Gjest bon apetit Skrevet 10. september 2002 Del Skrevet 10. september 2002 Heisan. Vi har fått oss naboer som kommer ifra Afrika. I forrige uke fikk vi epler ifra haven som tilhører huset de bor i. Jeg lagde eplekake som vi delte med dem. Forleden dag fikk vi noe som var en slags afrikansk rett/kake tilbake. Nå har jeg lyst til å lage noe 'norsk' som vi kan gi dem. Jeg tenker ikke på treretters middag, men noe vi kan ha i ei gryte eller på et fat og stikke innom med. Noen forslag? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 10. september 2002 Del Skrevet 10. september 2002 Hei, Jeg ville valgt noe "søtt", som en kake eller en type dessert. "Afrika" er jo heller stort (for å si det pent) og jeg vet jo ikke hva de er vant med, men jeg ville unngått grøter og "fiskeboller"/kjøttkaker, fordi de trolig er vant med litt sterkere mat. (Men varierer jo veldig!) Vafler med brunost/syltetøy, osv? En annen ting de nok ville vært minst like glade for er at dere innviterte dem, eller dere selv til dem, og viste dem "hvordan dette funker"! :-) Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bon apetit Skrevet 10. september 2002 Del Skrevet 10. september 2002 Hei, Jeg ville valgt noe "søtt", som en kake eller en type dessert. "Afrika" er jo heller stort (for å si det pent) og jeg vet jo ikke hva de er vant med, men jeg ville unngått grøter og "fiskeboller"/kjøttkaker, fordi de trolig er vant med litt sterkere mat. (Men varierer jo veldig!) Vafler med brunost/syltetøy, osv? En annen ting de nok ville vært minst like glade for er at dere innviterte dem, eller dere selv til dem, og viste dem "hvordan dette funker"! :-) Med vennlig hilsen Takk for idè. Vi kommer til å invitere dem etterhvert, må bare få unna endel arbeid først. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest tiipii Skrevet 10. september 2002 Del Skrevet 10. september 2002 Rullade? Sjokoladekake? Lefse med røkelaks? Spekemat og eggerøre? Eller: Hjemmelaget karamellpudding (6 personer) 2 dl sukker 4 dl melk eller "vikingmelk" 2 dl kremfløte 4 ss sukker 1 vaniljestang (eller 1/2 ss vaniljesukker) 5 egg Ha sukkeret i en randform, og sett den på en middels varm kokeplate. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Drei formen slik at den glasseres rundt det hele. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang (splittet på langs). Avkjøl blandingen og rør inn lett piskede egg. Sil blandingen over i den glasserte formen. La formen stå i 10 min. før den settes i ovnen (røren "setter" seg, hindrer luftbobler). Stek karamellpuddingen ved 125 °C i vannbad (dvs. at formen står i langpanne med vann inni ovnen) i 1 1/2 - 2 timer. Steker du karamellpudding i større form eller steker flere former om gangen, må du beregne lenger steketid. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig. Avkjøl i formen til neste dag. Hvelv karamellpuddingen på et fat med kant for å beholde karamellsausen. Pynt med krem og blader av sitronmelisse. Eller sjekk ut norsk mat her: http://www.mat.no/ 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bon apetit Skrevet 10. september 2002 Del Skrevet 10. september 2002 Rullade? Sjokoladekake? Lefse med røkelaks? Spekemat og eggerøre? Eller: Hjemmelaget karamellpudding (6 personer) 2 dl sukker 4 dl melk eller "vikingmelk" 2 dl kremfløte 4 ss sukker 1 vaniljestang (eller 1/2 ss vaniljesukker) 5 egg Ha sukkeret i en randform, og sett den på en middels varm kokeplate. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Drei formen slik at den glasseres rundt det hele. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang (splittet på langs). Avkjøl blandingen og rør inn lett piskede egg. Sil blandingen over i den glasserte formen. La formen stå i 10 min. før den settes i ovnen (røren "setter" seg, hindrer luftbobler). Stek karamellpuddingen ved 125 °C i vannbad (dvs. at formen står i langpanne med vann inni ovnen) i 1 1/2 - 2 timer. Steker du karamellpudding i større form eller steker flere former om gangen, må du beregne lenger steketid. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig. Avkjøl i formen til neste dag. Hvelv karamellpuddingen på et fat med kant for å beholde karamellsausen. Pynt med krem og blader av sitronmelisse. Eller sjekk ut norsk mat her: http://www.mat.no/ Takk! Karamellpudding er banker! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest metronom Skrevet 10. september 2002 Del Skrevet 10. september 2002 Sjekk ut denne: http://www.norsktradisjonsmat.no/ 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
