Gå til innhold

Anbefalte innlegg

hattifnattus skrev (8 minutter siden):

Jag går ikke på lavkarbo selv men søsteren min gjorde det en periode for et par år siden, og det er en blogg og facebookside som heter Fett og Forstand som visstnok har fått skikkelig gode tilbakemeldinger innen lavkarbooppskrifter. De har endel kaker der også. 

Bare et tips om du ikke hadde hørt om dem :)

Joda, har brukt en del av oppskriftene derfra, men takk for tipset! :D  Middagen i dag blir pizza med polarbrødene fra Fett&Forstand som bunn. Nammenam!

Endret av Lillemus
Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/465921-helgefrokost/page/6/#findComment-4088825
Del på andre sider

Fortsetter under...

Lillemus skrev (På 2.4.2022 den 9.52):

Der var lørdagsfrokosten unnagjort og jeg slapper av litt før jeg skal gå løs på planene for dagen, ikke at det er så voldsomt - det er jo helg tross alt! Hva spiste dere til frokost i dag? Tar dere dere ekstra god tid til å lage og spise siden det er helg, har dere noe ekstra godt kanskje? På meg ble det i dag 2 skiver proteinbrød med smør, makrell i tomat og pepper, en skål med gresk yoghurt, skogsbærsyltetøy (frossenpose i blender med søtning) og hjemmelaget lavkarbo-granola og et krus kakao. (alt sukkerfritt og lavt på karbohydrater her i huset da) Kjempegodt! Og nå vil jeg nok være mett til middag sånn i 17-tiden tenker jeg, da vanker det biff... :)

Sjelden jeg spiser frokost men i dag ble det en halv croissant med aprikossyltetøy og en halv kopp svart kaffe.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/465921-helgefrokost/page/6/#findComment-4088847
Del på andre sider

snusmumeriken96 skrev (3 minutter siden):

Kan jeg spørre deg om noe? Hvis man går i 4 timer , har man da tømt glykogenlagre er? Hvor mye tror du man klarer å tømme dem? 

Aner ikke. Min kropp er på fettforbrenning og når jeg går rolig kan jeg gå og gå og gå. :) På høykarbo tømmes lagrene mye raskere og man blir sliten og sulten mye fortere, men jeg aner ikke noe om hvor fort det går og hvor mye de tømmes. Det er sikkert individuelt også.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/465921-helgefrokost/page/6/#findComment-4088898
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Oftest til frokost: to tykke skiver,ca.25% av et 750 g brød.På brødet soft flora plantemargarin ,deretter banan på begge skivene med sukrin strødd på(er ikke ekte sukker,men smaker likt,sunnere,).2 tomater,En Kiwi med skal,delt opp i fire biter.Et glass soya melk,oftest en som smaker veldig godt,hvis de har den på butikken.Ellers en med ikke noe spesiell smak(altså soya melk).Et glass vann.Har sett på lister med vitamin og mineral innhold av frukt og grønnsaker  og plukket ut det som er høyt på listen som jeg liker eller synes er greit å spise.Tomat smaker ikke så mye,men er greit å spise,synes jeg.Bruker 100 prosent grovt brød,med god smak.Er ikke sånn hardt brød,men vanlig «konsistens».

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/465921-helgefrokost/page/6/#findComment-4204881
Del på andre sider

Nicklusheletida skrev (På 2.4.2022 den 13.42):

Tok et knekkebrød med kaviar og vårløk 

Når denne gamle tråden først dukker opp – vårløk til kaviar? Jøje meg! 😅

laban skrev (På 2.4.2022 den 18.01):

Min faste helgefrokost er et grovt rundstykke med Sunnmøre peppermakrell uten tomatsaus, skummet melk og masse te.

Altså… atdetgåran! Makrell i tomat (Nb:Kun Stabburet) er jo så digg :D 

Babette skrev (På 2.4.2022 den 19.20):

Speilegg (to egg), tomatbønner og to skiver brød. Pluss to knekkebrød med syltetøy, et glass juice og mengder med kaffe.


