Gjest Nullemor Skrevet 25. juli 2002 Del Skrevet 25. juli 2002 Vi elsker kinamat *nam*, og jeg har eksprimentert endel hjemme og fått det ganske bra til. Men klarer ikke sausen helt..Er liksom noe som mangler. Er det noen som kan hjelpe meg med noen forskjellige oppskrifter på denne gode maten? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/64845-kinamat-oppskrifter/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Simfa Skrevet 25. juli 2002 Del Skrevet 25. juli 2002 Tror de bruker mye chili i sausene sine,ta en titt her kanskje du finner noe du kan bruke:-) http://home.online.no/~grokh/lien-family/kjokken/maincourses.htm http://www.gotoasia.no/kinamat.htm Bor du i nærheten av Oppegård er kinarestauranten der å anbefale! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/64845-kinamat-oppskrifter/#findComment-290383 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Reg@l Skrevet 25. juli 2002 Del Skrevet 25. juli 2002 De bruker mye soysauce, ingefær (frisk!), chili, østerssaus og maisenna. Kan det være noe av dette? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/64845-kinamat-oppskrifter/#findComment-290409 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nullemor Skrevet 26. juli 2002 Del Skrevet 26. juli 2002 De bruker mye soysauce, ingefær (frisk!), chili, østerssaus og maisenna. Kan det være noe av dette? Takk for svar! Fant ikke noen av de rettene jeg liker så godt under linken din, Simfa, men jeg får lete videre. Østerssaus-hvor får jeg kjøpt det? har du noen gode oppskrifter med disse ingrediensene? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/64845-kinamat-oppskrifter/#findComment-291515 Del på andre sider Flere delingsvalg…
citoyen Skrevet 26. juli 2002 Del Skrevet 26. juli 2002 Takk for svar! Fant ikke noen av de rettene jeg liker så godt under linken din, Simfa, men jeg får lete videre. Østerssaus-hvor får jeg kjøpt det? har du noen gode oppskrifter med disse ingrediensene? Østerssaus får du i en velutstyrt dagligvareforretning eller i en asiatisk innvandrerbutikk. Smaker helt fantastisk sammen med wok med sjømat (f.eks fritert blekksprut eller kreps), men fungerer også sammen med kylling. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/64845-kinamat-oppskrifter/#findComment-291723 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Reg@l Skrevet 26. juli 2002 Del Skrevet 26. juli 2002 Takk for svar! Fant ikke noen av de rettene jeg liker så godt under linken din, Simfa, men jeg får lete videre. Østerssaus-hvor får jeg kjøpt det? har du noen gode oppskrifter med disse ingrediensene? Du får kjøpt alle ingrediensene i innvandrerbutikk, frisk ingefær og østerssaus pleier de å ha på velassorterte butikker. Ta et søk i f,eks google på "chinese food", gjerne +ginger 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/64845-kinamat-oppskrifter/#findComment-291863 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vanedis Skrevet 26. juli 2002 Del Skrevet 26. juli 2002 Hvilken saus tenker du på? Sursøt er en vanlig variant. Du kan lage sursøt saus selv, eller kjøpe den ferdig. Det finnes utallige sauser som du kan lage. Spørs bare hva du er ute etter. Selv lagde jeg sitronsaus til en Kantonesisk sitronkyllingrett i går - den smakte ) Når det gjelder "ferdige sauser" får du kjøpt bl.a. hoisinsaus, østersaus, soyasaus i ulike varianter - lys og mørk soyasaus, japansk soyasaus (mindre salt og søtere enn den vanlige soyasausen), samt kecap manis (søt soyasaus som brukes i indonesisk matlaging) osv. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/64845-kinamat-oppskrifter/#findComment-291872 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nullemor Skrevet 26. juli 2002 Del Skrevet 26. juli 2002 Hvilken saus tenker du på? Sursøt er en vanlig variant. Du kan lage sursøt saus selv, eller kjøpe den ferdig. Det finnes utallige sauser som du kan lage. Spørs bare hva du er ute etter. Selv lagde jeg sitronsaus til en Kantonesisk sitronkyllingrett i går - den smakte ) Når det gjelder "ferdige sauser" får du kjøpt bl.a. hoisinsaus, østersaus, soyasaus i ulike varianter - lys og mørk soyasaus, japansk soyasaus (mindre salt og søtere enn den vanlige soyasausen), samt kecap manis (søt soyasaus som brukes i indonesisk matlaging) osv. Hei igjen dere! Jeg har idag kjøpt østerssaus. Men det jeg egentlig er ute etter, er saus à la shop suey (er det ikke slik det skrives?) Noen som vet?? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/64845-kinamat-oppskrifter/#findComment-291891 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vanedis Skrevet 26. juli 2002 Del Skrevet 26. juli 2002 Hei igjen dere! Jeg har idag kjøpt østerssaus. Men det jeg egentlig er ute etter, er saus à la shop suey (er det ikke slik det skrives?) Noen som vet?? Chop suey. Finner dessverre ikke noen oppskrift på den retten i mine bøker. Fant noe som ligner - "Oksekjøtt med paprika og østersaus". Inneholder biff, soyasaus, peanøttolje, ingefær, five spice-pulver, paprika (rød og grønn), selleristilker, babymais, østersaus og vårløk. Kan dette være noe å prøve? Gadd ikke å skrive oppskriften, hvis ikke ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/64845-kinamat-oppskrifter/#findComment-291910 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nullemor Skrevet 26. juli 2002 Del Skrevet 26. juli 2002 Chop suey. Finner dessverre ikke noen oppskrift på den retten i mine bøker. Fant noe som ligner - "Oksekjøtt med paprika og østersaus". Inneholder biff, soyasaus, peanøttolje, ingefær, five spice-pulver, paprika (rød og grønn), selleristilker, babymais, østersaus og vårløk. Kan dette være noe å prøve? Gadd ikke å skrive oppskriften, hvis ikke ) Ja takk, vil gjerne ha oppskriften! Høres ut som noe lignende av det jeg spiser mest på kina-restaurant:) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/64845-kinamat-oppskrifter/#findComment-291918 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vanedis Skrevet 26. juli 2002 Del Skrevet 26. juli 2002 Ja takk, vil gjerne ha oppskriften! Høres ut som noe lignende av det jeg spiser mest på kina-restaurant:) "Oksekjøtt med paprika og østersaus" 500 g rundbiff 1 ss soyasaus 1 eggehvite, lettpisket 1 ss maisenna 1/4 ts nykvernet, sort pepper 2 ss peanøttolje 1 ss frisk ingefær, revet (NB! Ikke bruk tørket - forskjellig smak) 1/4 ts five spice-pulver 1 liten grønn paprika, skåret i små ruter 1 liten rød paprika, skåret i små ruter 2 selleristilker, finsnittede 425 g hele, hermetiske babymais, avrent 2 ss østersaus 2 vårløk, skåret på skrå 1. Skjær fett og sener av kjøttet. Skjær det på tvers av fibrene i lange, tynne strimler. Rør sammen soyasaus, eggehvite, maisenna og pepper. Ha i kjøttet og bland godt. 2. Varm 1 ss olje i en wok eller tykkbunnet kjele og vri den lett for å dekke bunn og sider. Rørestek ingefær, five spice-pulver, paprika, selleri og mais på sterk varme i 2 minutter eller til det begynner å bli mykt. Ta det opp av woken og hold det varmt. 3. Varm resten av oljen i woken. Stek kjøttet raskt i små porsjoner på sterk varme til det er brunet, men ikke gjennomstekt. 4. Legg alt kjøttet i woken sammen med grønnsakene og tilsett østersausen. Rørestek på sterk varme til kjøttet er stekt og sausen er varm. Server straks med vårløk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/64845-kinamat-oppskrifter/#findComment-291927 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nullemor Skrevet 26. juli 2002 Del Skrevet 26. juli 2002 "Oksekjøtt med paprika og østersaus" 500 g rundbiff 1 ss soyasaus 1 eggehvite, lettpisket 1 ss maisenna 1/4 ts nykvernet, sort pepper 2 ss peanøttolje 1 ss frisk ingefær, revet (NB! Ikke bruk tørket - forskjellig smak) 1/4 ts five spice-pulver 1 liten grønn paprika, skåret i små ruter 1 liten rød paprika, skåret i små ruter 2 selleristilker, finsnittede 425 g hele, hermetiske babymais, avrent 2 ss østersaus 2 vårløk, skåret på skrå 1. Skjær fett og sener av kjøttet. Skjær det på tvers av fibrene i lange, tynne strimler. Rør sammen soyasaus, eggehvite, maisenna og pepper. Ha i kjøttet og bland godt. 2. Varm 1 ss olje i en wok eller tykkbunnet kjele og vri den lett for å dekke bunn og sider. Rørestek ingefær, five spice-pulver, paprika, selleri og mais på sterk varme i 2 minutter eller til det begynner å bli mykt. Ta det opp av woken og hold det varmt. 3. Varm resten av oljen i woken. Stek kjøttet raskt i små porsjoner på sterk varme til det er brunet, men ikke gjennomstekt. 4. Legg alt kjøttet i woken sammen med grønnsakene og tilsett østersausen. Rørestek på sterk varme til kjøttet er stekt og sausen er varm. Server straks med vårløk. Hjertlig! Denne skal jeg prøve iløpet av helga:) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/64845-kinamat-oppskrifter/#findComment-291935 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vanedis Skrevet 26. juli 2002 Del Skrevet 26. juli 2002 Hjertlig! Denne skal jeg prøve iløpet av helga:) Advarsel: Jeg har ikke prøvd den selv ;o) Hvis du gidder å gi meg en tilbakemelding (inne på meldinger) om resultatet, så kommer jeg også til å lage den - selvfølgelig kun hvis den smakte. Lykke til ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/64845-kinamat-oppskrifter/#findComment-291943 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.