skrevet 7. september 2020 Del Skrevet 7. september 2020 (endret) 1 time siden, Nicklusheletida skrev: Biff er omtrent det eneste jeg selv ikke klarer å spise. Det blir hva jeg har sagt i tråden over her Bouef betyr biff. Den gryta du har landet på er en klassisk, kraftig og god fransk biffgryte Endret 7. september 2020 av Kayia 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998450 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nicklusheletida Skrevet 7. september 2020 Forfatter Del Skrevet 7. september 2020 16 minutter siden, Kayia skrev: Bouef betyr biff. Den gryta du har landet på er en klassisk, kraftig og god fransk biffgryte Ups, fader det tenke jeg ikke på en gang 😂 Det er jo så slitsomt å tygge. Kjøttet vokser i munnen min. Nei, nå må jeg tenke litt. Noen nevnte lammelår. Det er jo enkelt å lage, men jeg forbinder det med påskeaften. Får tenke litt til 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998453 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kayia Skrevet 7. september 2020 Del Skrevet 7. september 2020 2 minutter siden, Nicklusheletida skrev: Ups, fader det tenke jeg ikke på en gang 😂 Det er jo så slitsomt å tygge. Kjøttet vokser i munnen min. Nei, nå må jeg tenke litt. Noen nevnte lammelår. Det er jo enkelt å lage, men jeg forbinder det med påskeaften. Får tenke litt til Det går fint erstatte biffkjøtt med lam, men ellers følge samme oppskrift, det har jeg selv gjort. Jeg lot ikke gryta koke like lenge da 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998455 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pallida Skrevet 7. september 2020 Del Skrevet 7. september 2020 14 minutter siden, Nicklusheletida skrev: Ups, fader det tenke jeg ikke på en gang 😂 Det er jo så slitsomt å tygge. Kjøttet vokser i munnen min. Nei, nå må jeg tenke litt. Noen nevnte lammelår. Det er jo enkelt å lage, men jeg forbinder det med påskeaften. Får tenke litt til Det er vanlig å bruke høyrygg i gryta du bestemte deg for. Boeuf = storfekjøtt, så bare glem biff-problematikken!😊 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998462 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ekstra Skrevet 7. september 2020 Del Skrevet 7. september 2020 18 minutter siden, Nicklusheletida skrev: Ups, fader det tenke jeg ikke på en gang 😂 Det er jo så slitsomt å tygge. Kjøttet vokser i munnen min. ... Kjøttet i slike gryter kokes så lenge at det blir kjempemørt og "smelter i munnen". Jeg spiser ikke mye biff selv, men elsker slike gryter. 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998464 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nicklusheletida Skrevet 7. september 2020 Forfatter Del Skrevet 7. september 2020 45 minutter siden, Mari- skrev: Det er vanlig å bruke høyrygg i gryta du bestemte deg for. Boeuf = storfekjøtt, så bare glem biff-problematikken!😊 Ok takk 😁👍 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998469 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kayia Skrevet 7. september 2020 Del Skrevet 7. september 2020 (endret) 2 timer siden, Mari- skrev: Det er vanlig å bruke høyrygg i gryta du bestemte deg for. Boeuf = storfekjøtt, så bare glem biff-problematikken!😊 Ikke veldig viktig dette altså men det er jo biffer av storfe som brukes i biffgryter da Biff er jo en typebetegnelse, og kommer ikke fra ett, spesifikt dyr. Som Ekstra sier kokes imidlertid kjøttet så lenge at det blir supermørt, litt sånn som lam (tidligere sau) blir av langtidskoking sammen med kål i fårikål. Endret 7. september 2020 av Kayia 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998498 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pallida Skrevet 7. september 2020 Del Skrevet 7. september 2020 10 minutter siden, Kayia skrev: Ikke veldig viktig dette altså men det er jo biffer av storfe som brukes i biffgryter da Biff er jo en typebetegnelse, og kommer ikke fra ett, spesifikt dyr. Som Ekstra sier kokes imidlertid kjøttet så lenge at det blir supermørt, litt sånn som lam (tidligere sau) blir av langtidskoking sammen med kål i fårikål. Høres ut som det var LITT viktig for deg, da!😅 Men sikkert noen som lærte noe nytt av utdypelsen din. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998509 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kayia Skrevet 7. september 2020 Del Skrevet 7. september 2020 35 minutter siden, Mari- skrev: Høres ut som det var LITT viktig for deg, da!😅 Men sikkert noen som lærte noe nytt av utdypelsen din. Nei, det var altså ikke det Til mitt forsvar har jeg vært på hytta spilt MYE trivial pursuit i helgen, og hverken TS eller du hadde fått uttelling for biff-svarene i denne tråden 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998513 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pallida Skrevet 7. september 2020 Del Skrevet 7. september 2020 5 minutter siden, Kayia skrev: Nei, det var altså ikke det Til mitt forsvar har jeg vært på hytta spilt MYE trivial pursuit i helgen, og hverken TS eller du hadde fått uttelling for biff-svarene i denne tråden Vel, nå var det vel du som bidro til forvirringen her? ‘Biff’, slik begrepet brukes i norsk dagligtale er ikke synonymt med Beef - eller Boeuf - slik du påpekte tidligere. Uansett, Ts. kan trygt lage kjøttgryta, uten å være redd for biff-konsistens på kjøttet, og det er vel det viktigste!😊 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998515 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. september 2020 Del Skrevet 7. september 2020 7 timer siden, Grendel skrev: Helt kurant måte å feire en 44-årsdag. Man må ikke være veldig snobbete for å mene at take-away pizza er litt for hverdagslig for en 60-årsdag. Hvis du vil ha det sånn så gjør du det sånn. Det er din dag og alle liker pizza. Den snobb kommentaren var litt på skøy da. Men uansett når jeg blir 60 og feirer den dagen, så blir det nok ikke noe annet enn pizza. Hvis jeg ikke plutselig blir millionær og vinner nok til å kjøpe meg større kåk, med spiseplass til mange. Anonymkode: 06c69...a6a 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998520 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. september 2020 Del Skrevet 7. september 2020 3 timer siden, Mari- skrev: Vel, nå var det vel du som bidro til forvirringen her? ‘Biff’, slik begrepet brukes i norsk dagligtale er ikke synonymt med Beef - eller Boeuf - slik du påpekte tidligere. Uansett, Ts. kan trygt lage kjøttgryta, uten å være redd for biff-konsistens på kjøttet, og det er vel det viktigste!😊 Hva er det som gjør biff til biff? Hvor på dyret sitter kjøttet som blir til biff? Anonymkode: 83a47...3a4 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998552 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pallida Skrevet 7. september 2020 Del Skrevet 7. september 2020 11 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hva er det som gjør biff til biff? Hvor på dyret sitter kjøttet som blir til biff? Anonymkode: 83a47...3a4 Wikipedia har svar på det meste!😉 https://no.m.wikipedia.org/wiki/Biff Hvor de ulike partene sitter, finner du enkelt ut selv. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/456763-er-f%C3%A5rik%C3%A5l-festmat/page/3/#findComment-3998557 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.