flisa Skrevet 10. september 2002 Del Skrevet 10. september 2002 Sjekk ut denne: http://www.norsktradisjonsmat.no/ NÅ FIKK JEG LYST PÅ INNHERREDSSODD med skjenning og Tomtebrygg! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 10. september 2002 Del Skrevet 10. september 2002 Så koselig! ) Hva med å be dem over på nystekte kanelboller? Ikke så veldig "norsk" kanskje, men alle må jo like det?! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Daisy Skrevet 11. september 2002 Del Skrevet 11. september 2002 Kjøttkaker, pinnekjøtt, raspeballer 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Daisy Skrevet 11. september 2002 Del Skrevet 11. september 2002 Kjøttkaker, pinnekjøtt, raspeballer 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 11. september 2002 Del Skrevet 11. september 2002 Finn ut om de er muslimer først da, de spiser ikke svinekjøtt vet du. ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amiga Skrevet 11. september 2002 Del Skrevet 11. september 2002 Kjøttkaker, pinnekjøtt, raspeballer Tror du ikke pinnekjøtt og raspeballer kan bli vel mye norsk for noen som ikke har prøvd det før? :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 11. september 2002 Del Skrevet 11. september 2002 Tror du ikke pinnekjøtt og raspeballer kan bli vel mye norsk for noen som ikke har prøvd det før? :-) *ler* Jeg er norsk som bare det og får brekninger ved tanken på pinnekjøtt og raspeballer. Trenger ikke være utlending for å synes det. Kokt sau? Nei, ellers takk! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amiga Skrevet 11. september 2002 Del Skrevet 11. september 2002 *ler* Jeg er norsk som bare det og får brekninger ved tanken på pinnekjøtt og raspeballer. Trenger ikke være utlending for å synes det. Kokt sau? Nei, ellers takk! *ler* det er nok sånn kost man må være oppvokst med for å like tror jeg. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 11. september 2002 Del Skrevet 11. september 2002 *ler* det er nok sånn kost man må være oppvokst med for å like tror jeg. Det tror jeg også. Samboeren min (fra vestlandet) er dessverre vant til pinnekjøtt, og neste år ser det ut til at jeg må til pers og feire jul med dem. Jeg tror jeg skal sitte ved barnebordet og spise pølser med pommes frites. *S* 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
vin Skrevet 11. september 2002 Del Skrevet 11. september 2002 Det tror jeg også. Samboeren min (fra vestlandet) er dessverre vant til pinnekjøtt, og neste år ser det ut til at jeg må til pers og feire jul med dem. Jeg tror jeg skal sitte ved barnebordet og spise pølser med pommes frites. *S* Regner med at smalahodet heller ikke er din favoritt mat ;o) Typsik vestlands mat...mmmm... Enda bedre enn pinnekjøtt! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amiga Skrevet 11. september 2002 Del Skrevet 11. september 2002 Det tror jeg også. Samboeren min (fra vestlandet) er dessverre vant til pinnekjøtt, og neste år ser det ut til at jeg må til pers og feire jul med dem. Jeg tror jeg skal sitte ved barnebordet og spise pølser med pommes frites. *S* Jeg er også fra Vestlandet og flyttet til Tromsø da jeg var 11 år. Her lager jeg bestandig to middager på julaften for pinnekjøttet får jeg ha for meg selv! :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 11. september 2002 Del Skrevet 11. september 2002 Jeg er også fra Vestlandet og flyttet til Tromsø da jeg var 11 år. Her lager jeg bestandig to middager på julaften for pinnekjøttet får jeg ha for meg selv! :-) Jeg foretrekker en stor saftig kalkun. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Svanhild Skrevet 11. september 2002 Del Skrevet 11. september 2002 *ler* det er nok sånn kost man må være oppvokst med for å like tror jeg. Neida!!! Man må ikke være oppvokst med pinnekjøtt for å synes det er godt, asså!!! ;o) Trodde ikke det var noe for meg helt til jeg ble nødet til å smake på julefeiring hos min samboers familie (jeg hadde med egen svineribbe i flere år..) - og året etter - gjett hvem som spiste flest pinner???? MEG!!! Og nå er det kun pinnekjøtt på julaften hos oss!!!! Namme-namm!! ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 11. september 2002 Del Skrevet 11. september 2002 Neida!!! Man må ikke være oppvokst med pinnekjøtt for å synes det er godt, asså!!! ;o) Trodde ikke det var noe for meg helt til jeg ble nødet til å smake på julefeiring hos min samboers familie (jeg hadde med egen svineribbe i flere år..) - og året etter - gjett hvem som spiste flest pinner???? MEG!!! Og nå er det kun pinnekjøtt på julaften hos oss!!!! Namme-namm!! ) Men jeg har faktisk spist pinnekjøtt, to ganger, så det er ikke bare slik at jeg tror det er fælt, jeg vet det. Jeg skal alltids klare å presse ned et par stykker uten å lage altfor mange grimaser. Man er da høflig. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.