Ja, nå snakker vi! Jeg husker selvsagt ikke hva frokosten 2. april 2022 besto av, men to speilegg og tomatbønner er en typisk helgefrokost for meg. Men jeg tar typisk kun én brødskive og ikke noe kjekkebrød, men til gjengjeld noen skiver bacon. Melk er foretrukken drikke (ja, jeg er en kalv), og mengder med kaffe. 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/465921-helgefrokost/page/6/#findComment-4204901
Del på andre sider

Annonse

morsan skrev (45 minutter siden):

Makrell i tomat (Nb:Kun Stabburet) er jo så digg :D 

Jeg vet at dette er en vanlig oppfatning, så jeg forsøker iherdig å forhindre at makrellvarianten uten tomatsaus går ut av produksjon 😋

Stabburet forsøkte seg rundt 1980 med noe som het "røkmestermakrell" i samme type boks som den velkjente gule, men i en rød "metallic"-farge. Den var det nok bare jeg som kjøpte, så den forsvant igjen. 

Sunnmøre peppermakrell er alltid på topp i "hvilket fiskepålegg er sunnest"-tester. Stabburet har visst noen små bokser med makrell i olje, uten tomatsaus. Men jeg holder meg til Sunnmøres, for å unngå at den forsvinner. Merkelig nok er det bare Rema og Europris som selger den. 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/465921-helgefrokost/page/6/#findComment-4204913
Del på andre sider

morsan skrev (56 minutter siden):

Når denne gamle tråden først dukker opp – vårløk til kaviar? Jøje meg! 😅

Altså… atdetgåran! Makrell i tomat (Nb:Kun Stabburet) er jo så digg :D 


Ja, nå snakker vi! Jeg husker selvsagt ikke hva frokosten 2. april 2022 besto av, men to speilegg og tomatbønner er en typisk helgefrokost for meg. Men jeg tar typisk kun én brødskive og ikke noe kjekkebrød, men til gjengjeld noen skiver bacon. Melk er foretrukken drikke (ja, jeg er en kalv), og mengder med kaffe. 

Kan den kjekke fruen vennligst forklare hva et kjekkebrød er? Det ville være kjekt.    😁

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/465921-helgefrokost/page/6/#findComment-4204916
Del på andre sider

laban skrev (1 time siden):

Jeg vet at dette er en vanlig oppfatning, så jeg forsøker iherdig å forhindre at makrellvarianten uten tomatsaus går ut av produksjon 😋

Stabburet forsøkte seg rundt 1980 med noe som het "røkmestermakrell" i samme type boks som den velkjente gule, men i en rød "metallic"-farge. Den var det nok bare jeg som kjøpte, så den forsvant igjen. 

Sunnmøre peppermakrell er alltid på topp i "hvilket fiskepålegg er sunnest"-tester. Stabburet har visst noen små bokser med makrell i olje, uten tomatsaus. Men jeg holder meg til Sunnmøres, for å unngå at den forsvinner. Merkelig nok er det bare Rema og Europris som selger den. 

Jeg prøvde meg med en "her må jeg kjøpe så ofte at det ikke forsvinner"-taktikk da det for noen år siden kom et tunfiskpålegg på tube, men jeg lyktes ikke. 😉 Forøvrig synes jeg røkelaks bare er "sånn passe", dvs. jeg forsyner meg aldri med det og spiser det bare dersom det er det som blir servert, så vi har litt ulik smak der også 😉

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/465921-helgefrokost/page/6/#findComment-4204931
Del på andre sider

Annonse

morsan skrev (2 timer siden):

Jeg har jo fleipet litt med det at folk f. eks. på Finn skal selge "kaffeservice", og om det de da fallbyr er en barista som kommer hjem til deg og serverer kaffe på senga. Da kunne det jo eventuelt passe med et kjekkebrød til. 😉

Skjønner, da er det noe a la morrabrød?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/465921-helgefrokost/page/6/#findComment-4204979
Del på andre sider

morsan skrev (2 timer siden):

Jeg har jo fleipet litt med det at folk f. eks. på Finn skal selge "kaffeservice", og om det de da fallbyr er en barista som kommer hjem til deg og serverer kaffe på senga. Da kunne det jo eventuelt passe med et kjekkebrød til. 😉

For øvrig setter jeg pris på at du applauderer helgefrokosten min. Den er jo litt annerledes enn de asketiske sunnhetsapostlene sin. Har inntrykk av at det går mye i huntonitt og fuglefrø.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/465921-helgefrokost/page/6/#findComment-4204982
Del på andre sider

Babette skrev (23 minutter siden):

Skjønner, da er det noe a la morrabrød?

