Gjest Olaav Skrevet 19. mai 2002 Del Skrevet 19. mai 2002 Hvorfor blir noen matvarer kjempe varme og andre nesten kalde av samme temperatur og tid i mikrobølgeovnen. Er det bare jeg som har en mikroovn av dårlig kvalitet? Eks på ting som blir veldig fort varmt er fløte,smør, kylling ,egg og mat som ligger rundt kanten av tallerkenen. Ting som blir sent varmt opp er bla. poteter, ris og mat som ligger i midten av tallerkenen. Hvorfor er det slik? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54423-ulike-matsorter-i-mikroovn/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 19. mai 2002 Del Skrevet 19. mai 2002 Mikroen varmer opp utenfra og inn, derfor blir ting som ligger langs kanten fortere varmt enn det som ligger inn mot midten. Dessuten vil matvarer som innehodler relativt mye væske bli fortere varme enn massive matvarer. Et triks er å legge de litt "store" matvarene ut mot kanten, og la saus o.l. ligge i midten (dersom du varmer alt på én gang). Hvis du f.eks. skal koke brokkoli: legg stilkene ut og buntene inn mot midten osv. Det vil også lønne seg å varme opp i flere kortere omganger, og røre om og la stå litt for varmeutjevning mellom hver omgang (og ikke minst til slutt, før du spiser. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54423-ulike-matsorter-i-mikroovn/#findComment-221714 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulv I Faarikaal Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 Enig med birdie under her. Men legg merke til noe underlig: ta en potet med diameter over 6 cm, f eks 8 cm. Kok den i mikro på vanlig måte. Når du skjærer over finner du en hard ukokt kule i midten Det virker som ovnen koker fra 3 cm innenfor skallet og utover ! Til slutt en klassiker: ikke putt et egg inn der, med eller uten skall er like galt. Det ender med et smell og masse vasking. Selv et halvt egg eksploderer ! Det kan også eksplodere etter at du tar det ut, midt i trynet på deg eller andre, kanskje med brannskader som følge. Dette skyldes dannelse av damptrykk mellom hinnene inne i egget. Vienerpølser og annnen mat med skall og skinn kan også eksplodere hvis de ikke deles opp. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54423-ulike-matsorter-i-mikroovn/#findComment-221761 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest matglad Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 Enig med birdie under her. Men legg merke til noe underlig: ta en potet med diameter over 6 cm, f eks 8 cm. Kok den i mikro på vanlig måte. Når du skjærer over finner du en hard ukokt kule i midten Det virker som ovnen koker fra 3 cm innenfor skallet og utover ! Til slutt en klassiker: ikke putt et egg inn der, med eller uten skall er like galt. Det ender med et smell og masse vasking. Selv et halvt egg eksploderer ! Det kan også eksplodere etter at du tar det ut, midt i trynet på deg eller andre, kanskje med brannskader som følge. Dette skyldes dannelse av damptrykk mellom hinnene inne i egget. Vienerpølser og annnen mat med skall og skinn kan også eksplodere hvis de ikke deles opp. apropos egg..jeg visper sammen egg og melk med salt og pepper og gressløk..rett i koppen, og vips..eggerøre etter ca ett minutt. Har aldri hatt problem med eksplosjon. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54423-ulike-matsorter-i-mikroovn/#findComment-221797 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amiga Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 apropos egg..jeg visper sammen egg og melk med salt og pepper og gressløk..rett i koppen, og vips..eggerøre etter ca ett minutt. Har aldri hatt problem med eksplosjon. Setter det seg ikke veldig fast i koppen da? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54423-ulike-matsorter-i-mikroovn/#findComment-221810 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spenning Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 Mikroen varmer opp utenfra og inn, derfor blir ting som ligger langs kanten fortere varmt enn det som ligger inn mot midten. Dessuten vil matvarer som innehodler relativt mye væske bli fortere varme enn massive matvarer. Et triks er å legge de litt "store" matvarene ut mot kanten, og la saus o.l. ligge i midten (dersom du varmer alt på én gang). Hvis du f.eks. skal koke brokkoli: legg stilkene ut og buntene inn mot midten osv. Det vil også lønne seg å varme opp i flere kortere omganger, og røre om og la stå litt for varmeutjevning mellom hver omgang (og ikke minst til slutt, før du spiser. Her kan du studere og forske litt om ovnen:-)) http://216.239.39.100/search?q=cache:smZomD_oegQC:www.nrk.no/magasin/magi/newton/822413.html+mikrob%F8lgeovn&hl=no&lr=lang_no 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54423-ulike-matsorter-i-mikroovn/#findComment-221822 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulv I Faarikaal Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 apropos egg..jeg visper sammen egg og melk med salt og pepper og gressløk..rett i koppen, og vips..eggerøre etter ca ett minutt. Har aldri hatt problem med eksplosjon. Sikkert lurt. Jeg pleier å lage eggerøre i tinemodus, da får jeg litt mer tid til å reagere hvis det er liten porsjon. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54423-ulike-matsorter-i-mikroovn/#findComment-221857 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulv I Faarikaal Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 Setter det seg ikke veldig fast i koppen da? Det glemte jeg: bakespray / formfett på innsiden ! Da setter ikke ting seg så lett fast. La propanen som er drivmiddelet fordampe først. Egg sitter som skrudd fast ellers :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54423-ulike-matsorter-i-mikroovn/#findComment-221861 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.