Gå til innhold

Nå syntes jeg 1 kg sukker var blitt dyrt


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Ikke så lenge siden (2 år?) det kostet 19,90. I dag var prisen 32,90. !!!

Anonymkode: 081e4...08b

AnonymBruker
Skrevet

Heldigvis en vare man ikke ha særlig mye av. Tvert i mot. 

Anonymkode: 26172...ef0

Skrevet
AnonymBruker skrev (13 minutter siden):

Heldigvis en vare man ikke ha særlig mye av. Tvert i mot. 

Anonymkode: 26172...ef0

Det handler jo ikke om sunt eller usunt (til en forandring), det viser bare hvordan prisen på alt har økt.

AnonymBruker
Skrevet

Det vet vi jo. Men kjipere med prisøkningen på dagligvarer man faktisk må ha. 

Anonymkode: 26172...ef0

nachnoo
Skrevet

Kunne gjerne kostet det dobbelte. 

AnonymBruker
Skrevet
13 minutes ago, nachnoo said:

Kunne gjerne kostet det dobbelte. 

Ikke alle har legelønn.

Anonymkode: 081e4...08b

Skrevet

Jeg så i går at frokostblandingen jeg spiser for tiden hadde økt fra 34 kr til 42 kr fra en uke til en annen. Det er et prishopp på 23,5%.

Dagligvarekjedene øker prisene fordi de kan. Dette rammer dem som har aller minst, hvor mat utgjør størst andel av totalt forbruk. 

Myndighetene må gripe inn og gjøre noe med oligopolet i dagligvaremarkedet.

nachnoo
Skrevet
AnonymBruker skrev (13 minutter siden):

Ikke alle har legelønn.

Anonymkode: 081e4...08b

Det ble langt mindre arbeid og inntekt på legene om sukkerforbruket ble kraftig redusert.

Matvarer burde koste mindre, men sukker er ikke blant dem.

Skrevet
nachnoo skrev (13 minutter siden):

Det ble langt mindre arbeid og inntekt på legene om sukkerforbruket ble kraftig redusert.

Matvarer burde koste mindre, men sukker er ikke blant dem.

Jeg har en mistanke om at akkurat pakkene med 1 kg sukker utgjør en ganske liten kilde til sukker (eller egentlig: overflødige kalorier) i et alminnelig norsk kosthold.

AnonymBruker
Skrevet
Sokk skrev (8 minutter siden):

Jeg har en mistanke om at akkurat pakkene med 1 kg sukker utgjør en ganske liten kilde til sukker (eller egentlig: overflødige kalorier) i et alminnelig norsk kosthold.

Helt enig. Man bruker den til å bake først og fremst. 

Dkal man få perfekte brød, også av det grove slaget bør det oppi litt sukker for å få bedre heving av deigen. 

Så at det nå blir dyrere å bake godt, sunt brød er ikke en bra ting.

Anonymkode: 3515f...c09

Nicklusheletida
Skrevet (endret)
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Helt enig. Man bruker den til å bake først og fremst. 

Dkal man få perfekte brød, også av det grove slaget bør det oppi litt sukker for å få bedre heving av deigen. 

Så at det nå blir dyrere å bake godt, sunt brød er ikke en bra ting.

Anonymkode: 3515f...c09

Det kommer an hva slags vaner folk har. Mye mer enn bakverk man bruker sukker til, som man kanskje ikke tenker så mye over. Hvis man spiser havregryn med sukker hver dag, bruker sukker i teen i steden for suketter osv osv. ( bare et eksempel)  I sum i tillegg til alt annet det er sukker i,  kan det fort gi for høyt blodsukker med alle de følgene det kan føre til. Plakk i blodårer med dårlig blodomløpet i beina,  nevropati, diabetes,  problemer med synet, slag, hjerte og karsykdommer, vaskulær demens. Jeg tror ikke det er så dumt å være litt bevisst på dette, da sukker kan gi alvorligere følger enn litt ekstra kalorier. 

Endret av Nicklusheletida
.
AnonymBruker
Skrevet
Nicklusheletida skrev (53 minutter siden):

Det kommer an hva slags vaner folk har. Mye mer enn bakverk man bruker sukker til, som man kanskje ikke tenker så mye over. Hvis man spiser havregryn med sukker hver dag, bruker sukker i teen i steden for suketter osv osv. ( bare et eksempel)  I sum i tillegg til alt annet det er sukker i,  kan det fort gi for høyt blodsukker med alle de følgene det kan føre til. Plakk i blodårer med dårlig blodomløpet i beina,  nevropati, diabetes,  problemer med synet, slag, hjerte og karsykdommer, vaskulær demens. Jeg tror ikke det er så dumt å være litt bevisst på dette, da sukker kan gi alvorligere følger enn litt ekstra kalorier. 

Da gjør man det andre varene med sukker dyrere, ikke sukkeret slik den er i 1 kg poser.

Anonymkode: 3515f...c09

Skrevet

Tror ikke jeg bruker mer en kilo eller to imed sukker i året, inkl. julebakst, så den prisstigningen skal jeg klare

Skrevet
Ekstra skrev (1 time siden):

Tror ikke jeg bruker mer en kilo eller to imed sukker i året, inkl. julebakst, så den prisstigningen skal jeg klare

Begrenset bruk her også. Dvs litt mer forbruk i de årene vi har plukket blåbær eller epletreet bærer mye frukt. 
 

Prisøkningen merkes nok best hos dem som i tillegg til sukkeret kjøper med seg mye gjær ;) 

Skrevet
morsan skrev (10 minutter siden):

Begrenset bruk her også. Dvs litt mer forbruk i de årene vi har plukket blåbær eller epletreet bærer mye frukt. 
 

Prisøkningen merkes nok best hos dem som i tillegg til sukkeret kjøper med seg mye gjær ;) 

Jeg tror det også merkes av dem som skal ha sukkeret til kake til barnebursdag. Wienerpølser har også blitt latterlig dyre. Så det er kanskje enda flere som nå ikke får til å invitere til barnebursdag.

(ja, jeg vet at man kan gjøre og spise andre ting i barnebursdag)

Skrevet
morsan skrev (30 minutter siden):

Prisøkningen merkes nok best hos dem som i tillegg til sukkeret kjøper med seg mye gjær ;) 

Men de tåler prisstigning på mel mye bedre enn de øvrige - eh - bakerne.

Skrevet
laban skrev (13 minutter siden):

Men de tåler prisstigning på mel mye bedre enn de øvrige - eh - bakerne.

Lol, jeg tok ikke den referansen før nå. Naiv byjente gitt. 

påskelilje
Skrevet

Det går en del sukker hos oss i løpet av året, mest på grunn av egen frukt og selvplukking av bær og blomster. Annethvert år plukker jeg hylleblomst og lager saft av det som vi har i frysen. Laget i fjor, så i år skal jeg ikke. Har ripsbusker som vi lager saft, syltet og dessert av, og da må vi ha sukker. Og vi plukker som regel blåbær og tyttebær og har i frysen og, samt epler og plommer. Ikke ekstreme mengder,  men vi må ha litt sukker ja.

Og så baker jeg til spesielle anledninger,  og da må vi ha sukker.

Jeg kjøper med andre ord minimalt av dette i butikken, så har vi det, er det hjemmelaget. Men - igjen - det er ikke mer enn at jeg ikke holder øye med prisen på sukker, og klarer nok fint den økningen. Er enig i at sukker ikke er den verste matvaren med økt pris.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...