AnonymBruker Skrevet 23. desember 2021 Skrevet 23. desember 2021 Skal steke 5 kg ribbe i morgen og har saltet og pepret. Det står 3 ts salt i en oppskrift jeg følger, men det var ikke nok til å dekke hele. Tok derfor på mer, sikkert to tre ss sammenlagt. Har sikkert mer pepper enn det som stod også. Vil ribbesvoren bli gvinsalt og smake dritt fordi jeg tok for mye salt på? Ps, det er første gang jeg skal steke ribbe. Anonymkode: 4dd09...2d2 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2021 Skrevet 23. desember 2021 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Skal steke 5 kg ribbe i morgen og har saltet og pepret. Det står 3 ts salt i en oppskrift jeg følger, men det var ikke nok til å dekke hele. Tok derfor på mer, sikkert to tre ss sammenlagt. Har sikkert mer pepper enn det som stod også. Vil ribbesvoren bli gvinsalt og smake dritt fordi jeg tok for mye salt på? Ps, det er første gang jeg skal steke ribbe. Anonymkode: 4dd09...2d2 Selvfølgelig kan ribba blir for salt. Anonymkode: 66b4c...9be 0 Siter
Lillemus Skrevet 23. desember 2021 Skrevet 23. desember 2021 AnonymBruker skrev (39 minutter siden): Skal steke 5 kg ribbe i morgen og har saltet og pepret. Det står 3 ts salt i en oppskrift jeg følger, men det var ikke nok til å dekke hele. Tok derfor på mer, sikkert to tre ss sammenlagt. Har sikkert mer pepper enn det som stod også. Vil ribbesvoren bli gvinsalt og smake dritt fordi jeg tok for mye salt på? Ps, det er første gang jeg skal steke ribbe. Anonymkode: 4dd09...2d2 Det går sikkert fint, ribba tåler en del salt. 1 Siter
Grendel Skrevet 23. desember 2021 Skrevet 23. desember 2021 Det skal mye til for at den blir for salt. Det er ikke så mye som trekker inni kjøttet. Mesteparten renner bort. Jeg brukte 5 teskjeer salt i dag. Det ser ut som kokker på nettet (Hellstrøm f.ek) bruker mer. Lite hjertesukk; Hvorfor er ikke mengden salt alltid oppgitt i oppskrifter? En foreslått mengde i det minste. Hvis det er én ting man kan bomme på så er det mengde salt i en gryte eller suppe. For lite, og den blir smakløs. For mye og den er uspiselig. Det spiller mindre rolle om man tar for mye timian eller .gulrot 1 Siter
Lillemus Skrevet 23. desember 2021 Skrevet 23. desember 2021 Grendel skrev (53 minutter siden): Det skal mye til for at den blir for salt. Det er ikke så mye som trekker inni kjøttet. Mesteparten renner bort. Jeg brukte 5 teskjeer salt i dag. Det ser ut som kokker på nettet (Hellstrøm f.ek) bruker mer. Lite hjertesukk; Hvorfor er ikke mengden salt alltid oppgitt i oppskrifter? En foreslått mengde i det minste. Hvis det er én ting man kan bomme på så er det mengde salt i en gryte eller suppe. For lite, og den blir smakløs. For mye og den er uspiselig. Det spiller mindre rolle om man tar for mye timian eller .gulrot Salt smaker man jo til, min søster synes alt er for salt og jeg kan samtidig ikke kjenne saltsmak i det hele tatt. 0 Siter
Grendel Skrevet 23. desember 2021 Skrevet 23. desember 2021 Lillemus skrev (6 minutter siden): Salt smaker man jo til, min søster synes alt er for salt og jeg kan samtidig ikke kjenne saltsmak i det hele tatt. Jeg tror ikke alle er like flinke til, eller nøye på å smake til. Det blir mye slump. Jeg tror verden ville vært en litt bedre plass hvis det sto hvor mye salt man trenger, så kunne feinscmeckerne brukt litt mer eller mindre. 1 Siter
Ekstra Skrevet 23. desember 2021 Skrevet 23. desember 2021 Lillemus skrev (4 timer siden): Salt smaker man jo til, min søster synes alt er for salt og jeg kan samtidig ikke kjenne saltsmak i det hele tatt. Ikke lett å smake til nåe man skal salte ustelt ribbe. 0 Siter
Glitter Skrevet 23. desember 2021 Skrevet 23. desember 2021 Ekstra skrev (1 time siden): Ikke lett å smake til nåe man skal salte ustelt ribbe. Får håpe ribba er mer velstelt når den skal serveres da. 1 Siter
Lillemus Skrevet 23. desember 2021 Skrevet 23. desember 2021 Ekstra skrev (2 timer siden): Ikke lett å smake til nåe man skal salte ustelt ribbe. Nei, men Grendel snakket om gryter og sauser. 😊 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.