Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

nick skrev (11 timer siden):

Vi skreller, men i år forsøkte vi å legge uskrelte poteter i bånn av pinnekjøttgryta isf trepinner. Jeg var sikker på at ville bli kokt i filler etter tre timer. Neida, det fungerte helt OK. Sånn blir det neste gang også.

Det har vi gjort noen år, og vi har dessuten oppi en boks vørterøl i gryta. Potetene blir kjempegode. Men nå sist jul lagde vi saltbakte poteter istedenfor, da vi hadde vegetarianere til stede og jeg ikke ville lage to typer poteter. Det føltes da litt trist å gå tilbake til vanlige, kokte poteter, så saltbakte ble en god erstatning. Også der lages og serveres og spises de med skallet på, men jeg synes det er ekstra godt med de som er kokt under pinnekjøttet. 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/page/2/#findComment-4072449
Del på andre sider

nick skrev (18 timer siden):

Vi skreller, men i år forsøkte vi å legge uskrelte poteter i bånn av pinnekjøttgryta isf trepinner. Jeg var sikker på at ville bli kokt i filler etter tre timer. Neida, det fungerte helt OK. Sånn blir det neste gang også.

 

morsan skrev (7 timer siden):

Det har vi gjort noen år, og vi har dessuten oppi en boks vørterøl i gryta. Potetene blir kjempegode. Men nå sist jul lagde vi saltbakte poteter istedenfor, da vi hadde vegetarianere til stede og jeg ikke ville lage to typer poteter. Det føltes da litt trist å gå tilbake til vanlige, kokte poteter, så saltbakte ble en god erstatning. Også der lages og serveres og spises de med skallet på, men jeg synes det er ekstra godt med de som er kokt under pinnekjøttet. 

Oi, dette har jeg aldri prøvd! Glad jeg har et par pakker pinnekjøtt igjen etter jula, covid halverte plutselig behovet. 

Jeg har også gått over til å dampe i øl, gjerne noe mørks som feks stout, og så blander jeg litt av skyen med honning og pensler kjøttet med før det går under grillen noen minutter :) 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/page/2/#findComment-4072527
Del på andre sider

Kayia skrev (2 timer siden):

 

Oi, dette har jeg aldri prøvd! Glad jeg har et par pakker pinnekjøtt igjen etter jula, covid halverte plutselig behovet. 

Jeg har også gått over til å dampe i øl, gjerne noe mørks som feks stout, og så blander jeg litt av skyen med honning og pensler kjøttet med før det går under grillen noen minutter :) 

Det hørtes godt ut. Jeg legger også pinnekjøttet under grillen litt, men uten pensling. Ellers er det sikkert minst like godt om du bruker stout eller annet mørkt øl istf vørterøl når man pinnekjøttet over potetene. 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/page/2/#findComment-4072558
Del på andre sider

Legger til: 

Fordeler ved å ha potetene nederst i pinnekjøttkjelen: 

- smaken (på potetene)

- slipper å skrelle potetene

- sparer én kjel 

 

Ulempen: 

- når du skal servere (og ihvertfall hvis du har en stor kjel), er det litt mer utfordrende å få fram potetene enn dersom de ligger i egen kjel 

- har du veggiser i selskapet, kan ikke de spise disse potetene. 
 

😁

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/464504-poteter/page/2/#findComment-4072564
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...