Gå til innhold

Har invitert til fest....


Anbefalte innlegg

Eller du kan møte det hele på halvveien og kjøpe Rosèvin? Knallgodt, og det er mange som ikke tåler rødvin og vet du. Jeg liker svært godt CAbernet Dànjou. (Tror det skrives sånn)

Vel, jeg vet ikke, men når man iviterer slik er det ikke vanlig med en øl/brus eller vin til maten og at gjestene holder drikke selv resten av kvelden?

Jo, du har nok rett i det at drikke til maten kan vertinnen holde.

Ellers tar folk med seg det de vil drikke, men det kan jo være så ymse -så det trenger ikke passe til det de får servert.

Jeg hadde bare ikke kommet så langt i tankerekken.. :)

Fortsetter under...

  • Svar 95
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • tigertrollet

    38

  • Carlina

    18

  • rufsetufsa

    9

  • Pappa Bjørn

    7

Mest aktive i denne tråden

Dette ordner du og jeg skal du se.

Jeg laget nemlig middag til hardt arbeidende kone og syk datter i dag. skulle gjøre litt stas på dem, men det tok ikke mere enn ca 20-25 minutter. Her skal du få høre:

Du kan lage en pastagryte som er kjempegod. Da skal du bruke noe som heter Penne Rigate. Det er pastarør fra Sopps så de finner du i dagligvaren. Regn en pakke til ca 8 personer. Det vil si at du trenger 3-4 stykker av dem. Kok dem som anvist og smelt en klatt med smør i dem etterpå.

Så skal du ha kjøttdieg. Stek den bare som vanlig med salt og pepper. 500-600 gram pr pakke med pastarør.

Så trenger du ferske Champignonger. Ca 2 hekto pr pakke. Ta 750 gram så er du innenfor uansett. Del dem på midten, stek dem i mye smør og kanskje litt Soya saus.

Så trenger du Sopps pastasaus. Du trenger 2 glass pr pakke med pasta, dvs. 6-8 glass.

Bland pastarør, kjøttdeig, champignonger og saus godt sammen, og du har en nydelig gryte som ser sabla fin ut og servere på kort tid.

Dersom du vil gjøre deg litt i flid steker du baguetter, så tar du en putt bordsmør, enpakke melange (eller lignende) Ta det frem 1-2 timer før bruk så det blir litt bløtt. Så tar du det i hurtigmixer sammen med 2 poser Holiday eller Tortilla Dip. Da har du et nydelig krydersmør som alle kommer til å spørre hvor du har kjøpt hen.

Høres det bra ut? Det smaker i alle fall kjempegodt, det ser fint ut, Det er ikke for dyrt og du kan ikke misse når du lager det.

Lykke til og god appetitt.

Hvis du følger Pappa Bjørns pastaoppskrift + kjøper tre poser med Carbonara ostesaus på pose kan du legge ostesaus, pasta, ostesaus, kjøttsaus, ostesaus, pasta og ostesaus lagvis i langpanna. Det er også godt å blande litt ekstra parmensanost i sausen.

Hvis du følger Pappa Bjørns pastaoppskrift + kjøper tre poser med Carbonara ostesaus på pose kan du legge ostesaus, pasta, ostesaus, kjøttsaus, ostesaus, pasta og ostesaus lagvis i langpanna. Det er også godt å blande litt ekstra parmensanost i sausen.

Glemte å si at du skal ha 1 egg i ostesausen pr pose + 2 egghviter i kjøttsausen. Plommene kan du bruke i ostesausen. Vent en 20 min etter at du har tatt maten ut av ovnen. Da kan du lage firkantede stykker.

Jo, du har nok rett i det at drikke til maten kan vertinnen holde.

Ellers tar folk med seg det de vil drikke, men det kan jo være så ymse -så det trenger ikke passe til det de får servert.

Jeg hadde bare ikke kommet så langt i tankerekken.. :)

Siden jeg akkurat fikk en liten aha-oppplevelse, Så er denne retten go om man tar den kald til frokost. Det gjør nemlig jeg nå! helse i hver bit?

