Gå til innhold

Barn og tannpuss


Gjest tanntrollet

Anbefalte innlegg

Gjest tanntrollet

Hei

Har hver tredje helg besøk av barn som elsker å pusse tennene, gjerne 5-6 ganger om dagen. Jeg er forsiktig med tannkrem til dem, men lar dem ellers få lov å pusse så mye som dem vil. De får og fluortabelett (0,25) om kvelden. Tannkremen er barnetannkrem med lavt fluor innhold, men jeg vurderer å kjøpe en uten fluor - dette litt fordi de synes de får for lite tannkrem på tannkosten av meg. Tror du at de kan få i seg for mye fluor/eller skade tennene med for mye pussing?

Tennene er svært dårlige hos dem, dvs. enten helt svarte (fortenner oppe) eller stort sett bare stumper, mens tennene nede ser bedre ut. Dette gjelder barn under 6 år.

Kan det at de får gjort tennene grundig rent hver tredje helg + får fluortabelett (får ikke det hjemme), gjøre tennene noe bedre? Eller er det "bare" det daglige som gjelder?

Takker for svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Erik Johannessen, Tannlege

Hei tanntrollet.

Tenner bør gjøres grundig rene to ganger om dagen, selv om dette er helt avhengig av andre forhold som spisevaner, forhold i munnhulen, hva som spises og drikkes o.s.v.

La gjerne barna leke tannpuss, men å pusse skikkelig med tannpasta så mange ganger om dagen som du beskriver vil påføre tenner og tannkjøtt for stor slitasje. Kutt ut tannpastaen, rengjør skikkelig et par ganger og la resten være lek.

Dersom barnas tenner er i en slik forfatning som du beskriver er det definitivt noe galt. Dersom du er opptatt av disse barnas tannhelse bør du la en tannlege titte på dem. Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med tannlege, lege eller annet

kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av

problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din

kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...