påskelilje Skrevet 17. april Skrevet 17. april Trinity80 skrev (1 time siden): Hvorfor skal jeg bruke livet på å høvle ost?? Fantastisk kommentar 😅😅😅 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 17. april Skrevet 17. april 2 hours ago, Trinity80 said: Hvorfor skal jeg bruke livet på å høvle ost?? Av hensyn til miljøet og bærekraft. Anonymkode: 4188d...064 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 17. april Skrevet 17. april 12 hours ago, Frigg said: Revet ost har den laveste kiloprisen. Da er det ikke ekte ost. https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2024/07/06/196012122/oste-ekspert-det-er-ikke-ost-pa-noen-mate 12 hours ago, Frigg said: Størrelsen på oste stykkene har mye å si for prisen. Jeg vet ikke hvorfor det irriterer deg hva andre gjør når du kan velge selv. Jeg river gjerne ned rester av ost fordi det er en gammel vane. Det er også en vane å ha et stykke ost i kjøleskapet, men jeg kjøper gjerne oppskåret ost når jeg vil ha noe forskjellig, og de er ikke 50% dyrere. Ikke alle oster er 50% dyrere, noen er kun 25-30% dyrere. 12 hours ago, Frigg said: Anonymkode: 4188d...064 0 Siter
Glitter Skrevet 17. april Skrevet 17. april (endret) Jeg kjøper hele oster selv om jeg er alene. Rekker som regel å spise den før den blir muggete. Det varierer om jeg rasper osten selv eller om jeg kjøper ferdig raspet. Raspet er en raspefjøl som legges som er lokk på en oval plastskål så kommer all osten i skålen. Mye bedre enn disse typiske rasperene. Kjøpes på IKEA. Brød skjærer jeg opp i brødmaskinen på butikken og rett i fryseren når jeg kommer hjem. Men jeg spiser sjeldent vanlig brød. Foretrekker å varme et rundstykke. Lager jo ikke matpakke slik de som jobber gjør da. Her er raspen https://www.ikea.com/no/no/p/uppfylld-rivjern-med-beholder-4-deler-flere-farger-90529389/ Endret 17. april av Glitter 0 Siter
Worriesome Plenty 2 Skrevet 17. april Skrevet 17. april Har ikke lyst til å bruke brødskjære-maskin lenger da det er uhygienisk. Har sett folk med luftveisinfeksjon o.l stå å bruke de uten å vaske eller sprite hendene først. Jeg har sett folk slikke på fingeren sin for å få åpning på posen osv. nei takk!!! 0 Siter
Glitter Skrevet 17. april Skrevet 17. april Worriesome Plenty 2 skrev (Akkurat nå): Har ikke lyst til å bruke brødskjære-maskin lenger da det er uhygienisk. Har sett folk med luftveisinfeksjon o.l stå å bruke de uten å vaske eller sprite hendene først. Jeg har sett folk slikke på fingeren sin for å få åpning på posen osv. nei takk!!! Jeg tror immunforsvaret mitt er så sterkt som det er pga eksponering av bakterier både her og der. Min mor som ifølge meg selv vasker alt for mye og hun blir mye mer syk enn meg. En anekdote da. Jeg sitter ikke med en fasit, bare en hypotese. At man kan bli så renslig at immunforsvaret ikke får trent seg opp til når det kommer ordentlig sykdom. Og samme med at eksponeres man mer av bakterier og virus så blir det mer trening for immunforsvaret og derfor sterkere når det gjelder. Min mor ble skikkelig syk av covid. Jeg var symptomfri første gang, oppdaget fordi jeg lå på sykehuset for noe annet. Andre gang følte jeg meg lett forkjøla og hadde 38 i feber i to-tre timer. Jeg har normal temperatur på 36,5 grader. Så jeg merker godt 38 i feber, selv om det bare er sånn 0,3 over det som regnes som feber. Mener det var fra 37,7 som regnes som feber. 2 Siter
Worriesome Plenty 2 Skrevet 17. april Skrevet 17. april Glitter skrev (1 minutt siden): Jeg tror immunforsvaret mitt er så sterkt som det er pga eksponering av bakterier både her og der. Min mor som ifølge meg selv vasker alt for mye og hun blir mye mer syk enn meg. En anekdote da. Jeg sitter ikke med en fasit, bare en hypotese. At man kan bli så renslig at immunforsvaret ikke får trent seg opp til når det kommer ordentlig sykdom. Og samme med at eksponeres man mer av bakterier og virus så blir det mer trening for immunforsvaret og derfor sterkere når det gjelder. Min mor ble skikkelig syk av covid. Jeg var symptomfri første gang, oppdaget fordi jeg lå på sykehuset for noe annet. Andre gang følte jeg meg lett forkjøla og hadde 38 i feber i to-tre timer. Jeg har normal temperatur på 36,5 grader. Så jeg merker godt 38 i feber, selv om det bare er sånn 0,3 over det som regnes som feber. Mener det var fra 37,7 som regnes som feber. Jeg har altid hatt smitteangst, og som voksen har jeg gått på immundempende middel grunnet en autoimmun sykdom. Så jeg passer litt ekstra på. 0 Siter
