Gjest bakern Skrevet 16. oktober 2002 Del Skrevet 16. oktober 2002 Jeg trenger en oppskrift på bagles, da jeg ønsker å lage dem "fra grunden" selv. Har sett "overallt", men kan ikke finne en oppskrift. Hjelp fra dere ville være fint! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77165-bagles/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Line Skrevet 16. oktober 2002 Del Skrevet 16. oktober 2002 Jeg har ei oppskrift, men je gha aldri blitt heeelt fornøyd med dem. De blir liksom så kompakte og tyngre enn jeg vil ha dem. Skal finne den likevel, og skrive den av til deg... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77165-bagles/#findComment-394663 Del på andre sider Flere delingsvalg…
libra Skrevet 16. oktober 2002 Del Skrevet 16. oktober 2002 Gå inn på denne linken: http://www.aperitif.no/index.db2 Søk på bagels (ikke bagles) i feltet til høyre som er merket aperitif kokebok. Ta vare på linken så kan du finne mange spennende/gode retter :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77165-bagles/#findComment-394676 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Line Skrevet 16. oktober 2002 Del Skrevet 16. oktober 2002 Jeg har ei oppskrift, men je gha aldri blitt heeelt fornøyd med dem. De blir liksom så kompakte og tyngre enn jeg vil ha dem. Skal finne den likevel, og skrive den av til deg... Glemte jo at jeg har flytta siden sist, og pakket vekk akkurat den boka. Fant en annen en isteden, den ser bedre ut! BAGELS: 14 stk 1 pk gjær 5 dl vann 2 ss solsikkeolje el. annen olje 1/2 ss salt 2 ss lys sirup 3 dl siktet rugmel 9-10 dl hvetemel ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pynt: evt. 1 eggeplomme og 2 ss sesamfrø 1. Smuldre gjæren i en bolle. Lunk vannet til fingervarmt, 37 grader. Hell vannet over gjæren og rør til den løser seg. 2. Tilsett olje, salt, sirup og siktet rugmel. Elt inn hvetemel til deigen blir passe fast. 3. Dekk til deigen og sett den til heving på et lunt sted i ca 20 minutter. 4. Ha deigen på melet bord. Elt den sammen og rull den til en lengde. Del lengden i 14 like store emner. 5. Trill hvert emne til en liten bolle. Klapp dem litt flate, og stikk tommelen gjennom på midten. Snutt bollene rundt pekefingeren, slik at hullet blir ganske stort. 6. Legg ringene på en bakepapirkledd stekeplate. Dekk dem og etterhev dem i ca 25 minutter.Forvarm stekeovnen til ca 225 grader (jeg steker ALDRI gjærbakst på varmere enn 180 grader - uansett). 7. Kok opp 4 liter vann i en vid kjele. Legg i maks 4 bagels om gangen og la dem trekke i 2 minutter på hver side. Vannet skal være på kokepunktet. 8. Legg ringene tilbake på stekeplaten. Pensle dem eventuelt med sammenvispet eggeplomme og dryss dem med sesamfrø. Stek dem midt i ovnen i ca 20 minutter. Avkjøl dem på rist. Tips: Hullene kan lages større enn du egentlig vil ha dem, for de krymper under etterheving. Buon apetito *Fikk også lyst på!* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77165-bagles/#findComment-394683 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bakern Skrevet 16. oktober 2002 Del Skrevet 16. oktober 2002 Gå inn på denne linken: http://www.aperitif.no/index.db2 Søk på bagels (ikke bagles) i feltet til høyre som er merket aperitif kokebok. Ta vare på linken så kan du finne mange spennende/gode retter :-) Tusen takk! Nå skal jeg prøve meg på å bake bagels! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77165-bagles/#findComment-394707 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Line Skrevet 16. oktober 2002 Del Skrevet 16. oktober 2002 Tusen takk! Nå skal jeg prøve meg på å bake bagels! Jeg klarte ikke å dy meg jeg heller, så nå skal jeg bake ut deigen som står ferdig hevet på kjøkkenbenken... ) Håper vi får det til, da! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77165-bagles/#findComment-394807 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.