Gå til innhold

Spiser du hermetikk?


Anbefalte innlegg

Worriesome Plenty 2

Sodd, snurring, spaghetti, lapskaus osv i hermetikkbokser?

Jeg husker det ikke gikk mye sånt da jeg jobbet på rema. Det tok plass og veide mye husker jeg, men solgte dårlig. Jeg tipper jeg personlig har spist under 15 slike middager hittil i livet. Det er jo ikke så godt. Og Joika kaker er det ikke mye reinsdyr i.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/490800-spiser-du-hermetikk/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Worriesome Plenty 2 skrev (7 minutter siden):

Sodd, snurring, spaghetti, lapskaus osv i hermetikkbokser?

Jeg husker det ikke gikk mye sånt da jeg jobbet på rema. Det tok plass og veide mye husker jeg, men solgte dårlig. Jeg tipper jeg personlig har spist under 15 slike middager hittil i livet. Det er jo ikke så godt. Og Joika kaker er det ikke mye reinsdyr i.

Ikke ferdigretter nei, men bruker gjerne tomatpure fra boks. Og maiskorn. Ellers går det litt bønner på papp-boks. Har spist ferdigretter fra hermetikkboks, men det er jaggu mange år siden, her tror jeg vi snakker minst 30 år? Makrell i tomat har jeg spist en del av, men det har vi begynt å lage selv, egentlig ganske lettvint og myyyye bedre!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/490800-spiser-du-hermetikk/#findComment-4361515
Del på andre sider

stjernestøv
Worriesome Plenty 2 skrev (13 minutter siden):

Sodd, snurring, spaghetti, lapskaus osv i hermetikkbokser?

Jeg husker det ikke gikk mye sånt da jeg jobbet på rema. Det tok plass og veide mye husker jeg, men solgte dårlig. Jeg tipper jeg personlig har spist under 15 slike middager hittil i livet. Det er jo ikke så godt. Og Joika kaker er det ikke mye reinsdyr i.

jeg liker lapskaus og spagetti på boks jeg. 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/490800-spiser-du-hermetikk/#findComment-4361519
Del på andre sider

Annonse

Nei det er uhyre sjelden at jeg spiser ferdigretter på boks. Men jeg har jo 2-3 bokser i det før nevnte beredskapslageret mitt, som jo bør rulleres etterhvert. Det får jeg tåle 😅

Det jeg spiser av hermetikk (metall- eller papp) er slikt som tomatpuré og tomater, div bønner (herunder tomatbønner til en og annen helgefrokost), kokosmelk, mais, tunfisk, makrell i tomat, ol. Og Vesterålens fiskeboller spises kanskje en gang eller to i året. 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/490800-spiser-du-hermetikk/#findComment-4361575
Del på andre sider

Annonse

Nicklusheletida skrev (19 minutter siden):

Jeg kan signere på det morsan skrev, men @Lillemus kan jeg få oppskriften på hjemmelaget makrell I tomat ?

Klart det! Det var mye mer lettvint enn jeg trodde, vi kjøper ferdige makrellfileter fra frysedisken da, om man fisker selv blir det jo mye billigere.

1,5 kg makrellfilet

6-7 dl tomatpure

2 dl fløte

2 ss eddik

1 ss pepper (eller etter smak, det tåler mye pepper synes jeg)

1 ss salt (eller etter smak)

3 ss sukker (vi bruker stevia, smak til til ønsket søthetsgrad)

Rør sammen sausen og legg makrellfiletene i en ildfast form (eller langpanne) og legg lagvis med saus og makrell, saus på toppen. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stekes ca. 5 kvarter på 200 grader. La avkjøle litt og rør det sammen. Vi har det i små plastbokser som settes i fryseren, holder seg en ukes tid i kjøleskapet etter tining.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/490800-spiser-du-hermetikk/#findComment-4361601
Del på andre sider

Spiser mye makrell i tomat og så blir det litt mais o.l.  Veldig sjelden middag på boks.

Av og til lager jeg bakt potet og da bruker jeg piknikskinke. Skjærer den opp i terninger og så freser jeg den litt i panna rett før servering.  Det blir utrolig godt

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/490800-spiser-du-hermetikk/#findComment-4361603
Del på andre sider

Nicklusheletida
Lillemus skrev (1 time siden):

Klart det! Det var mye mer lettvint enn jeg trodde, vi kjøper ferdige makrellfileter fra frysedisken da, om man fisker selv blir det jo mye billigere.

1,5 kg makrellfilet

6-7 dl tomatpure

2 dl fløte

2 ss eddik

1 ss pepper (eller etter smak, det tåler mye pepper synes jeg)

1 ss salt (eller etter smak)

3 ss sukker (vi bruker stevia, smak til til ønsket søthetsgrad)

Rør sammen sausen og legg makrellfiletene i en ildfast form (eller langpanne) og legg lagvis med saus og makrell, saus på toppen. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stekes ca. 5 kvarter på 200 grader. La avkjøle litt og rør det sammen. Vi har det i små plastbokser som settes i fryseren, holder seg en ukes tid i kjøleskapet etter tining.

Tusen takk !  :) Skal prøves . 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/490800-spiser-du-hermetikk/#findComment-4361614
Del på andre sider

morsan skrev (5 timer siden):

Nei det er uhyre sjelden at jeg spiser ferdigretter på boks. Men jeg har jo 2-3 bokser i det før nevnte beredskapslageret mitt, som jo bør rulleres etterhvert. Det får jeg tåle 😅

Det jeg spiser av hermetikk (metall- eller papp) er slikt som tomatpuré og tomater, div bønner (herunder tomatbønner til en og annen helgefrokost), kokosmelk, mais, tunfisk, makrell i tomat, ol. Og Vesterålens fiskeboller spises kanskje en gang eller to i året. 

Veldig likt som hos oss. Egentlig eksakt likt 😅

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/490800-spiser-du-hermetikk/#findComment-4361647
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...