Gå til innhold

Har noen en god sjokoladekakeoppskr. ?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Fransk sjokoladekake har i en årrekke fått voksne menn til å gråte i mitt hjem:

250 gr margarin eller smør

250 gr (2 plater) mørk kokesjokolade

225 gr (2,5 dl farin)

5 små eller 4 store egg

100 gr hasselnøtter

90 gr (1,5 dl) hvetemel

1 ts pulverkaffe

---

Smør og dryss rund form (22 - 24 cm). Sett ovnen på 180 grader.

Smelt smør, ta kokekaret av varmen. Brekk opp sjokoladen og ha oppi. Smelt.

Visp sukker, eggeplommer kraftig.

Bland i smør / sjokoladeblandingen.

Rør i nøtter, mel og kaffe.

Visp eggehviter stive og vend forsiktig inn i røren.

Hell røren i formen, pass på å fordele slik at ikke all den tunge sjokoladen blir liggende midt i.

Stek umiddelbart nederst i ovnen, 40 - 45 minutter.

Kaken skal være litt fuktig i midten når den er ferdig.

Løsne forsiktig og avkjøl.

Serveres med nyvispet krem eller vaniljeis.

Kaffe et must.

Fransk sjokoladekake har i en årrekke fått voksne menn til å gråte i mitt hjem:

250 gr margarin eller smør

250 gr (2 plater) mørk kokesjokolade

225 gr (2,5 dl farin)

5 små eller 4 store egg

100 gr hasselnøtter

90 gr (1,5 dl) hvetemel

1 ts pulverkaffe

---

Smør og dryss rund form (22 - 24 cm). Sett ovnen på 180 grader.

Smelt smør, ta kokekaret av varmen. Brekk opp sjokoladen og ha oppi. Smelt.

Visp sukker, eggeplommer kraftig.

Bland i smør / sjokoladeblandingen.

Rør i nøtter, mel og kaffe.

Visp eggehviter stive og vend forsiktig inn i røren.

Hell røren i formen, pass på å fordele slik at ikke all den tunge sjokoladen blir liggende midt i.

Stek umiddelbart nederst i ovnen, 40 - 45 minutter.

Kaken skal være litt fuktig i midten når den er ferdig.

Løsne forsiktig og avkjøl.

Serveres med nyvispet krem eller vaniljeis.

Kaffe et must.

Den er stjålet og legges her: http://www.midtiblinken.net/mat/index.html :)

Annonse

Gjest pirrka

Fransk sjokoladekake har i en årrekke fått voksne menn til å gråte i mitt hjem:

250 gr margarin eller smør

250 gr (2 plater) mørk kokesjokolade

225 gr (2,5 dl farin)

5 små eller 4 store egg

100 gr hasselnøtter

90 gr (1,5 dl) hvetemel

1 ts pulverkaffe

---

Smør og dryss rund form (22 - 24 cm). Sett ovnen på 180 grader.

Smelt smør, ta kokekaret av varmen. Brekk opp sjokoladen og ha oppi. Smelt.

Visp sukker, eggeplommer kraftig.

Bland i smør / sjokoladeblandingen.

Rør i nøtter, mel og kaffe.

Visp eggehviter stive og vend forsiktig inn i røren.

Hell røren i formen, pass på å fordele slik at ikke all den tunge sjokoladen blir liggende midt i.

Stek umiddelbart nederst i ovnen, 40 - 45 minutter.

Kaken skal være litt fuktig i midten når den er ferdig.

Løsne forsiktig og avkjøl.

Serveres med nyvispet krem eller vaniljeis.

Kaffe et must.

*noterer for harde livet*

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...