Gå til innhold

FU: Hvor flink er du på kjøkkenet?


Anbefalte innlegg

Lager du mesteparten selv, eller bruker du bare ferdigprodukter?

Jeg er vel en sånn plass midt i mellom jeg. Lager brun og hvitsaus selv, lager kjøttkakene selv, det samme med fiskegraten så sant jeg får tak i råvarene billig (fisken selvsagt) samt en del andre ting. Jeg baker brød selv. Men litt ferdigprodukter blir selvsagt brukt.

Hvordan er det hos dere?

Fortsetter under...

Jeg KAN lage mat, men jeg er også glad i min beste venn på kjøkkenet; hr. Toro! ;-)

Og jeg har sluttet med å lese grundig bak på sausepakker etc. hvor mye av ditt og datt jeg skal ha oppi - jeg klæsser oppi litt ekstra fløte og smørklatter og sånn, -eller bruker sauser som gratengfyll etc. etc.

Min mann sa så smukt her en dag: På de 8 åra vi har kjent hverandre, så har jeg aldri smakt to like middager :-)

....og jeg tror det var et kompliment!

( og håper at Ms Sophie ikke leser her )

:-)

Gjest Albert Levy

Jeg KAN lage mat, men jeg er også glad i min beste venn på kjøkkenet; hr. Toro! ;-)

Og jeg har sluttet med å lese grundig bak på sausepakker etc. hvor mye av ditt og datt jeg skal ha oppi - jeg klæsser oppi litt ekstra fløte og smørklatter og sånn, -eller bruker sauser som gratengfyll etc. etc.

Min mann sa så smukt her en dag: På de 8 åra vi har kjent hverandre, så har jeg aldri smakt to like middager :-)

....og jeg tror det var et kompliment!

( og håper at Ms Sophie ikke leser her )

:-)

Og hva har du tenkt å servere ham i dag da?

Hvor flink en er på kjøkkenet har ikke nødvendigvis sammenheng med hvor mye halv - og helfabrikat en bruker. Jeg vil heller si at en FLINK kokk gjør det beste utav det han har for hånden, enten det nå er ferdigkjøpte kjøttkaker eller hva. Når jeg bruker posesaus f.eks. så putter jeg alltid et og annet oppi, fløte e.l. for å forbedre smaken ytterligere. Det hender jeg baker brød, men det er middagsmaten jeg prioriterer å bruke tid på.

Selv får jeg nokså mye skryt av maten jeg lager, er som sagt særlig glad i å lage skikkelig middagsmat, aller helst indisk eller italiensk. Indisk mat MÅ lages helt fra bunnen av for å bli god, og den er nokså komplisert å lage, så jeg regner meg for å være en nokså drevet hjemmekokk, ja!

Men sammenliknet med min mor og svigermor, når jeg selvsagt ikke opp... Likevel syns jeg ikke det er så verst å vite med meg selv at da svigermor var alvorlig syk like oppunder jul ifjor og ikke kunne bake sine vante syv slag, så var det JEG og hennes gamle svigerinner som forsynte henne og svigerfar med julebakst av skikkelig god gammeldags sort!

:-)

Annonse

Gjest glimmer

Går i masse ferdigprodukter her. Frysemiddager, sauser, kneippbrød... Det eneste jeg lager selv er kaker og slikt, blir jo for dyrt å kjøpe.

Får se etterhvert, når vi kommer mer i orden, om vi skal begynne å lage våre egne sauser og slikt. Lengere enn det strekker vi oss nok ikke, blir for slitsomt.

Hvor flink en er på kjøkkenet har ikke nødvendigvis sammenheng med hvor mye halv - og helfabrikat en bruker. Jeg vil heller si at en FLINK kokk gjør det beste utav det han har for hånden, enten det nå er ferdigkjøpte kjøttkaker eller hva. Når jeg bruker posesaus f.eks. så putter jeg alltid et og annet oppi, fløte e.l. for å forbedre smaken ytterligere. Det hender jeg baker brød, men det er middagsmaten jeg prioriterer å bruke tid på.

