Gå til innhold

Gravid med påvist Hepatitt B


somja

Anbefalte innlegg

En venninne har i dag fått påvist Hepatitt B. Hun er fra Østen, har bodd i Norge i over et år. Ingen blodprøver ble tatt før hun ble gravid i sommer. Ved legekonsult. i dag fikk hun vite at hun hadde Hepatitt B, og at hennes mann måtte komme å ta blodprøve i morgen.

Hva betyr dette? Bør ikke hun innlegges for sjekk? Hva med barnet hun bærer? Hvilke forholdsregler bør vi som har kontakt med henne ta? Hvor smittsomt er dette?

Hvordan finner man ut om det er virus hepatitt eller kronisk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Niels Erik Landmark, Lege

Hepatitt B smittes via blod.Når mannen ønskes vurderet er dette for å se om han og er smittet.Dette skjer vanlig gjennom samleie.Blodprøven må til for å se om man er smittet av viruset eller ei.Det er også her man kan se om man er smitteførende eller ei også.Hun behøver ikke innlegges for sjekk.Dette kan meget vel gjøres ambulent.Legen hennes vil sikkert konferere med lokalsykehuset hvis han finner dette nødvendig.Av og til må man og ta en bit av leveren for å se hvor skadet den er blitt av sykdommen.Hennes sykdom og om den er smitteførende eller ei vil være avgjørende for barnet og mulig og hennes omgangskrets.Hvis hun er smitteførende vaksineres barnet ved fødsel.vanlig normal omgang med henne er uproblematisk.Hepatitt B er helt avhengig av at man har intim kontakt for at man kan bli smittet,men er relativt smittsomt ved f eks samleie.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...