Gå til innhold

Middagsforslag - igjen!


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

mariaflyfly skrev (26 minutter siden):

Kan dere ikke spandere på dere ei matkasse fra Godt Levert i ei uke eller to, bare for å få litt nye idéer til nye ting? De har kjempegode vegetaroppskrifter, synes jeg. Også fordeler dere en middag på hver i familien som må lage den. 
 

Her er noen kjøttfrie alternativer som jeg har prøvd ut med hell. 

https://godtlevert.no/oppskrift/24755/squashpannekaker-med-varlok-servert-med-chevresalat

https://www.godt.no/oppskrift/8214/mettende-groennsakslasagne

https://www.godt.no/oppskrift/8839/fylte-squashruller

https://trinesmatblogg.no/recipe/pokebolle-med-laks-og-ponzusaus/

https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/sweet-leek-ricotta-and-tomato-lasagne/

https://www.godtlevert.no/oppskrift/908/seibiff-med-lok-og-gulrotter

https://www.godt.no/oppskrift/8474/laks-med-mango-og-avokado

 


 

 

Den Jamie Oliver lasagnen laget jeg jo ofte før! Knallgod! Takk for tips, skal se gjennom dem ordentlig i morgen!

(Skal det være bindestrek mellom Oliver og lasagne, tro?)

Takk for gode tips, folkens! Da har jeg jo menyen klar for et par uker fremover 😊

Under over alle under - 18 åringen gikk med på å bestemme middag og lage middag i dag!!! Det ble da stekte laksrfileeter, tagliatelle og en deilig salat av crispisalat, cherrytomater, en avocado og en mango. Nydelige farger og smaker! Hadde litt rømme og balsamicoeddik til - mmmmm! Det beste av alt var å komme til dekket bord!

Lillemus skrev (4 timer siden):

I dag hadde vi det jeg pleier å lage når vi ikke har planlagt noe, mannen kaller det bare for Lillemius' spesial, det er nesten som en slags chili con carne, men kan også lages uten kjøttdeig, er litt "man tager hva man haver", i dag ble det:

400 g kjøttdeig stekes

1,5 løk hakkes og has i panna

1,5 paprika skjæres fint og has i 

1 boks tomatpure (1/2 glass)

2 bokser hakkede tomater

1 revet gulrot (har du andre litt slappe rotgrønnsaker så rasp og hiv oppi!)

2 bokser kidneybønner (eller andre bønner)

(ev. mais, det er også godt!)

1/2 - 1 boks creme fraiche

Litt buljongpulver / en knust terning

Salt og pepper etter smak (jeg slenger gjerne oppi litt cayennepepper, chilipepper og paprikapulver også)

Hvitløk om du liker det

Brunsukker for å runde av tomatsmaken

Trenger ikke å koke lenge, ha i bønnene til slutt og la det putre i noen minutter til bønnene er varme.

Vi spiser den gjerne bare sånn, men man kan godt ha salat eller brød med smør til, ev. ris eller blomkålris. Lager alltid minst så stor porsjon som dette og da har vi i to dager + 1-2 lunsjer til meg. :) 

Ja, dette er noe vi spiser ganske ofte. Bruker linser eller sorte bønner.  Veldig godt og mettende!

Annonse

hipohopp2022 skrev (9 minutter siden):

Men sånn helt enkelt?

Da tar du utgangspunkt i oppskriften til Lillemus og dropper alt du ikke liker eller ikke pleier å ha i huset. Så står du kanskje igjen med kjøttdeig, løk, tomatpuré eller flådde tomater og én grønnsak (paprika eller mais). Litt brød, fullkornspasta, salat eller (blomkål)ris ved siden av.

påskelilje skrev (5 minutter siden):

Selv om det er to egennavn først?

Per Knutsen-pizza?

Kari Olsen- gryte?

Eh.... Synes det blir feil både med og uten 😁

Ja, også med to egennavn, sier Språkrådet. :D https://www.sprakradet.no/sprakhjelp/Skriveregler/tegn/Bindestrek/

Bindestrek ved ordlaging

Lager vi sammensetninger med et egennavn, bør vi sette bindestrek mellom navnet og resten av ordet. Bindestreken viser da at ordet er laget mer eller mindre for anledningen:

Clinton-vitser, Internett-tilkopling (eller internettilkopling), Office-programmene

Jo mer innarbeidet slike begreper blir, desto lettere blir det å behandle dem på samme måte som gudbrandsdalsost og selbuvott. En del ord av denne typen kan derfor godt skrives på to måter:

Oslo-jente eller oslojente (den siste formen står i ordbøkene)

Trysil-dialekten eller trysildialekten

Med egennavnet til slutt blir det slik:

Vitse-Clinton, Utelivs-Oslo (jamfør Utkant-Norge).

Når egennavnet har to eller flere ledd, bruker vi bindestrek slik i sammensetninger:

Ole Gunnar Solskjær-skåring

 

påskelilje skrev (På 19.4.2022 den 23.39):

Takk for gode tips, folkens! Da har jeg jo menyen klar for et par uker fremover 😊

Under over alle under - 18 åringen gikk med på å bestemme middag og lage middag i dag!!! Det ble da stekte laksrfileeter, tagliatelle og en deilig salat av crispisalat, cherrytomater, en avocado og en mango. Nydelige farger og smaker! Hadde litt rømme og balsamicoeddik til - mmmmm! Det beste av alt var å komme til dekket bord!

Hva med verdens beste (og enkleste!) fiskesuppe? I utgangspunktet var det en oppskrift fra Wenches kjøkken, men etter å ha laget den noen ganger så har den blitt sånn her i huset:

finhakk en løk og fres den i litt matolje

ha i litt revet gulrot / kålrot / sellerirot / pastinakk (nok en gang - riv de avglemte grønnsaksskalkene!)

tøm på en boks eller to med fløte (alt etter hvor stor porsjon du lager, vi bruker en boks som regel, i dag brukte jeg to og da blir det en stor lunsj på meg i morgen i tillegg!)

2 gode ss creme fraiche

laks (vi bruker 2 fileter på 125 g på en boks fløte) eller annen fisk, vi synes den er best med laks, kan også lages med kylling, tilsett da gjerne litt karri

en buljongterning

smak til med salt og pepper og jeg slenger også oppi litt tørket hvitløk og gurkemeie for det gir så fin farge. :) Server gjerne med brød med smør. Vi har denne suppa ganske ofte for den er utrolig god!

Annonse

hipohopp2022 skrev (35 minutter siden):

Hva er blomkålris? Aldri hørt om det 

Riv en blomkål (eller så mye du trenger da) fint på et rivjern (jeg har en elektrisk råkostmaskin) og jeg pleier å steke det med olje, smør og krydder, det trengs ganske mye av både fett og krydder for å få skikkelig smak synes jeg. Blir stekt på et par minutter. Vi bruker det mye som tilbehør til fiskekarbonader, kylling og slikt. Veldig godt og sunt. :) Tror faktisk du får kjøpt ferdig revet blomkål i butikken også.

hipohopp2022
Lillemus skrev (27 minutter siden):

Riv en blomkål (eller så mye du trenger da) fint på et rivjern (jeg har en elektrisk råkostmaskin) og jeg pleier å steke det med olje, smør og krydder, det trengs ganske mye av både fett og krydder for å få skikkelig smak synes jeg. Blir stekt på et par minutter. Vi bruker det mye som tilbehør til fiskekarbonader, kylling og slikt. Veldig godt og sunt. :) Tror faktisk du får kjøpt ferdig revet blomkål i butikken også.

Takk for tips☺️

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...