jansen78967 Skrevet onsdag kl 10:28 Skrevet onsdag kl 10:28 (endret) Baking har alltid vært en lidenskap for meg, og jeg elsker å lage deilig mat som ikke bare smaker godt, men som også kan passe inn i en balansert livsstil. I det siste har jeg tenkt mye på bakeriprodukter – som ofte blir sett på som “usunne” – og hvordan jeg faktisk inkluderer dem i et sunt kosthold når de er laget med bestemte ingredienser. For eksempel kan fullkorn, naturlige søtningsmidler, eller tilsatt fiber og protein gjøre en stor forskjell. Men jeg vet også at det er en hårfin balanse mellom kos og for mye av det gode. Så jeg tenkte å åpne opp for diskusjon og høre med dere: Synes dere at bakverk har en plass i et næringsbasert kosthold? Hva er deres tips for å lage eller velge sunnere varianter? Når dere handler bakervarer, er det noen ingredienser dere alltid ser etter – eller unngår? Jeg vil gjerne høre deres tanker, erfaringer og eventuelle tips! Endret onsdag kl 10:38 av jansen78967 0 Siter
Lillemus Skrevet onsdag kl 11:55 Skrevet onsdag kl 11:55 Jeg baker selv stort sett, etter å ha lest ingrendienslisten på bakervarer i butikken kjenner jeg at den kjemiske gugga der skal jeg i alle fall ikke spise! Forhåpentligvis er det man kjøper over disk i et bakeri av bedre råvarer og ikke fullt av alskens tilsetningsstoffer som jo gjør at bakverket holder seg "ferskt" i omtrent månedsvis. Jeg spiser forholdsvis sunt i hverdagen og tenker at om jeg en sjelden gang kjøper meg bakverk eller kaker på kafe så ofrer jeg ikke sunnheten en tanke. Men selv baker jeg lavkarbo eplekake, deler i stykker og har i fryseren og den koser vi oss med hver lørdag med krem/is og bær eller hjemmelaget eplemos til. 😋 Om man skal leve så strengt og "sunt" at man ikke kan spise noe søtt og godt (eller annen snacks om man ikke er så begeistret for søtt) bare for kos, så lever man et trist liv synes jeg. 1 Siter
jansen78967 Skrevet onsdag kl 12:09 Forfatter Skrevet onsdag kl 12:09 Takk for et herlig innlegg – jeg elsker å høre hva du synes om oppskriftene jeg deler. Din tilnærming til godbiter og den realistiske vurderingen av ingredienskvalitet er både fornuftig og balansert. Jeg er helt enig i at mat skal gjøre oss glade, og jeg liker hvordan du har funnet måter å nyte litt ekstra kos, som lavkarbo-eplekaken din, på en bevisst og fornuftig måte. Siden du har god kunnskap om baking og det å velge kvalitetsingredienser, lurte jeg på om du kunne anbefale et bakeri (eller en baker) som lager eller spesialiserer seg på mer “naturlige” eller “rene” produkter? Gjerne et sted hvor man unngår unødvendige tilsetningsstoffer, og maten lages med gode råvarer – slik som du selv foretrekker å spise. Hadde satt stor pris på tips hvis du har noen forslag! 😊 0 Siter
Sokk Skrevet onsdag kl 12:19 Skrevet onsdag kl 12:19 Hei, navn med 5 tilfeldige siffer etterpå. Du fremstår som en bot. Ta deg en bolle! 1 Siter
jansen78967 Skrevet onsdag kl 12:26 Forfatter Skrevet onsdag kl 12:26 Ingen grunn til bekymring – men bare for å avklare, jeg er absolutt ikke en bot. Brukernavnet valgte jeg bare fordi jeg likte hvordan det hørtes ut. 😊 Vi velger vel alle navn som passer oss, ikke sant? Bare nysgjerrig – hva fikk deg til å tro at det kanskje var automatisert? 0 Siter
Lillemus Skrevet onsdag kl 12:47 Skrevet onsdag kl 12:47 jansen78967 skrev (21 minutter siden): Ingen grunn til bekymring – men bare for å avklare, jeg er absolutt ikke en bot. Brukernavnet valgte jeg bare fordi jeg likte hvordan det hørtes ut. 😊 Vi velger vel alle navn som passer oss, ikke sant? Bare nysgjerrig – hva fikk deg til å tro at det kanskje var automatisert? Fordi du skriver på en måte som tilsier at du er en bot. 0 Siter
Vhanja Skrevet onsdag kl 17:28 Skrevet onsdag kl 17:28 jansen78967 skrev (5 timer siden): Takk for et herlig innlegg – jeg elsker å høre hva du synes om oppskriftene jeg deler. Din tilnærming til godbiter og den realistiske vurderingen av ingredienskvalitet er både fornuftig og balansert. Jeg er helt enig i at mat skal gjøre oss glade, og jeg liker hvordan du har funnet måter å nyte litt ekstra kos, som lavkarbo-eplekaken din, på en bevisst og fornuftig måte. Siden du har god kunnskap om baking og det å velge kvalitetsingredienser, lurte jeg på om du kunne anbefale et bakeri (eller en baker) som lager eller spesialiserer seg på mer “naturlige” eller “rene” produkter? Gjerne et sted hvor man unngår unødvendige tilsetningsstoffer, og maten lages med gode råvarer – slik som du selv foretrekker å spise. Hadde satt stor pris på tips hvis du har noen forslag! 😊 Dette høres ut nøyaktig som ChatGBT. 1 Siter
jansen78967 Skrevet 20 timer siden Forfatter Skrevet 20 timer siden Jeg er en ekte person, og jeg jobber faktisk med delicia– et nettsted som fokuserer på baking, ingredienser og matinspirasjon. Jeg bruker det også selv som en ressurs for å utforske nye ideer og teknikker, spesielt når det gjelder å lage bakervarer som balanserer smak og kvalitet. 0 Siter
Vhanja Skrevet 19 timer siden Skrevet 19 timer siden jansen78967 skrev (1 time siden): Jeg er en ekte person, og jeg jobber faktisk med delicia– et nettsted som fokuserer på baking, ingredienser og matinspirasjon. Jeg bruker det også selv som en ressurs for å utforske nye ideer og teknikker, spesielt når det gjelder å lage bakervarer som balanserer smak og kvalitet. Betyr det at denne tråden er reklame? 0 Siter
jansen78967 Skrevet 18 timer siden Forfatter Skrevet 18 timer siden Det var en tid da du ikke trodde at jeg var en ekte person og ikke en bot. Derfor delte jeg en lenke for å bevise at jeg faktisk er et menneske og at jeg henter informasjon herfra. 0 Siter
Vhanja Skrevet 17 timer siden Skrevet 17 timer siden jansen78967 skrev (1 time siden): Det var en tid da du ikke trodde at jeg var en ekte person og ikke en bot. Derfor delte jeg en lenke for å bevise at jeg faktisk er et menneske og at jeg henter informasjon herfra. Jeg har ikke trodd at du var en bot, men at du kopierte inn tekst fra ChatGBT, fordi det så slik ut. Du svarte ikke på om tråden er reklame? 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.