Gå til innhold

Enkle middagstips for familie med små barn?


Anbefalte innlegg

Trenger tips til enkle middagsretter i hverdagen. Vi har 5 retter som går igjen...og igjen her, og som vi begynner å bli temmelig lei av🙄 

Det er:
1.Fiskepinner/karbonader/pølser med enkelt tilbehør (Wraps/tortillalefser, ris, brød eller pasta)

2. Toro poser med supper og gryteretter

3. Enkle pasta baserte retter/gratenger med kylling, kjøttdeig, pølser eller fisk

4.Enkle egg retter som omelett, speilegg, pannekaker

5. kylling&ris

Så nå ønsker jeg å utvide kreativiteten på matfronten litt samtidig som det er ca like enkelt☺️ 
 

Alle tips mottas med stor takknemlighet🌸

Anonymkode: 847c0...26e

Fortsetter under...

Fiskekarbonader og salat i pita- eller burgerbrød 

Fiskesuppe og (hvitløks)brød - bruk gjerne en suppepose som basis og tilsett fiskefilet i terninger eller oppskårne fiskeboller

Som alternativ til kylling og ris: Kyllingsalat, dvs. kylling i biter, grove pastaskruer og de salat- eller grønnsaktypene som alle liker 

 

 

9 minutter siden, laban skrev:

Fiskekarbonader og salat i pita- eller burgerbrød 

Fiskesuppe og (hvitløks)brød - bruk gjerne en suppepose som basis og tilsett fiskefilet i terninger eller oppskårne fiskeboller

Som alternativ til kylling og ris: Kyllingsalat, dvs. kylling i biter, grove pastaskruer og de salat- eller grønnsaktypene som alle liker 

 

 

Supre tips!🤗

Anonymkode: 847c0...26e

Fiskepakke :) Gøy å pakke opp sin egen mat og den kan tilpasses etter hva hver enkelt liker. Kan ev. utvides med bakt potet og ovnsstekte tomater om man ønsker det. Bak poteten i mikro, 8 minutter, snu den og 8 minutter en gang til og pakk den inn i folie etterpå. Smaker tilnærmet som "vanlig" tilberedt bakt potet.

Alt som kan has på grillen, kn has i folie - det er nesten ingen begrensninger og det er litt artig å prøve seg frem også. Jeg har en gang forsøkt t.o.m. druer og det smakte i og for seg ikke ille, men ble likevel ikke til at jeg har gjentatt det :) Det mest vanlige er jo cløk, purre, cherrytomater, paprika, asparges, squash, vårløk, champignjong, brokkoli, blomkål, aubergine, fennikel  m.m.

Ja, litt fennikel i småbiter gir forresten utrolig mye smak! Og fisk, som kan være alle typer fisk, kan byttes ut med kylling eller kalkunfilet. Trolig også svinekjøtt.

  • 3 uker senere...

Annonse

På 13.10.2020 den 8.23, Eva Sofie skrev:

Fiskepakke :) Gøy å pakke opp sin egen mat og den kan tilpasses etter hva hver enkelt liker. Kan ev. utvides med bakt potet og ovnsstekte tomater om man ønsker det. Bak poteten i mikro, 8 minutter, snu den og 8 minutter en gang til og pakk den inn i folie etterpå. Smaker tilnærmet som "vanlig" tilberedt bakt potet.

Alt som kan has på grillen, kn has i folie - det er nesten ingen begrensninger og det er litt artig å prøve seg frem også. Jeg har en gang forsøkt t.o.m. druer og det smakte i og for seg ikke ille, men ble likevel ikke til at jeg har gjentatt det :) Det mest vanlige er jo cløk, purre, cherrytomater, paprika, asparges, squash, vårløk, champignjong, brokkoli, blomkål, aubergine, fennikel  m.m.

Ja, litt fennikel i småbiter gir forresten utrolig mye smak! Og fisk, som kan være alle typer fisk, kan byttes ut med kylling eller kalkunfilet. Trolig også svinekjøtt.

Supert tips❤️ Smører du noe over grønnsakene for at de ikke skal bli små,og tørre? Såfall hva? Samme med poteten i mikroen. Hva putter du den oppi eller rundt i mikroen for at den ikke skal tørke/skrumpe inn?

Anonymkode: 847c0...26e

1 time siden, AnonymBruker skrev:

Supert tips❤️ Smører du noe over grønnsakene for at de ikke skal bli små,og tørre? Såfall hva? Samme med poteten i mikroen. Hva putter du den oppi eller rundt i mikroen for at den ikke skal tørke/skrumpe inn?

Anonymkode: 847c0...26e

Grønnsakene avgir så mye væske av seg selv når de blir oppvarmet i folie, at de avgir nok væske til at de gir væske nok til både seg selv og ev. fisken eller kyllingen hvis man har det. Dette er jo også en perfekt middag å tilberede om man ønsker å lage noe til en vegetarianer/veganer og resten til andre som spiser kjøtt (jeg har gjort det selv).

Forresten, tiden i mikro må justeres noe. På Kiwi har jeg fått tak i noen gigantiske bakepoteter og de trenger nærmere 10 minutter på hver side mens de mindre trenger litt mindre tid etter at jeg har gitt de 8 minutter før jeg snur de, så se de litt an - kan du koke poteter, kan du også bake poteter, for da vet du hvordan konsistensen skal være... Med en gang poteten er ferdig i mikroen, pakker jeg den inn i aluminiumsfolie - og det er en tiljukset bakt potet :) Men dette er en varm oppgave, så det gjelder å være rask på labben, likevel skal folien sitte strampt og godt rundt hele poteten slik den gjør når du har den i ovn...

det kan skjæres et kryss i poteten og den kan fylles med f.eks. hvitløkssmør. Selv har jeg alltid noen klumper med hjemmelaget hvitløkssmør i fryseren, ca. 80 g hver, som er lagt i muffinsformer og aluminiumsfolie rundt, som jeg tar opp når jeg skal ha hvitløkssmør til noe, pakker smørklumpen ut og lar den tine i ca. 15-20 minutter i det jeg ønsker å servere den i.

Denne middagen har blitt en favoritt her i huset det siste året når min energi har vært lav... Den krever liten jobb etter min målestokk, og likevel blir den et lite festmåltid :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...