Gå til innhold

Ulike matsorter i mikroovn


Anbefalte innlegg

Gjest Olaav

Hvorfor blir noen matvarer kjempe varme og andre nesten kalde av samme temperatur og tid i mikrobølgeovnen. Er det bare jeg som har en mikroovn av dårlig kvalitet? Eks på ting som blir veldig fort varmt er fløte,smør, kylling ,egg og mat som ligger rundt kanten av tallerkenen. Ting som blir sent varmt opp er bla. poteter, ris og mat som ligger i midten av tallerkenen. Hvorfor er det slik?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/54423-ulike-matsorter-i-mikroovn/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mikroen varmer opp utenfra og inn, derfor blir ting som ligger langs kanten fortere varmt enn det som ligger inn mot midten. Dessuten vil matvarer som innehodler relativt mye væske bli fortere varme enn massive matvarer.

Et triks er å legge de litt "store" matvarene ut mot kanten, og la saus o.l. ligge i midten (dersom du varmer alt på én gang). Hvis du f.eks. skal koke brokkoli: legg stilkene ut og buntene inn mot midten osv. Det vil også lønne seg å varme opp i flere kortere omganger, og røre om og la stå litt for varmeutjevning mellom hver omgang (og ikke minst til slutt, før du spiser.

Ulv I Faarikaal

Enig med birdie under her.

Men legg merke til noe underlig: ta en potet med diameter over 6 cm, f eks 8 cm. Kok den i mikro på vanlig måte. Når du skjærer over finner du en hard ukokt kule i midten Det virker som ovnen koker fra 3 cm innenfor skallet og utover !

Til slutt en klassiker: ikke putt et egg inn der, med eller uten skall er like galt. Det ender med et smell og masse vasking. Selv et halvt egg eksploderer ! Det kan også eksplodere etter at du tar det ut, midt i trynet på deg eller andre, kanskje med brannskader som følge. Dette skyldes dannelse av damptrykk mellom hinnene inne i egget. Vienerpølser og annnen mat med skall og skinn kan også eksplodere hvis de ikke deles opp.

Gjest matglad

Enig med birdie under her.

Men legg merke til noe underlig: ta en potet med diameter over 6 cm, f eks 8 cm. Kok den i mikro på vanlig måte. Når du skjærer over finner du en hard ukokt kule i midten Det virker som ovnen koker fra 3 cm innenfor skallet og utover !

Til slutt en klassiker: ikke putt et egg inn der, med eller uten skall er like galt. Det ender med et smell og masse vasking. Selv et halvt egg eksploderer ! Det kan også eksplodere etter at du tar det ut, midt i trynet på deg eller andre, kanskje med brannskader som følge. Dette skyldes dannelse av damptrykk mellom hinnene inne i egget. Vienerpølser og annnen mat med skall og skinn kan også eksplodere hvis de ikke deles opp.

apropos egg..jeg visper sammen egg og melk med salt og pepper og gressløk..rett i koppen, og vips..eggerøre etter ca ett minutt. Har aldri hatt problem med eksplosjon.

Mikroen varmer opp utenfra og inn, derfor blir ting som ligger langs kanten fortere varmt enn det som ligger inn mot midten. Dessuten vil matvarer som innehodler relativt mye væske bli fortere varme enn massive matvarer.

Et triks er å legge de litt "store" matvarene ut mot kanten, og la saus o.l. ligge i midten (dersom du varmer alt på én gang). Hvis du f.eks. skal koke brokkoli: legg stilkene ut og buntene inn mot midten osv. Det vil også lønne seg å varme opp i flere kortere omganger, og røre om og la stå litt for varmeutjevning mellom hver omgang (og ikke minst til slutt, før du spiser.

Her kan du studere og forske litt om ovnen:-))

http://216.239.39.100/search?q=cache:smZomD_oegQC:www.nrk.no/magasin/magi/newton/822413.html+mikrob%F8lgeovn&hl=no&lr=lang_no

Annonse

Ulv I Faarikaal

apropos egg..jeg visper sammen egg og melk med salt og pepper og gressløk..rett i koppen, og vips..eggerøre etter ca ett minutt. Har aldri hatt problem med eksplosjon.

Sikkert lurt. Jeg pleier å lage eggerøre i tinemodus, da får jeg litt mer tid til å reagere hvis det er liten porsjon.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...