AnonymBruker Skrevet 23. mai Skrevet 23. mai Ikke så lenge siden (2 år?) det kostet 19,90. I dag var prisen 32,90. !!! Anonymkode: 081e4...08b 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 23. mai Skrevet 23. mai Heldigvis en vare man ikke må ha særlig mye av. Tvert i mot. Anonymkode: 26172...ef0 2 Siter
Osten Skrevet 23. mai Skrevet 23. mai AnonymBruker skrev (13 minutter siden): Heldigvis en vare man ikke må ha særlig mye av. Tvert i mot. Anonymkode: 26172...ef0 Det handler jo ikke om sunt eller usunt (til en forandring), det viser bare hvordan prisen på alt har økt. 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 23. mai Skrevet 23. mai Det vet vi jo. Men kjipere med prisøkningen på dagligvarer man faktisk må ha. Anonymkode: 26172...ef0 1 Siter
AnonymBruker Skrevet 25. mai Skrevet 25. mai 13 minutes ago, nachnoo said: Kunne gjerne kostet det dobbelte. Ikke alle har legelønn. Anonymkode: 081e4...08b 1 Siter
Sokk Skrevet 25. mai Skrevet 25. mai Jeg så i går at frokostblandingen jeg spiser for tiden hadde økt fra 34 kr til 42 kr fra en uke til en annen. Det er et prishopp på 23,5%. Dagligvarekjedene øker prisene fordi de kan. Dette rammer dem som har aller minst, hvor mat utgjør størst andel av totalt forbruk. Myndighetene må gripe inn og gjøre noe med oligopolet i dagligvaremarkedet. 0 Siter
nachnoo Skrevet 25. mai Skrevet 25. mai AnonymBruker skrev (13 minutter siden): Ikke alle har legelønn. Anonymkode: 081e4...08b Det ble langt mindre arbeid og inntekt på legene om sukkerforbruket ble kraftig redusert. Matvarer burde koste mindre, men sukker er ikke blant dem. 0 Siter
Sokk Skrevet 25. mai Skrevet 25. mai nachnoo skrev (13 minutter siden): Det ble langt mindre arbeid og inntekt på legene om sukkerforbruket ble kraftig redusert. Matvarer burde koste mindre, men sukker er ikke blant dem. Jeg har en mistanke om at akkurat pakkene med 1 kg sukker utgjør en ganske liten kilde til sukker (eller egentlig: overflødige kalorier) i et alminnelig norsk kosthold. 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 25. mai Skrevet 25. mai Sokk skrev (8 minutter siden): Jeg har en mistanke om at akkurat pakkene med 1 kg sukker utgjør en ganske liten kilde til sukker (eller egentlig: overflødige kalorier) i et alminnelig norsk kosthold. Helt enig. Man bruker den til å bake først og fremst. Dkal man få perfekte brød, også av det grove slaget bør det oppi litt sukker for å få bedre heving av deigen. Så at det nå blir dyrere å bake godt, sunt brød er ikke en bra ting. Anonymkode: 3515f...c09 0 Siter
Nicklusheletida Skrevet 25. mai Skrevet 25. mai (endret) AnonymBruker skrev (3 timer siden): Helt enig. Man bruker den til å bake først og fremst. Dkal man få perfekte brød, også av det grove slaget bør det oppi litt sukker for å få bedre heving av deigen. Så at det nå blir dyrere å bake godt, sunt brød er ikke en bra ting. Anonymkode: 3515f...c09 Det kommer an hva slags vaner folk har. Mye mer enn bakverk man bruker sukker til, som man kanskje ikke tenker så mye over. Hvis man spiser havregryn med sukker hver dag, bruker sukker i teen i steden for suketter osv osv. ( bare et eksempel) I sum i tillegg til alt annet det er sukker i, kan det fort gi for høyt blodsukker med alle de følgene det kan føre til. Plakk i blodårer med dårlig blodomløpet i beina, nevropati, diabetes, problemer med synet, slag, hjerte og karsykdommer, vaskulær demens. Jeg tror ikke det er så dumt å være litt bevisst på dette, da sukker kan gi alvorligere følger enn litt ekstra kalorier. Endret 25. mai av Nicklusheletida . 2 Siter
