Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Annonse

Glitter skrev (9 minutter siden):

Nei, men nå liker jeg skallet da. Altså til mandelpoteter og andre poteter med tynt, gult skall. Ikke pimpernell og asterix (hvis jeg husker riktig). Så jeg spiser skallet også jeg.

Jeg spiser også skallet hvis det er tynt. Mandelpoteter smuldrer jo bare opp hvis de skrelles 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072128
Del på andre sider

emilie321 skrev (8 minutter siden):

Jeg spiser også skallet hvis det er tynt. Mandelpoteter smuldrer jo bare opp hvis de skrelles 

Ja. Synes det er ekstra godt å ha skallet på når man lager potetmos. :) Men kutter så klart opp poteten på forhånd da slik at det blir oppkuttede skallbiter i mosen. 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072132
Del på andre sider

emilie321 skrev (9 minutter siden):

Jeg spiser også skallet hvis det er tynt. Mandelpoteter smuldrer jo bare opp hvis de skrelles 

Haha, der husker jeg første julen jeg og tidligere samboer feiret jul her i byen pga. uvær slik at det var umulig å komme seg hjem til ffamilie. Første året vi selv måtte stå for julematen... Vi skrelte og skrelte de stakkars små mandelpotetene, og kokte de i tillegg som vanlige poteter i ca. 12 minutter (de var jo ganske små), men det var jo blitt til en temmelig mjølen graut og vi fikk til å fiske opp 3-4 stakkars hele poteter ut av grauten... ;) Før neste middag, 1. juledag, sjekket jeg ut hvordan man koker mandelpoteter, og det var langt ifra slik vi hadde gjort det... Men jul og julaften ble det, og vi tok det ikke så tungt (i hvert fall ikke jeg)... :) 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072137
Del på andre sider

Savannah skrev (42 minutter siden):

Skreller dere potetene før dere koker dem?

Jeg skreller alltid potetene før jeg koker de - men jeg synes det er trøblete å skrelle de når de er nykokte. Unntaket er nå mandelpoteter og nypoteter med tynt skall. Næringsmessig er det jo fordelaktig å koke poteten med skallet på eller gjerne å spise skallet. Vi er også glad i potetmos (men ikke posemos), og da koker jeg også potetene uten skall - og uten salt i vannet.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072138
Del på andre sider

Glitter skrev (13 minutter siden):

Ja. Synes det er ekstra godt å ha skallet på når man lager potetmos. :) Men kutter så klart opp poteten på forhånd da slik at det blir oppkuttede skallbiter i mosen. 

Men da må skallet være tynt? :) Hjemmelaget potetmos er kjempegodt...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/#findComment-4072140
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...