Gå til innhold

Marsipan utgått på dato


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Har en stor marsipan til kakepynt som gikk ut på dato i 2020, best før dato.  Er uåpnet.  Kaste eller spise den? Hva ville du gjort? 

Anonymkode: 53b3b...665

Jeg hadde nok ikke brukt den på en kake, men hadde smakt og om den var spiselig så hadde jeg heller laget kuler og dyppet i smeltet sjokolade og kost meg med i julen. :) Hadde som sagt ikke brukt den på en kake jeg skulle servere til andre.

Lillemus skrev (3 minutter siden):

Jeg hadde nok ikke brukt den på en kake, men hadde smakt og om den var spiselig så hadde jeg heller laget kuler og dyppet i smeltet sjokolade og kost meg med i julen. :) Hadde som sagt ikke brukt den på en kake jeg skulle servere til andre.

Ok. Det var jo en god ide, takk. 🙂

Anonymkode: 53b3b...665

Lillemus skrev (14 timer siden):

Jeg hadde nok ikke brukt den på en kake, men hadde smakt og om den var spiselig så hadde jeg heller laget kuler og dyppet i smeltet sjokolade og kost meg med i julen. :) Hadde som sagt ikke brukt den på en kake jeg skulle servere til andre.

Vi hadde selv en 400 g lilla marsipan som var gått ut på dato for en god stund siden, men så lenge mat ikke lukter, smaker og ser dårlig ut, er den oftest spiselig. I vårt tilfelle, og trolig også ditt tilfelle TS, vil du kanskje oppleve at marsipanen kan være litt tørrere enn helt ny. Vi gjorde ikke noe med det, men jeg har tenkt på det i ettertid, og det er fint mulig å tilsette marsipan noe ekstra væske (ikke mange dråpene med f.eks. vann eller det du måtte ønske).

Vår marsipan var fint spiselig, men som forventet var den litt tørr. Derfor ville jeg heller ikke ha servert den til gjester. Mulig jeg kunna ha gjort det om jeg hadde tenkt på å bruke noen dråper vann, melk, rom e.l. Det skal så lite til for å justere den litt.

Eva Sofie skrev (På 21.12.2022 den 3.33):

Vi hadde selv en 400 g lilla marsipan som var gått ut på dato for en god stund siden, men så lenge mat ikke lukter, smaker og ser dårlig ut, er den oftest spiselig. I vårt tilfelle, og trolig også ditt tilfelle TS, vil du kanskje oppleve at marsipanen kan være litt tørrere enn helt ny. Vi gjorde ikke noe med det, men jeg har tenkt på det i ettertid, og det er fint mulig å tilsette marsipan noe ekstra væske (ikke mange dråpene med f.eks. vann eller det du måtte ønske).

Vår marsipan var fint spiselig, men som forventet var den litt tørr. Derfor ville jeg heller ikke ha servert den til gjester. Mulig jeg kunna ha gjort det om jeg hadde tenkt på å bruke noen dråper vann, melk, rom e.l. Det skal så lite til for å justere den litt.

Takk for svar. Jeg prøver den og ser. 🙂

Anonymkode: 53b3b...665

Annonse

AnonymBruker skrev (15 timer siden):

Takk for svar. Jeg prøver den og ser. 🙂

Anonymkode: 53b3b...665

Lykke til - og del gjerne din erfaring om du kommer på det :)  

Det er jo også så individuelt fra person til person om en pleier å mest safe på datomerkingen eller bruke sansene. I går fant vi en pakke med servelat langt inne i en krok av kjøleskapet som ifølge datostemplingen var best før 25. november, men den hadde ikke begynt å blåse seg opp, den luktet som servelat skal og så ut som forventet - bare vi bruker den opp innen rimelig tid nå...

Beklager en liten avsporing der... :) 

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...