AnonymBruker Skrevet 25. mai Skrevet 25. mai Nicklusheletida skrev (53 minutter siden): Det kommer an hva slags vaner folk har. Mye mer enn bakverk man bruker sukker til, som man kanskje ikke tenker så mye over. Hvis man spiser havregryn med sukker hver dag, bruker sukker i teen i steden for suketter osv osv. ( bare et eksempel) I sum i tillegg til alt annet det er sukker i, kan det fort gi for høyt blodsukker med alle de følgene det kan føre til. Plakk i blodårer med dårlig blodomløpet i beina, nevropati, diabetes, problemer med synet, slag, hjerte og karsykdommer, vaskulær demens. Jeg tror ikke det er så dumt å være litt bevisst på dette, da sukker kan gi alvorligere følger enn litt ekstra kalorier. Da gjør man det andre varene med sukker dyrere, ikke sukkeret slik den er i 1 kg poser. Anonymkode: 3515f...c09 0 Siter
Ekstra Skrevet 25. mai Skrevet 25. mai Tror ikke jeg bruker mer en kilo eller to imed sukker i året, inkl. julebakst, så den prisstigningen skal jeg klare 2 Siter
morsan Skrevet 25. mai Skrevet 25. mai Ekstra skrev (1 time siden): Tror ikke jeg bruker mer en kilo eller to imed sukker i året, inkl. julebakst, så den prisstigningen skal jeg klare Begrenset bruk her også. Dvs litt mer forbruk i de årene vi har plukket blåbær eller epletreet bærer mye frukt. Prisøkningen merkes nok best hos dem som i tillegg til sukkeret kjøper med seg mye gjær 2 Siter
Sokk Skrevet 25. mai Skrevet 25. mai morsan skrev (10 minutter siden): Begrenset bruk her også. Dvs litt mer forbruk i de årene vi har plukket blåbær eller epletreet bærer mye frukt. Prisøkningen merkes nok best hos dem som i tillegg til sukkeret kjøper med seg mye gjær Jeg tror det også merkes av dem som skal ha sukkeret til kake til barnebursdag. Wienerpølser har også blitt latterlig dyre. Så det er kanskje enda flere som nå ikke får til å invitere til barnebursdag. (ja, jeg vet at man kan gjøre og spise andre ting i barnebursdag) 2 Siter
laban Skrevet 25. mai Skrevet 25. mai morsan skrev (30 minutter siden): Prisøkningen merkes nok best hos dem som i tillegg til sukkeret kjøper med seg mye gjær Men de tåler prisstigning på mel mye bedre enn de øvrige - eh - bakerne. 2 Siter
Sokk Skrevet 25. mai Skrevet 25. mai laban skrev (13 minutter siden): Men de tåler prisstigning på mel mye bedre enn de øvrige - eh - bakerne. Lol, jeg tok ikke den referansen før nå. Naiv byjente gitt. 2 Siter
påskelilje Skrevet 26. mai Skrevet 26. mai Det går en del sukker hos oss i løpet av året, mest på grunn av egen frukt og selvplukking av bær og blomster. Annethvert år plukker jeg hylleblomst og lager saft av det som vi har i frysen. Laget i fjor, så i år skal jeg ikke. Har ripsbusker som vi lager saft, syltet og dessert av, og da må vi ha sukker. Og vi plukker som regel blåbær og tyttebær og har i frysen og, samt epler og plommer. Ikke ekstreme mengder, men vi må ha litt sukker ja. Og så baker jeg til spesielle anledninger, og da må vi ha sukker. Jeg kjøper med andre ord minimalt av dette i butikken, så har vi det, er det hjemmelaget. Men - igjen - det er ikke mer enn at jeg ikke holder øye med prisen på sukker, og klarer nok fint den økningen. Er enig i at sukker ikke er den verste matvaren med økt pris. 2 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.