😇

Babette skrev (17 minutter siden):

For øvrig setter jeg pris på at du applauderer helgefrokosten min. Den er jo litt annerledes enn de asketiske sunnhetsapostlene sin. Har inntrykk av at det går mye i huntonitt og fuglefrø.

Hehe... Nei, ikke mye kosefrokost i fuglefrø og huntonitt!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/465921-helgefrokost/page/6/#findComment-4204988
Del på andre sider

morsan skrev (5 timer siden):

Forøvrig synes jeg røkelaks bare er "sånn passe", dvs. jeg forsyner meg aldri med det og spiser det bare dersom det er det som blir servert, så vi har litt ulik smak der også

Verken den Stabburets forsvunne røkmestermakrell eller Sunnmøres peppermakrell har den fjerneste likhet med røkelaks. Men nesten alle foretrekker jo at makrellen legges i tomatsaus, så jeg er klar over at jeg er litt avvikende der 😉

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/465921-helgefrokost/page/6/#findComment-4205024
Del på andre sider

morsan skrev (5 timer siden):

Jeg prøvde meg med en "her må jeg kjøpe så ofte at det ikke forsvinner"-taktikk da det for noen år siden kom et tunfiskpålegg på tube, men jeg lyktes ikke. 😉 Forøvrig synes jeg røkelaks bare er "sånn passe", dvs. jeg forsyner meg aldri med det og spiser det bare dersom det er det som blir servert, så vi har litt ulik smak der også 😉

Helt enig når det gjelder røkelaks. Gravlaks, derimot, er vidunderlig med ravigottesaus på. Men da er vi vel mer over på koldtbord eller lunsj enn frokost, bortsett fra til julebruk.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/465921-helgefrokost/page/6/#findComment-4205028
Del på andre sider

laban skrev (1 time siden):

Verken den Stabburets forsvunne røkmestermakrell eller Sunnmøres peppermakrell har den fjerneste likhet med røkelaks. Men nesten alle foretrekker jo at makrellen legges i tomatsaus, så jeg er klar over at jeg er litt avvikende der 😉

Jeg må innrømme jeg er litt skeptisk til røkt makrell, men nylig var jeg på hotell og forsynte meg til frokost med en mer lettrøkt laks med pepper på, og den smakte veldig godt. Så kam hende jeg gir makrellen en sjanse hvis jeg kommer over den. 😅

Babette skrev (46 minutter siden):

Helt enig når det gjelder røkelaks. Gravlaks, derimot, er vidunderlig med ravigottesaus på. Men da er vi vel mer over på koldtbord eller lunsj enn frokost, bortsett fra til julebruk.

Mmmm gravlaks er kjempegodt. Har ikke smakt med ravigotte, men sennepssaus er digg. Jeg kan spise gravlaks som en egen rett hvis det er med dillstuede poteter til. Mmm 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/465921-helgefrokost/page/6/#findComment-4205040
Del på andre sider

morsan skrev (2 timer siden):

Jeg må innrømme jeg er litt skeptisk til røkt makrell, men nylig var jeg på hotell og forsynte meg til frokost med en mer lettrøkt laks med pepper på, og den smakte veldig godt. Så kam hende jeg gir makrellen en sjanse hvis jeg kommer over den. 😅

Mmmm gravlaks er kjempegodt. Har ikke smakt med ravigotte, men sennepssaus er digg. Jeg kan spise gravlaks som en egen rett hvis det er med dillstuede poteter til. Mmm 

Tror jeg mente sennepssaus.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/465921-helgefrokost/page/6/#findComment-4205092
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...