Savannah Skrevet 3. januar 2022 Del Skrevet 3. januar 2022 Skreller dere potetene før dere koker dem? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hurja Skrevet 3. januar 2022 Del Skrevet 3. januar 2022 Ja 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072123 Del på andre sider Flere delingsvalg…
emilie321 Skrevet 3. januar 2022 Del Skrevet 3. januar 2022 Savannah skrev (3 minutter siden): Skreller dere potetene før dere koker dem? Ikke vanligvis og iallefall ikke mandelpoteter 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072124 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ekstra Skrevet 3. januar 2022 Del Skrevet 3. januar 2022 Savannah skrev (5 minutter siden): Skreller dere potetene før dere koker dem? Bare julaften, stort sett. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072125 Del på andre sider Flere delingsvalg…
stjernestøv Skrevet 3. januar 2022 Del Skrevet 3. januar 2022 Ja det gjør jeg alltid. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072126 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Glitter Skrevet 3. januar 2022 Del Skrevet 3. januar 2022 Nei, men nå liker jeg skallet da. Altså til mandelpoteter og andre poteter med tynt, gult skall. Ikke pimpernell og asterix (hvis jeg husker riktig). Så jeg spiser skallet også jeg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072127 Del på andre sider Flere delingsvalg…
emilie321 Skrevet 3. januar 2022 Del Skrevet 3. januar 2022 Glitter skrev (9 minutter siden): Nei, men nå liker jeg skallet da. Altså til mandelpoteter og andre poteter med tynt, gult skall. Ikke pimpernell og asterix (hvis jeg husker riktig). Så jeg spiser skallet også jeg. Jeg spiser også skallet hvis det er tynt. Mandelpoteter smuldrer jo bare opp hvis de skrelles 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072128 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Glitter Skrevet 3. januar 2022 Del Skrevet 3. januar 2022 emilie321 skrev (8 minutter siden): Jeg spiser også skallet hvis det er tynt. Mandelpoteter smuldrer jo bare opp hvis de skrelles Ja. Synes det er ekstra godt å ha skallet på når man lager potetmos. Men kutter så klart opp poteten på forhånd da slik at det blir oppkuttede skallbiter i mosen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072132 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eva Sofie Skrevet 3. januar 2022 Del Skrevet 3. januar 2022 emilie321 skrev (9 minutter siden): Jeg spiser også skallet hvis det er tynt. Mandelpoteter smuldrer jo bare opp hvis de skrelles Haha, der husker jeg første julen jeg og tidligere samboer feiret jul her i byen pga. uvær slik at det var umulig å komme seg hjem til ffamilie. Første året vi selv måtte stå for julematen... Vi skrelte og skrelte de stakkars små mandelpotetene, og kokte de i tillegg som vanlige poteter i ca. 12 minutter (de var jo ganske små), men det var jo blitt til en temmelig mjølen graut og vi fikk til å fiske opp 3-4 stakkars hele poteter ut av grauten... Før neste middag, 1. juledag, sjekket jeg ut hvordan man koker mandelpoteter, og det var langt ifra slik vi hadde gjort det... Men jul og julaften ble det, og vi tok det ikke så tungt (i hvert fall ikke jeg)... 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072137 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eva Sofie Skrevet 3. januar 2022 Del Skrevet 3. januar 2022 Savannah skrev (42 minutter siden): Skreller dere potetene før dere koker dem? Jeg skreller alltid potetene før jeg koker de - men jeg synes det er trøblete å skrelle de når de er nykokte. Unntaket er nå mandelpoteter og nypoteter med tynt skall. Næringsmessig er det jo fordelaktig å koke poteten med skallet på eller gjerne å spise skallet. Vi er også glad i potetmos (men ikke posemos), og da koker jeg også potetene uten skall - og uten salt i vannet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072138 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nicklusheletida Skrevet 3. januar 2022 Del Skrevet 3. januar 2022 Ja 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072139 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eva Sofie Skrevet 3. januar 2022 Del Skrevet 3. januar 2022 Glitter skrev (13 minutter siden): Ja. Synes det er ekstra godt å ha skallet på når man lager potetmos. Men kutter så klart opp poteten på forhånd da slik at det blir oppkuttede skallbiter i mosen. Men da må skallet være tynt? Hjemmelaget potetmos er kjempegodt... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072140 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Glitter Skrevet 3. januar 2022 Del Skrevet 3. januar 2022 Eva Sofie skrev (15 minutter siden): Men da må skallet være tynt? Hjemmelaget potetmos er kjempegodt... Ja, eller må og må. Jeg har laget med pimpernell og det er jo rødt/tykt, men jeg liker best å lage med tynt og lyst skall. Ja det er skikkelig godt. 😊 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072144 Del på andre sider Flere delingsvalg…
påskelilje Skrevet 4. januar 2022 Del Skrevet 4. januar 2022 Nei, til daglig vasker vi potetene, koker dem med skallet på, på rist, og skreller dem ved middagsbordet. Til fint, skreller vi dem før koking. Potetene beholder mer av næringsstoffene når de kokes med skallet på. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072181 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 4. januar 2022 Del Skrevet 4. januar 2022 Nei, koker nesten alltid med skallet på. Unntak er dersom det skal bli potetmos eller potetene skal serveres i svært festlig lag, som f.eks. på julaften. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072268 Del på andre sider Flere delingsvalg…
lavender Skrevet 4. januar 2022 Del Skrevet 4. januar 2022 Koker dem som oftest med skallet på. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072269 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kupton Skrevet 4. januar 2022 Del Skrevet 4. januar 2022 Nei. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072326 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 4. januar 2022 Del Skrevet 4. januar 2022 (endret) Jeg kjøper ferdigskrelte, kokte poteter. Vi spiser så lite poteter at det er helt greit. Endret 4. januar 2022 av Dorthe 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072327 Del på andre sider Flere delingsvalg…
knas Skrevet 4. januar 2022 Del Skrevet 4. januar 2022 Skallet smaker jo best! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072378 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Worriesome Plenty 2 Skrevet 4. januar 2022 Del Skrevet 4. januar 2022 Jeg kjøper stort sett sous vide poteter, DVS ferdigkokte poteter uten skall. Så varmer jeg de i sausen eller steker de. De få gangene jeg koker rå potet, så skreller jeg de som regel, men ikke alltid. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072392 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.