Selv får jeg nokså mye skryt av maten jeg lager, er som sagt særlig glad i å lage skikkelig middagsmat, aller helst indisk eller italiensk. Indisk mat MÅ lages helt fra bunnen av for å bli god, og den er nokså komplisert å lage, så jeg regner meg for å være en nokså drevet hjemmekokk, ja!

Men sammenliknet med min mor og svigermor, når jeg selvsagt ikke opp... Likevel syns jeg ikke det er så verst å vite med meg selv at da svigermor var alvorlig syk like oppunder jul ifjor og ikke kunne bake sine vante syv slag, så var det JEG og hennes gamle svigerinner som forsynte henne og svigerfar med julebakst av skikkelig god gammeldags sort!

:-)

Jeg er ikke enig med deg. En god kokk bryr seg om _smaken_ først og fremst, og det er vel ingen tvil om at hjemmelaget smaker bedre enn kjøpt. Selv bakeri-kaker er ingenting mot en hjemmelaget kake, ingen kjøpt kraft/buljong er like godt som hjemmelaget osv osv.

Jeg er ikke enig med deg. En god kokk bryr seg om _smaken_ først og fremst, og det er vel ingen tvil om at hjemmelaget smaker bedre enn kjøpt. Selv bakeri-kaker er ingenting mot en hjemmelaget kake, ingen kjøpt kraft/buljong er like godt som hjemmelaget osv osv.

Nå tror jeg du misforsto meg bittelitt:-) eller også er vi bare uenige, hvilket er helt greit for meg.

Jeg sa at en god kokk gjør det beste ut av det han har for hånden, og det mener jeg faktisk. En kokk som ikke kan lage god mat uten å først shoppe de "riktige ingrediensene" i flere timer først, egner seg ikke i et hjem i alle fall. Og det var vel det det var snakk om her, ikke en restaurant?

Når det gjelder den _optimale_ smaken, så slår selvsagt ingenting Mors hjemmelagde kjøttkaker, kraft, kaker osv. forutsatt at Mor KAN det hun gjør...

:-)

Gjest malun

Jeg kan lage det meste selv. Det gjør jeg stort sett også. I hverdagen går det riktignok i ganske enkle, raske retter som feks wok, omeletter o.l.

Av og til kjøper jeg halvfabrikata (som feks suppeposer) som jeg horer opp med ekstra grønnsaker og krydder. Men stort sett synes jeg gryteposer og denslags smaker skikkelig bikkje.

Jeg er ok til å lage mat, men også flink til å prioritere. For meg er det like meningsløst å vaske hver dag som å bake brød selv - bortkastet tid - tid vi kan bruke på mange andre ting som er mye hyggeligere. Folk som lager alt selv, inkludert majonesen burde mentalundersøkes, spør du meg.

Annonse

Jeg er ikke helt grønn og blir egentlig bedre og bedre.I dag lagde jeg potetsalat og salat til det jeg grillet.Mange karer på min alder hadde skippet salaten og kjøpt potetsalaten - tror jeg?

Baker av og til (ikke ofte) og lager selvsagt sausene fra bunnen av. Langpanne er midt favorittverktøy på kjøkkenet.

Ikke misforstå - pizza orginale smaker fremragende.

Jeg er ikke helt grønn og blir egentlig bedre og bedre.I dag lagde jeg potetsalat og salat til det jeg grillet.Mange karer på min alder hadde skippet salaten og kjøpt potetsalaten - tror jeg?

Baker av og til (ikke ofte) og lager selvsagt sausene fra bunnen av. Langpanne er midt favorittverktøy på kjøkkenet.

Ikke misforstå - pizza orginale smaker fremragende.

*Smask*

Jeg kan lage det meste selv. Det gjør jeg stort sett også. I hverdagen går det riktignok i ganske enkle, raske retter som feks wok, omeletter o.l.

Av og til kjøper jeg halvfabrikata (som feks suppeposer) som jeg horer opp med ekstra grønnsaker og krydder. Men stort sett synes jeg gryteposer og denslags smaker skikkelig bikkje.

Horer opp? Hehe.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...