Gå til innhold

Et lurt tips for hjemmesidesnekkere


birdie

Anbefalte innlegg

I natt lærte jeg noe lurt, som jeg selvfølgelig sporenstreks (ehh.. nesten med en gang, i alle fall) deler med dere andre "amatører":

Når man lager en hjemmeside med flere undersider er det jo en fordel å lage undermapper for bilder etc - for ryddighetens skyld. Det man bør passe på når man laster opp filene til nettet, er at det i hver undermappe befinner seg en index-fil. Denne har kun til oppgave å dirigere nysgjerrige hackerspirer tilbake til forsiden dersom de får lyst til å prøve seg på stripping av URL'ene. Forvirret? Se her:

Jeg har laget en side som ligger på http://home.no.net/ungpike . Der har jeg flere billedserier, et bilde kan f.eks. ha en adresse som ser slik ut: http://home.no.net/ungpike/bilder/therkonk/Therese.jpg Det som da kan være fristende er å ta vekk selve filnavnet og stå igjen med http://home.no.net/ungpike/bilder/therkonk/ Før nattens aha-opplevelse førte en slik handling til at du ville få opp en oversikt over alle filene i den mappa på skjermen, i form av en liste ikke ulik den du ser i Utforskeren på maskina di. Nå som jeg har laget en index-fil til denne mappa skjer det imidlertid ikke noe annet enn at du vips! havner tilbake på forsida til webstedet.

Cluet er at du legger inn følgende i HEAD-tagen til indexsida:

(meta http-equiv="refresh"

content="1; URL=http://adressen til hjemmesida")

Det denne kommandoen gjør er å omdirigere til forsida i løpet av 1 sekund - muligens kan man også sette content"=0, det har jeg ikke forsøkt.

Vitsen? Tja, dersom du kun har lastet opp filer som allikevel er tilgjengelige via selve hjemmesida er det ikke noe stort poeng. Dersom du i tillegg har lastet opp mer private filer kan det absolutt være et poeng å hindre innsyn til disse, og da er dette en kjekk måte å gjøre det på. Sjøl har jeg f.eks. lastet opp detaljerte bilder av hus og innbo på et annet domene, og vil selvfølgelig ikke at "gud og hvermann" skal kunne lete seg frem til disse..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...