Gå til innhold

Sukkerbrød


Kamilla

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 42
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Kamilla

    15

  • flisa

    8

  • HelgeM

    6

  • naiv

    4

Populære dager

Mest aktive i denne tråden

mariaflyfly

Du kjøper et ferdig oppdelt i butikken.

...eller får bestemoren din til å bake ett for deg ;o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her skal du få min oppskrift, det har ALDRI skjedd noe overraskende med den:

Sukkerbrød (kan ikke misslykkes)

meget stiv eggedosis av:

4 egg

1 1/2 kopp sukker

sikt i:

1 kopp hvetemel

1 kopp potetmel

3 ts bakepulver

til slutt har du i 1/2 kopp varmt vann.

Bruk springform, men ikke smør den, kle kun bunnen med et bakepapir.

Stek kaken ved 175oC i ca. 3/4 time.

Sleng den opp ned på en rist etter steking, og vent litt før du tar den ut av formen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kjøper et ferdig oppdelt i butikken.

Kan ikke kjøpe i butikken, for jeg skal ha en bok-kake. Har en bokform jeg skal ha den i :o) Men om ikke så hadde jeg nok kjøpt i butikken ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

...eller får bestemoren din til å bake ett for deg ;o)

Det kan bli litt vanskelig, for jeg bor i Akershus, og hun bor på sykehjem i Kr-sund :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Her skal du få min oppskrift, det har ALDRI skjedd noe overraskende med den:

Sukkerbrød (kan ikke misslykkes)

meget stiv eggedosis av:

4 egg

1 1/2 kopp sukker

sikt i:

1 kopp hvetemel

1 kopp potetmel

3 ts bakepulver

til slutt har du i 1/2 kopp varmt vann.

Bruk springform, men ikke smør den, kle kun bunnen med et bakepapir.

Stek kaken ved 175oC i ca. 3/4 time.

Sleng den opp ned på en rist etter steking, og vent litt før du tar den ut av formen.

Men jeg skal ha sukkerbrødet i en bokform, som er litt større enn en springform.. Kan jeg da bare feks ta litt mere egg, litt mere av alt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men jeg skal ha sukkerbrødet i en bokform, som er litt større enn en springform.. Kan jeg da bare feks ta litt mere egg, litt mere av alt?

Du kan doble - så er du sikker,- resten kan du jo steke som rullekake? :-) ...elller rett og slett kaste i do, -det hadde jeg gjort! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan doble - så er du sikker,- resten kan du jo steke som rullekake? :-) ...elller rett og slett kaste i do, -det hadde jeg gjort! :-)

Hehe.. Tror nok jeg kaster i do jeg og :o)

Men er det sånn at sukkerbrødet omtrent bare skal dekke bunnen i formen..?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk :o)

den linken var fin og ha :o)

Skikkelig fin å sitte og sikle over kl 15.35 en tirsdags ettermiddag... Slurp, fikk jammen lyst på kake jeg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

flisa er inne på det: hemmeligheten er en meget stiv eggedosis. Smøring/ikke smøring av sidene på forma tror jeg ikke er avgjørende. Jeg smører alltid forma, og sukkerbrødene blir alltid kjempehøye.

En lur ide er også å sikte melet slik at du unngår klumper. Og ikke stek for lenge. Da blir den bare tørr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hehe.. Tror nok jeg kaster i do jeg og :o)

Men er det sånn at sukkerbrødet omtrent bare skal dekke bunnen i formen..?

Nei - sånn halvveis opp tenker jeg! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skikkelig fin å sitte og sikle over kl 15.35 en tirsdags ettermiddag... Slurp, fikk jammen lyst på kake jeg...

Hehe, ja ikke sant..

Skal øve bake en kake nå jeg da.. Men.. ikke spise.. ikke bra.. :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei - sånn halvveis opp tenker jeg! :-)

Tusen takk :o)

Nå er oppskriften printet ut, og jeg skal prøve bake sukkerbrødet :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk :o)

Nå er oppskriften printet ut, og jeg skal prøve bake sukkerbrødet :o)

da får jeg bare vente på kjefta.....:-)=

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her skal du få min oppskrift, det har ALDRI skjedd noe overraskende med den:

Sukkerbrød (kan ikke misslykkes)

meget stiv eggedosis av:

4 egg

1 1/2 kopp sukker

sikt i:

1 kopp hvetemel

1 kopp potetmel

3 ts bakepulver

til slutt har du i 1/2 kopp varmt vann.

Bruk springform, men ikke smør den, kle kun bunnen med et bakepapir.

Stek kaken ved 175oC i ca. 3/4 time.

Sleng den opp ned på en rist etter steking, og vent litt før du tar den ut av formen.

Jeg er enig i at stiv eggedosis gjør kaken bedre, men jeg synes at sukkerbrød med potetmel blir altfor tørre. Ville anbefale deg å bruke en oppskrift med bare hvetemel (har dessverre ikke min vidunderoppskrift for hånden).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

da får jeg bare vente på kjefta.....:-)=

Hehe.. Håper jeg slipper det da :o)

Har allerede laget et mislykket sukkerbrød idag :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er enig i at stiv eggedosis gjør kaken bedre, men jeg synes at sukkerbrød med potetmel blir altfor tørre. Ville anbefale deg å bruke en oppskrift med bare hvetemel (har dessverre ikke min vidunderoppskrift for hånden).

Prøv den!! :-) Jeghar prøvd mange, og denne er alltid fin! - Men man må jo dynke den etterpå da - om det skal være skikkelig "Bløt"-kake :-) Jeg dynker som regel med melk m/romdråper i ! NAM!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...