AnonymBruker Skrevet 20. desember 2022 Skrevet 20. desember 2022 Har en stor marsipan til kakepynt som gikk ut på dato i 2020, best før dato. Er uåpnet. Kaste eller spise den? Hva ville du gjort? Anonymkode: 53b3b...665 0 Siter
Lillemus Skrevet 20. desember 2022 Skrevet 20. desember 2022 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Har en stor marsipan til kakepynt som gikk ut på dato i 2020, best før dato. Er uåpnet. Kaste eller spise den? Hva ville du gjort? Anonymkode: 53b3b...665 Jeg hadde nok ikke brukt den på en kake, men hadde smakt og om den var spiselig så hadde jeg heller laget kuler og dyppet i smeltet sjokolade og kost meg med i julen. Hadde som sagt ikke brukt den på en kake jeg skulle servere til andre. 2 Siter
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2022 Skrevet 20. desember 2022 Lillemus skrev (3 minutter siden): Jeg hadde nok ikke brukt den på en kake, men hadde smakt og om den var spiselig så hadde jeg heller laget kuler og dyppet i smeltet sjokolade og kost meg med i julen. Hadde som sagt ikke brukt den på en kake jeg skulle servere til andre. Ok. Det var jo en god ide, takk. 🙂 Anonymkode: 53b3b...665 0 Siter
Ekstra Skrevet 20. desember 2022 Skrevet 20. desember 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Har en stor marsipan til kakepynt som gikk ut på dato i 2020, best før dato. Er uåpnet. Kaste eller spise den? Hva ville du gjort? Anonymkode: 53b3b...665 Jeg ville definitivt kastet. 0 Siter
Eva Sofie Skrevet 21. desember 2022 Skrevet 21. desember 2022 Lillemus skrev (14 timer siden): Jeg hadde nok ikke brukt den på en kake, men hadde smakt og om den var spiselig så hadde jeg heller laget kuler og dyppet i smeltet sjokolade og kost meg med i julen. Hadde som sagt ikke brukt den på en kake jeg skulle servere til andre. Vi hadde selv en 400 g lilla marsipan som var gått ut på dato for en god stund siden, men så lenge mat ikke lukter, smaker og ser dårlig ut, er den oftest spiselig. I vårt tilfelle, og trolig også ditt tilfelle TS, vil du kanskje oppleve at marsipanen kan være litt tørrere enn helt ny. Vi gjorde ikke noe med det, men jeg har tenkt på det i ettertid, og det er fint mulig å tilsette marsipan noe ekstra væske (ikke mange dråpene med f.eks. vann eller det du måtte ønske). Vår marsipan var fint spiselig, men som forventet var den litt tørr. Derfor ville jeg heller ikke ha servert den til gjester. Mulig jeg kunna ha gjort det om jeg hadde tenkt på å bruke noen dråper vann, melk, rom e.l. Det skal så lite til for å justere den litt. 1 Siter
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2022 Skrevet 22. desember 2022 Eva Sofie skrev (På 21.12.2022 den 3.33): Vi hadde selv en 400 g lilla marsipan som var gått ut på dato for en god stund siden, men så lenge mat ikke lukter, smaker og ser dårlig ut, er den oftest spiselig. I vårt tilfelle, og trolig også ditt tilfelle TS, vil du kanskje oppleve at marsipanen kan være litt tørrere enn helt ny. Vi gjorde ikke noe med det, men jeg har tenkt på det i ettertid, og det er fint mulig å tilsette marsipan noe ekstra væske (ikke mange dråpene med f.eks. vann eller det du måtte ønske). Vår marsipan var fint spiselig, men som forventet var den litt tørr. Derfor ville jeg heller ikke ha servert den til gjester. Mulig jeg kunna ha gjort det om jeg hadde tenkt på å bruke noen dråper vann, melk, rom e.l. Det skal så lite til for å justere den litt. Takk for svar. Jeg prøver den og ser. 🙂 Anonymkode: 53b3b...665 1 Siter
Eva Sofie Skrevet 23. desember 2022 Skrevet 23. desember 2022 AnonymBruker skrev (15 timer siden): Takk for svar. Jeg prøver den og ser. 🙂 Anonymkode: 53b3b...665 Lykke til - og del gjerne din erfaring om du kommer på det Det er jo også så individuelt fra person til person om en pleier å mest safe på datomerkingen eller bruke sansene. I går fant vi en pakke med servelat langt inne i en krok av kjøleskapet som ifølge datostemplingen var best før 25. november, men den hadde ikke begynt å blåse seg opp, den luktet som servelat skal og så ut som forventet - bare vi bruker den opp innen rimelig tid nå... Beklager en liten avsporing der... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.