morsan Skrevet 17. april Skrevet 17. april Jeg synes ny-høvlet ost smaker bedre enn ferdigskivet ost. Likeså synes jeg brød holder seg bedre når det ikke er skåret opp, og det gjelder i særdeleshet dersom man skal fryse brødet. Men det hender seg jeg kjøper revet ost, og da oftest «spesialtyper» som jeg fx skal bruke på pizza eller gratinerte retter (som f eks cheddar, mozzarella, blandede ostetyper) 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 18. april Skrevet 18. april AnonymBruker skrev (5 timer siden): Da er det ikke ekte ost. https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2024/07/06/196012122/oste-ekspert-det-er-ikke-ost-pa-noen-mate Anonymkode: 4188d...064 Man vet hva man kjøper. Står det kun revet så er det ikke ost. De det står revet ost på er ost. Anonymkode: 386fe...87e 1 Siter
Lillemus Skrevet 18. april Skrevet 18. april Worriesome Plenty 2 skrev (7 timer siden): Har ikke lyst til å bruke brødskjære-maskin lenger da det er uhygienisk. Har sett folk med luftveisinfeksjon o.l stå å bruke de uten å vaske eller sprite hendene først. Jeg har sett folk slikke på fingeren sin for å få åpning på posen osv. nei takk!!! Det er jo testet det der, det ble ikke funnet mer bakterier og virus på oppskjærsmaskinene i butikken enn tillatt. Antagelig har man mer på brødfjøla hjemme, tipper jeg. 😉 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 18. april Skrevet 18. april 7 minutes ago, Lillemus said: Det er jo testet det der, det ble ikke funnet mer bakterier og virus på oppskjærsmaskinene i butikken enn tillatt. Antagelig har man mer på brødfjøla hjemme, tipper jeg. 😉 Tviler jeg på. Den vaskes godt hver dag. Anonymkode: 4188d...064 0 Siter
Trinity80 Skrevet 18. april Skrevet 18. april påskelilje skrev (10 timer siden): Fantastisk kommentar 😅😅😅 😘 0 Siter
Trinity80 Skrevet 18. april Skrevet 18. april AnonymBruker skrev (10 timer siden): Av hensyn til miljøet og bærekraft. Anonymkode: 4188d...064 Da spiser man ikke ost hvis man skal ta hensyn til miljø pg bærekraft. Ingenting prosessert er hverken miljøvennlig eller bærekraftig. 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 18. april Skrevet 18. april 7 minutes ago, Trinity80 said: Da spiser man ikke ost hvis man skal ta hensyn til miljø pg bærekraft. Ingenting prosessert er hverken miljøvennlig eller bærekraftig. Det går an å holde platforbruket på et minimum. Anonymkode: 4188d...064 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 18. april Skrevet 18. april 8 minutes ago, Trinity80 said: Da spiser man ikke ost hvis man skal ta hensyn til miljø pg bærekraft. Ingenting prosessert er hverken miljøvennlig eller bærekraftig. Mat trenger vi. Men det går an å holde plastforbruket på et minimum. Anonymkode: 4188d...064 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 18. april Skrevet 18. april AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Mat trenger vi. Men det går an å holde plastforbruket på et minimum. Anonymkode: 4188d...064 Da er det bedre å kaste mat da altså? Når man spiser kanskje 10 osteskiver på 14 dager, så velger man bort matsvinn. Det blir billigere å kjøpe skivet da. Anonymkode: 386fe...87e 0 Siter
morsan Skrevet 18. april Skrevet 18. april Lillemus skrev (2 timer siden): Det er jo testet det der, det ble ikke funnet mer bakterier og virus på oppskjærsmaskinene i butikken enn tillatt. Antagelig har man mer på brødfjøla hjemme, tipper jeg. 😉 Angående det at man trolig har mere hjemme, enten det gjelder brødfjøla eller do eller andre steder: Ja, bør være rent hjemme også, men jeg er nok ikke alene om å synes at tanken på «eget» skitt/bakterier er bedre enn «fremmed». 😁 1 Siter
psykedeliker Skrevet 18. april Skrevet 18. april Trinity80 skrev (13 timer siden): Hvorfor skal jeg bruke livet på å høvle ost?? Du forbedrer øye-hånd koordinasjonen og øver opp den matematisk-geometriske forståelsen av forholdet mellom osten, høvelen og høvleteknikken. Blant annet. 1 Siter
Glitter Skrevet 18. april Skrevet 18. april Worriesome Plenty 2 skrev (10 timer siden): Jeg har altid hatt smitteangst, og som voksen har jeg gått på immundempende middel grunnet en autoimmun sykdom. Så jeg passer litt ekstra på. Ja det er jo forståelig. 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.