Annonse

Ser at du spør millymollymandy på om det er nok med en bakt potet med fyll til hver: Det tror jeg - i hvertfall hvis du du kjøper digre bakepoteter! Du må jo ha noen skåler med rømme (evt med hakket hvitløk oppi) og/eller kryddersmør også - på bordet.

Drikke: Be gjenstene ta med det de øsnekr å drikke selv - du kan evt. ha noen flasker mineralvann og brus på lur.

God fest!

Gode tips, takk:)

Men hvor mye kjøtt må jeg beregne til 20stk tror du?

Kjøttdeig, biff eller kylling?

Til ca hvor mye væske?

Det er det jeg synes er vanskelig da -hvor mye til så mange..

:-)

Vel, en boks med ferdige biffstrimler rekker til ca tre porsjoner. Så 5-6 bokser kanskje?

Ser at du spør millymollymandy på om det er nok med en bakt potet med fyll til hver: Det tror jeg - i hvertfall hvis du du kjøper digre bakepoteter! Du må jo ha noen skåler med rømme (evt med hakket hvitløk oppi) og/eller kryddersmør også - på bordet.

Drikke: Be gjenstene ta med det de øsnekr å drikke selv - du kan evt. ha noen flasker mineralvann og brus på lur.

God fest!

Jo takk for det:)

Det holder vel med én per pers med mye tilbehør ja.

Det står nok mellom bakte poteter, tapas eller fryte til PappaBjørn.

Må se an kjøkkenet i lokalet først tror jeg med tanke på ovner og gryter og sånt.

Drikken må jeg tygge litt på. Må se hvorvidt jeg skal kjøpe vin. Det kan jo bli dyrt.

Men jeg gleder meg uansett:-)

Hvis du følger Pappa Bjørns pastaoppskrift + kjøper tre poser med Carbonara ostesaus på pose kan du legge ostesaus, pasta, ostesaus, kjøttsaus, ostesaus, pasta og ostesaus lagvis i langpanna. Det er også godt å blande litt ekstra parmensanost i sausen.

Det hørtes også godt ut ja:)

Det flommer over av gode idéer her inne..

Takker og bukker:-)

Denne gryteretten lager svigerinna mi, og den er helt bankers1 (dvs at selv jeg har klart å lage den)

Løk hakkes og friske champignoner skjæres opp. Steikes sammen.

Kjøttdeig/karbonadedeig brunes og blandes i. Tilsett en boks oksehalesuppe (fås i litt avanserte butikker i hermetikkhylla!), et beger rømme, et beger fløte og en skvett rødvin - Finito!

La det bare putre litt i gryta og server med ris og en salat ved siden av. Ikke vanskelig i det hele tatt, og går fort å lage! :o)

Denne gryteretten lager svigerinna mi, og den er helt bankers1 (dvs at selv jeg har klart å lage den)

Løk hakkes og friske champignoner skjæres opp. Steikes sammen.

Kjøttdeig/karbonadedeig brunes og blandes i. Tilsett en boks oksehalesuppe (fås i litt avanserte butikker i hermetikkhylla!), et beger rømme, et beger fløte og en skvett rødvin - Finito!

La det bare putre litt i gryta og server med ris og en salat ved siden av. Ikke vanskelig i det hele tatt, og går fort å lage! :o)

Oksehalesuppe?! *mistenksom*

Men jeg tar deg på ordet, hvis du går god for den så noterer jeg meg oppskriften:)

Takker:-)

Oksehalesuppe?! *mistenksom*

Men jeg tar deg på ordet, hvis du går god for den så noterer jeg meg oppskriften:)

Takker:-)

Jeg så også lettere mistenksom ut da jeg hørte ordet "oksehalsuppe" første gangen. *ler* Men gryteretten er skikkelig god, og kjempelett å lage! :o)

Annonse

Jeg så også lettere mistenksom ut da jeg hørte ordet "oksehalsuppe" første gangen. *ler* Men gryteretten er skikkelig god, og kjempelett å lage! :o)

Ok, jeg tror deg.

Hunden min spiser tørkede grisehaler, oksepeniser og oksestruper, så det var kanskje slike assosiasjoner jeg fikk *s*

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...